Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 10:40:38

rss

αναζήτηση

makripano

2ο απαγορευτικό: Αποκαρδιωτική εικόνα ερημιάς στα Καλύβια που έσφυζαν από ζωή (Βίντεο)



Αλλάξτε μέγεθος

kalivia psist

Τα Καλύβια για πολλές δεκαετίες αποτελούν σημείο αναφορά της μεσημβρινής εξόδου των Αθηναίων τα Σαββατοκύριακα τόσο του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού.

Η «βιομηχανία» του φαγητού που έχει δημιουργηθεί στην πόλη – στο «χωριό» όπως το αποκαλούν οι Καλυβιώτες – αποτελεί αναμφισβήτητα έναν κύκλο εργασιών ζηλευτό για πολλές άλλες περιοχές των Μεσογείων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τόσο στην πλατεία των Καλυβίων όσο και στους γύρω δρόμους υπάρχουν ταβέρνες και ψησταριές στις οποίες τουλάχιστον για δύο ημέρες κάθε εβδομάδας δημιουργείται το αδιαχώρητο.

Με αυτά τα δεδομένα η ερημιά που επικρατούσε εξαιτίας του απαγορευτικού, μόνο προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή για την απώλεια τεράστιων εσόδων που δίνουν ουσιαστική ανάσα σε πλήθος εργαζόμενων άμεσα ή έμμεσα.

Από το Σάββατο οπότε και ξεκίνησε το δεύτερο απαγορευτικό, οι επιχειρήσεις αυτές μπορούν να ελπίζουν μόνο στην τροφοδιανομή ή σε όσους έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στα συγκεκριμένα καταστήματα για να παραλάβουν τις παραγγελίες τους.

Βέβαια αυτό μπορεί να συμβεί μόνον με όσους κατοικούν κοντά ενώ χάνεται το τεράστιο ποσοστό των επισκεπτών οι οποίοι και λόγω των απαγορεύσεων και λόγω των μεγάλων αποστάσεων δεν πρόκειται να μεταβούν στα Καλύβια για να συμβάλουν στην οικονομική άνθηση της περιοχής.

Παράλληλα βέβαια απώλειες υφίστανται και ένα σωρό άλλες επιχειρήσεις οι οποίες ζούσαν στο πλάι αυτής της «βιομηχανίας» του φαγητού.

Μιας «βιομηχανίας» που ανθεί όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε πολλές άλλες της ανατολικής Αττικής.

Υπό αυτές της συνθήκες η λέξη «αποκαρδιωτική» είναι η μόνη που ταιριάζει στην ερημιά που συναντάει κανείς στα Καλύβια.

Μια ερημιά που είναι εμφανέστατη και στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης: Έρημες οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της Ανατολικής Αττικής (Βίντεο & φωτός)

Η Παιανία και το Κορωπί στο 2ο απαγορευτικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού (Βίντεο και φωτός)

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια