Date2

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 12:11:40

rss

αναζήτηση

makripano

1η Οργανωτική Συνάντηση Αιρετών της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο»: Κάτι καλό συμβαίνει στην αυτοδιοίκηση της χώρας

Αλλάξτε μέγεθος

sar av1

Συνήθως οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις είναι... θνησιγενείς με την έννοια ότι δημιουργούνται προεκλογικά και είτε παραμένουν εν υπνώσει εφόσον οι επικεφαλής τους εκλεγούν δήμαρχοι είτε διαλύονται την επόμενη των εκλογών εφόσον γνωρίσουν την ήττα.

Αυτό το... σύνηθες δεν συμβαίνει όμως με την παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» του Δήμου Σαρωνικού με επικεφαλής τον τ. δήμαρχο και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Σωφρόνη.

Η πρωτοβουλία του για την οργάνωση και πραγματοποίηση της 1ης Οργανωτικής Συνάντησης Αιρετών της παράταξης δημιουργεί νέα δεδομένα στον αυτοδιοικητικό χώρο όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής αλλά και πανελλαδικά.

Πραγματοποιήθηκε στις 23/11/2021 και ίσως το πιο σημαντικό σημείο της ήταν η αυτοκριτική του ίδιου του κ. Σωφρόνη για την περίοδο της διοίκησης του δήμου από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για «λάθη, παραλείψεις, κατά περίπτωση λανθασμένη στρατηγική, κατά περίπτωση λανθασμένη στάση», για να προσθέσει: «Αποφασίσαμε και αποφάσισα να θεραπεύσω εκείνο το κομμάτι που μας κράτησε πιο μακριά από τους δημότες, που μας κράτησε σε απόσταση από αυτούς».

Πέρα από την κριτική που ασκήθηκε στην παρούσα διοίκηση του δήμου υπό τον Π. Φιλίππου, ο κ. Σωφρόνης έκανε σαφές ότι η παράταξη «Σαρωνικός Αύριο» και ο ίδιος είναι αποφασισμένοι να διαδραματίσουν παραγωγικό ρόλο ως αντιπολίτευση τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ εξειδίκευσε στους τομείς στους οποίους θα εστιάσει κατά προτεραιότητα:

«O Δήμος μας έχει σοβαρά ελλείμματα σε επίπεδο έργων υποδομής. Κατά την άποψή μας όμως τα μείζονα θέματα, τα κρίσιμα, αυτά που είναι άμεσης προτεραιότητας και εκεί θα εστιάσουμε είναι η Καθαριότητα, το Οδικό Δίκτυο, οι Συγκοινωνίες, η Ασφάλεια των Πολιτών και η Ταυτότητα του Δήμου».

Προχώρησε δε και στην ανάληψη δεσμεύσεων για το 2023, με αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τα φλέγοντα προβλήματα της καθαριότητας, της συγκοινωνίας και του οδικού δικτύου «χωρίς αναβολές και καθυστερήσεις», όπως χαρακτηριστικά είπε, κάνοντας έτσι σαφές ότι ο προεκλογικός αγώνας στον Δήμο Σαρωνικού δεν θα είναι υπόθεση λίγων ημερών πριν από τις εκλογές αλλά μια διαρκής μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεδομένη η υποψηφιότητα

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς διακινούνται φήμες που θέλουν τον κ. Σωφρόνη να αποχωρεί από την αυτοδιοικητική σκηνή του Σαρωνικού και να μεταπηδά στον κεντρικό πολιτικό στίβο.

Ο τ. δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» έδωσε αποστομωτική απάντηση στους γνωστούς διακινητές της σχετικής παραφιλολογίας:

«Έχω ένα και μόνο διαρκή στόχο, μια επιδίωξη, μια αγάπη: την αυτοδιοίκηση. Για μένα η αυτοδιοίκηση δεν είναι το σκαλί για κάτι παραπάνω, αλλά το υψηλότερο θεσμικό σκαλί γιατί από αυτό μπορώ να υπηρετήσω άμεσα και αποτελεσματικά, τον τόπο που ζω και αγαπώ».

Παράδειγμα προς μίμηση

Η 1η Οργανωτική Συνάντηση Αιρετών της παράταξης «Σαρωνικός Αύριο» άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην αυτοδιοίκηση της χώρας συνολικότερα με μια δημοτική παράταξη να αποδεικνύει ότι μπορεί να έχει και συνέχεια και συνέπεια.

Το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες παρακολούθησαν την εισήγηση του κ. Σωφόνη περισσότεροι από 3.000 πολίτες καταδεικνύει πως το ενδιαφέρον για τη ριζοσπαστική αυτή κίνηση ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του Δήμου Σαρωνικού.

Όταν στη χρονική μέση μιας δημοτικής περιόδου η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης όχι μόνο κάνει την αυτοκριτική της αλλά. παράγοντας ουσιαστικό αυτοδιοικητικό λόγο, κάνει αποτίμηση του έργου της δημοτικής αρχής ενώ παράλληλα ανασυγκροτείται οργανωτικά και προσδιορίζει τον ρόλο της για τα δύο προσεχή χρόνια, τότε σίγουρα κάτι καλό συμβαίνει στην ελληνική αυτοδιοίκηση που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για πολλές παρατάξεις του χώρου.

sar av2

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια