Date2

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 00:53:03

rss

αναζήτηση

makripano

Υπό κατάληψη από… 13χρονα και 14χρονα το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Παιανίας!Αλλάξτε μέγεθος

katalips

Σε κατάληψη βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Παιανίας από ομάδα μαθητών οι οποίοι… διαφωνούν με τις αποφάσεις τόσο του δήμου όσο και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών των δύο σχολείων για διενέργεια μαθημάτων σε δύο βάρδιες (πρωινή και μεσημβρινή), μέχρι να εγκατασταθούν οικίσκοι στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης του βασικού κτιρίου («Γ») το οποίο κρίθηκε στατικά ανεπαρκές.

Η κατάληψη εξέπληξε τη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών και των γονέων τους αφού με βάση τις αποφάσεις των έκτακτων γενικών συνελεύσεων των δύο συλλόγων (με ποσοστό 85%) είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση του Δήμου Παιανίας για τα ωράρια που προαναφέρθηκαν ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν τα παιδιά ηλικίας 13, 14 και 15 χρονών, προχώρησαν μόνα τους στην κίνηση αυτή ή μετά από «παρότρυνση» ατόμων τα οποία επενδύουν πολιτικά στη δημιουργία αναστάτωσης στα δύο σχολεία και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία.

Βέβαια γίνεται σαφές πλέον ότι ανοίγει ο δρόμος για διενέργεια μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας Webex, γεγονός που μόνο προσκόμματα μπορεί να δημιουργήσει στα μαθήματα των παιδιών, όπως αποδείχθηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταληψίες μαθητές εξέδωσαν και ανακοίνωση σχετικά με τα αιτήματά τους, τα οποία θυμίζουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 6ης Σεπτεμβρίου οι οποίες αποδείχτηκαν στη συνέχεια ανεδαφικές.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους οι καταληψίες αναφέρουν τα εξής:

«Αρχικά, το σχολικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι μαθητές καθώς και οι καθηγητές να κάνουν μάθημα και να υπηρετήσουν το πόστο τους, ο καθένας ξεχωριστά, δεν είναι κατάλληλο μιας και θα υπάρχουν έργα από τον δήμο μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Ως αποτελέσματα των παραπάνω είναι αφενός η απόσπαση προσοχής από εμάς τους μαθητές και αφετέρου η δύσκολη κατανόηση του μαθήματος αλλά και φυσικά η αδυναμία των καθηγητών να ανταποκριθούν στις δυσχέρειες και να αποδώσουν το μάθημα όσο καλύτερα γίνεται καθώς και την ύλη που θα οριστεί στις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Επίσης, χρειαζόμαστε αποκλειστικά πρωινό και πάνω από όλα πλήρες ωράριο αφού το απογευματινό, σε συνδυασμό με την μείωση του ωραρίου δεν βοηθάει ούτε τους καθηγητές ώστε να καλύψουν τις ώρες που είναι αναγκαίες για ολοκληρώσουν το απαιτούμενο ωράριο, πόσο μάλλον και τους μαθητές και των 2 σχολείων.

Εξίσου υψίστης σημασίας είναι το αίτημα το οποίο ομόφωνα στηρίζουμε : η κατάργηση του απογευματινού ωραρίου και για τα δύο σχολεία. Δραστηριότητες εκτός σχολείου , φροντιστήρια ξένων γλωσσών αλλά και μέσης εκπαίδευσης , όλα όσα συμβάλλουν στην πολύπλευρη εξέλιξη ενός παιδιού μπαίνουν σε αναμονή , δεδομένου ότι αυτά πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες , οι οποίες θα είναι «κλεισμένες» εξαιτίας του σχολείου. Παράλληλα , αρκετοί γονείς εργάζονται τέτοιες ώρες και συνεπώς θα είναι αδύνατον να εξυπηρετήσουν τα παιδιά τους για κάθε μετακίνηση. Πρέπει ,επιπλέον, να προσθέσουμε πως με το πέρασμα του χρόνου η μέρα μικραίνει και το σκοτάδι εμφανίζεται πολύ νωρίς το απόγευμα. Έτσι, η οργάνωση για την είσοδο των παιδιών στον σχολικό χώρο αλλά και για την έξοδο μας θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Μέχρι τα αιτήματα μας να εισακουστούν από τον Δήμο, εμείς , οι μαθητές και των δύο σχολείων, ενωμένοι θα επιμένουμε και θα προσπαθούμε. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!».

Πάντως καθ' όλη τη διάρκεια της Δευτέρας γονείς ήρθαν σε επαφή με τα περίπου 30 παιδιά (από τα συνολικά 520 των δύο σχολείων) που έχουν προχωρήσει στην κατάληψη, προσπαθώντας να εκτονώσουν την κατάσταση, κάτι το οποίο θα συνεχιστεί. 

Σημείωση: Φωτό αρχείου

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια