Date2

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 11:20:44

rss

αναζήτηση

makripano

Εργοστάσια βιομάζας: Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά παρά τις αντιδράσεις! (Video)Αλλάξτε μέγεθος

viomaza siskepsi

Χωρίς να υπάρξει κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής για το μείζον, όπως εξελίσσεται, ζήτημα της εγκατάστασης εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στο Μαρκόπουλο.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του εισηγητή της σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Προμπονά και συμμετείχαν περιφερειακοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων του Μαρκόπουλου.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι θα ριχνόταν φως στα όσα αναμένεται να συμβούν, το τελικό συμπέρασμα δημιούργησε επιπλέον ερωτήματα. Όχι μόνον σε ό,τι αφορά στις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους εκπροσώπους της εταιρείας αλλά και στον τρόπο που θα οδηγηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η... περίεργη πρωτοβουλία Προμπονά

Εντύπωση προκάλεσε ότι η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε δύο χρόνους. Αρχικά με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και των περιφερειακών συμβούλων και στη συνέχεια με όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Σημειωτέον ότι τη σχετική πρωτοβουλία έλαβε ο κ. Προμπονάς ο οποίος απαγόρευσε ακόμη και στους δημοσιογράφους να είναι παρόντες στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στη σύσκεψη στην οποία μετείχαν και όλοι οι εκπρόσωποι δήμου, συλλογικοτήτων και δημοτικών παρατάξεων ο κ. Προμπονάς απαγόρευσε να τεθούν ερωτήσεις στα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, βγάζοντας τους έτσι εκτός των όποιων ευθυνών και περιορίζοντάς τις μόνο σε πολιτικό επίπεδο.

Πλήθος αντιδράσεων αλλά...

Κατά τα λοιπά τέθηκαν ερωτήσεις στους εκπροσώπους της εταιρείας οι οποίοι απάντησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων που τους παρασχέθηκαν χωρίς όμως να καταφέρουν να πείσουν για την ορθότητα της όλης επένδυσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το βάρος της αντίδρασης θα σηκώσει η τοπική κοινωνία αφού με βάση τα όσα επεσήμανε ο κ. Προμπονάς, κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι η απόφαση στήριξης του έργου από πλευράς της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ίσως και να βρίσκεται πολύ κοντά στο να γίνει πράξη.

Έστω κι αν οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι που έχουν εκλεγεί στην ανατολική Αττική με την παράταξη του Γ. Σγουρού και οι οποίοι μετείχαν στη σύσκεψη - Αντώνης Γάκης και Γιάννης Δημόπουλος – εξέφρασαν εντονότατο προβληματισμό για την επένδυση σε σημείο μάλιστα που, όλα δείχνουν θα καταψηφίσουν τη μελέτη όταν έρθει στην ολομέλεια του Περ. Συμβουλίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η εκπρόσωπος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Θάλεια Καραΐνδρου. Όμως και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό.

Σε τοπικό επίπεδο εξάλλου ο εκπρόσωπος του Δήμου Μαρκόπουλου, αντιδήμαρχος Βασίλης Μεθενίτης έκανε σαφές ότι το όλο θέμα πολύ προσοχή ενώ κάθετα αντίθετος δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης της ήσσονος αντιπολίτευσης «Δύναμη Ελπίδας» Γιώργος Αδάμος καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Μπέης από πλευράς της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου.

Δήμος Μαρκόπουλου: Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη

Μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της. Την ώρα που ο κ. Βασίλης Μεθενίτης έκανε τις δηλώσεις που μπορείτε να ακούσετε στο σχετικό βίντεο του notioanatolika.gr έφθανε στα mails των δημοσιογράφων και η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μαρκόπουλου στην οποία επισημαινόταν, επί της ουσίας, ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση από τη δημοτική αρχή αφήνοντας, παράλληλα, όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά! Μάλιστα η δημοτική αρχή επιτέθηκε με δριμύτητα και κατά της Επιτροπής Αγώνα των πολιτών Μαρκόπουλου – Πόρτο Ράφτη, εκπρόσωποι της οποίας επίσης παρέστησαν στη σύσκεψη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Μαρκόπουλου:

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση της «Δύναμης Ελπίδας»:

Διαβάστε επίσης σχετικά: Αλαλούμ στο Μαρκόπουλο με τα εργοστάσια καύσης βιομάζας (Video)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του αντιδήμαρχου Μαρκόπουλου Βασίλη Μεθενίτη, των περιφερειακών συμβούλων Αντώνη Γάκη, Γιάννη Δημόπουλου και Θάλειας Καραΐνδρου καθώς και την τελική άποψη που εξέφρασε ο εισηγητής της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα συγκεκριμένα εργοστάσια Γιάννης Προμπονάς:

 

 

 

 

Σχόλια