Date2

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 20:32:18

rss

αναζήτηση

makripano

Η Σοφία Κουκουζέλη περιγράφει το περιστατικό με τους Λιμενικούς στον Αγ. Σπυρίδωνα Αρτέμιδας!Αλλάξτε μέγεθος

koukouz diloseis

Τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου 2020 στην παραλία του Αγ. Νικολάου, στην Αρτέμιδα, ανέφερε με αποκλειστικές δηλώσεις της στο notioanatolika.gr η πρωταθλήτρια του windsurfing, Σοφία Κουκουζέλη.

«Ήταν μία από τις πρώτες ημέρες μετά τη λήξη της καραντίνας και μαζί με συναθλητές μου πήγαμε στην παραλία προκειμένου να ξεκινήσουμε προπόνηση ενόψει και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Πάρο, στο τέλος του Αυγούστου.

Μόλις είχαμε μπει στη θάλασσα μέχρι το γόνατο έχοντας δίπλα μας στα σερφ μας, όταν μας πλησίασαν δύο άνδρες και μια γυναίκα λιμενικοί και μας κάλεσαν έξω.

Μας είπαν ότι με βάση το δελτίο καιρού απαγορεύεται να μπούμε στη θάλασσα.

Ανέλαβα να τους εξηγήσω εγώ ότι ο καιρός είχε πέσει και δεν υπήρχε πρόβλημα.

Αυτοί όμως επέμειναν καθώς η ΕΜΙ έδινε 6 μποφόρ αέρα για εκείνη την ημέρα και έτσι τόσο οι συναθλητές μου όσο και εγώ βγήκαμε από τη θάλασσα.

Θεωρήσαμε ότι το θέμα είχε λήξει εκεί ακόμη κι όταν η κυρία του Λιμενικού ζήτησε το όνομά μου “για τυπικούς λόγους” όπως ανέφερε.

Καταλαβαίνετε την έκπληξή μου σήμερα το πρωί (σ.σ.: το πρωί της Τετάρτης) όταν μου έφεραν στο σπίτι την Έκθεση Βεβαίωσης Παράβασης.

Αμέσως πήγα στο Λιμεναρχείο να καταθέσω την έγγραφη απολογία που μου ζητήθηκε να συμπληρώσω σύμφωνα με το έγγραφο που παρέλαβα και πλέον περιμένω την τελική απόφαση του κ. Λιμενάρχη η οποία θα μου αποσταλεί στο σπίτι».

Σε ερώτηση του notioanatolika.gr γιατί οι Λιμενικοί ανέγραψαν τα συγκεκριμένα άρθρα του Γενικού Κανονισμού Λιμένος 20, (το ένα αφορά την απαγόρευση χρήσης aqua scooter σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και το άλλο άσχετα διοικητικά θέματα) η κα Κουκουζέλη έκανε σαφές ότι δεν γνωρίζει αφού αυτή όπως και οι συναθλητές τους δεν είχαν μαζί τους τίποτε άλλο από τις ιστιοσανίδες τους ενώ φορούσαν και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Τώρα πλέον τον λόγο έχει ο Λιμενάρχης Ραφήνας ο οποίος θα πρέπει να δεχθεί ή να απορρίψει την έγγραφη απολογία της πρωταθλήτριας και παράλληλα να επιβάλει και το χρηματικό πρόστιμο το οποίο δεν είναι συγκεκριμένο και κυμαίνεται μεταξύ 200 και 3.000 ευρώ!

Πέρα όμως από τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής, γίνεται σαφές ότι τα λιμενικά όργανα είναι εκτεθειμένα εφόσον ισχύουν αυτά τα οποία ανέφερε και στο notioanatolika.gr η κα Κουκουζέλη και μπορούν να επιβεβαιώσουν και οι συναθλητές της.

Μία ακόμη… λεπτομέρεια που επεσήμανε στη συνομιλία με το notioanatolika.gr η πρωταθλήτρια ήταν η εξής: «Σκεφτείτε ότι την ώρα που συνομιλούσα με τους λιμενικούς, στα ανοικτά του Αγ. Νικολάου υπήρχε μεγάλος αριθμός σέρφερς. Οι οποίοι βέβαια δεν κλήθηκαν για να τους καταλογιστεί οποιαδήποτε παράβαση»!

Διαβάστε σχετικά: Κλήση από το Λιμεναρχείο Ραφήνας στην πρωταθλήτρια του windsurfing, Σοφία Κουκουζέλη λόγω… καιρού!

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια