Date2

Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021 22:29:45

rss

αναζήτηση

makripano

Χρυσή Αυγή: 188 ημέρες στη... στενή ο βιβλιοθηκάριος «αρχηγός» και ο παραλίγο κουμπάρος Κασιδιάρης

Αλλάξτε μέγεθος

kasidiaris mixaloliakos

Έξι μήνες και κάτι ημέρες «μετράει» πλέον στις φυλακές Δομοκού η συντριπτική πλειονότητα των επικεφαλής αλλά και των «δεύτερων» της Χρυσής Αυγής αφού καταδικασμένοι πλέον για πλήθος αδικημάτων, πέρασαν τη μεγάλη πόρτα του σωφρονιστηρίου το απόγευμα της 23ης Οκτωβρίου 2020.

Όσο κι αν αυτό ενοχλεί, η καθημερινότητα των εγκλείστων κυλά ήρεμα αλλά και γοργά αφού οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν μεροκάματα με αποτέλεσμα ο χρόνος κράτησής τους να μετρά διπλός.

Αυτό βέβαια σημαίνει η αποφυλάκισή τους θα είναι πιο γρήγορη από τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, κάτι που δεν είναι απίθανο να δημιουργήσει νέες εντάσεις στην πολιτική ζωή του τόπου.

«Έχουν μείνει 3 – 4 χρόνια το πολύ, ακόμα» είναι η φράση που χρησιμοποιούν φίλοι και συνεργάτες τους εκτός φυλακής δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει για το αυγό του φιδιού.

Η σχέση Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη

Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η σχέση ανάμεσα στους δύο «κορυφαίους», Νίκος Μιχαλολιάκο και Ηλία Κασιδιάρη.

Και καλημερίζονται και καλησπερίζονται όταν... φεύγουν για τις «δουλειές» τους, δηλαδή νωρίς το πρωί και νωρίς το απόγευμα αφού ο μεν «αρχηγός» χώνεται στο... στοιχείο του, ως βιβλιοθηκάριος το δε «πρωτοπαλίκαρο» ξοδεύει τις ώρες του στο αναρρωτήριο ως βοηθός νοσοκόμου.

«Έτσι αποφεύγουν ακόμη και τον κοινό προαυλισμό με ό,τι αυτό θα μπορούσε να σημαίνει στις σχέσεις τους με ενδεχόμενες τριβές», παρατηρούν στο notioanatolika.gr καλά πληροφορημένες πηγές για τα τεκταινόμενα πίσω από τους ψηλούς τοίχους των φυλακών Δομοκού.

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι την Πρωτοχρονιά του 2021 όλοι ανεξαιρέτως οι χρυσαυγίτες συνέφαγαν και υποδέχτηκαν τον καινούργιο χρόνο χωρίς καμία ένταση, ανταλλάσσοντας μόνον ευχές.

Η αρχική προσπάθεια που καταβλήθηκε από όλες τις «πλευρές» των ηγετικών στελεχών να πείσουν τους εκτός φυλακής ομοϊδεάτες τους να ομονοήσουν ώστε να υπάρξει ένα κοινό ψηφοδέλτιο από τον χώρο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, μάλλον έπεσε στο κενό, μετά τη δημοσιοποίηση της ίδρυσης του κόμματος «Έλληνες για την Πατρίδα» από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Και ενώ ο Μιχαλολιάκος δεν φαίνεται να κινείται πολιτικά στον χώρο στον οποίο ηγείτο μέχρι πρότινος, ο Κασιδιάρης βρίσκεται σε ένα διαρκή πολιτικό οργασμό εκμεταλλευόμενος και τον... κορωνοϊό.

Η... εύνοια του κορωνοϊού

Όσο κι αν μοιάζει περίεργο οι δυνατότητες στην επικοινωνία που απέκτησαν όλοι οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας και βέβαια και οι χρυσαυγίτες, άλλαξαν τη δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο.

Εκτός από την καθημερινή δυνατότητα να επικοινωνούν με τα καρτοτηλέφωνα της φυλακής (δικαιούνται δέκα τηλεφωνήματα καθημερινά) πλέον έχουν πρόσβαση και στο διαδίκτυο και μπορούν να συνομιλούν μέσω skype με όσους επιθυμούν δύο φορές την εβδομάδα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας έχουν περιοριστεί δραστικά τα επισκεπτήρια και πραγματοποιούνται μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Κασιδιάρης σκοπεύει να «εμφανιστεί» στο συνέδριο του κόμματός του το οποίο οργανώνει μέσα από τη φυλακή.

Παραλίγο κουμπάρος

Πάντως ο κορωνοϊός στέρησε και μια... καλή πράξη από τον άλλοτε βουλευτή Ανατολικής Αττικής της ΧΑ.

Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο, ένα ζευγάρι ζήτησε να μεταβεί στη φυλακή και εκεί να τους παντρέψει το άλλοτε Κασιδιάρης.

Ο ίδιος δέχθηκε όμως η διευθυντής των φυλακών το απαγόρευσε και έτσι ο επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες για την πατρίδα» δεν κατάφερε να ενώσει εις σάρκα μία το ζεύγος των φίλων του.

Πάντως οι 188 ημέρες στη φυλακή κυλούν ήρεμα και μάλλον το ίδιο ήρεμα θα συνεχιστούν και οι επόμενες αφού οι χρυσαυγίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προκαλέσουν κανενός είδους ένταση ούτε με τους φύλακές τους ούτε μεταξύ τους.

Και ίσως να γευτούν όλοι μαζί και τη μαγειρίτσα των φυλακών, το βράδυ της Ανάστασης αλληλοευχόμενοι «Χριστός Ανέστη» και... ενθυμούμενοι την ίδια ευχή που πριν από 57 χρόνια αντάλλασσαν οι πρωταίτιοι της Χούντας των συνταγματαρχών («... και η Ελλάς ανέστη»), οι οποίοι ως αυτόκλητοι σωτήρες έβαλαν τη δημοκρατία στον γύψο για επτά ολόκληρα χρόνια με τα γνωστά αποτελέσματα.

Ευτυχώς οι ιδεολογικοί απόγονοί τους δεν κατάφεραν να απειλήσουν την Ελλάδα και το πολίτευμά της παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια