Date2

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 23:45:50

rss

αναζήτηση

makripano

Εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών από τις χωματερές της ασυνειδησίας μάζεψε ο Δήμος Κρωπίας (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

xom1

Μια γιγαντιαία επιχείρηση καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή της οδού Ανδριανού εξελίχθηκε τις τελευταίας ημέρες με κοινή συνεργασία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας.

Όλη η οδός Ανδριανού έως και τις εγκαταστάσεις της Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας (ΚΕΦΣΚΙ), παράπλευροι μικρότεροι δρόμοι και άλλα ορεινά σημεία του δήμου, μπήκαν στο μικροσκόπιο των δημοτικών υπηρεσιών, αποδεικνύοντας ότι η ασυνειδησία δεν έχει τέλος αφού συνελέγησαν εκατοντάδες τόνοι κάθε λογής απορριμμάτων που είχαν εγκαταλειφθεί εκεί.

Ανάμεσα στα σκουπίδια που βρέθηκαν στις χωματερές της ασυνειδησίας ήταν ελαστικά, εκατοντάδες ληγμένοι χυμοί σε πλαστικές συσκευασίες, οικοδομικά μπάζα κατεδαφίσεων / ανακαινίσεων και πλαστικά μικροαντικείμενα.

Στις περιοχές των επιχειρήσεων καθαρισμών και συλλογής τοποθετήθηκαν πινακίδες απαγόρευσης ρίψης μπαζών, ογκωδών, κλαδεμάτων όπως έχει καθιερωθεί εδώ και δύο χρόνια, ενώ όπου κρίνεται αναγκαίο, δημιουργούνται φυσικά και τεχνητά εμπόδια.

Οι πινακίδες βέβαια ελάχιστα θα «αγγίξουν» τους ασυνείδητους ενώ σίγουρα η δημιουργία τεχνητών και φυσικών εμποδίων αποτελεί μία λύση χωρίς όμως να σημαίνει ότι αποτελεί πανάκεια δεδομένου ότι δεν υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση.

Αναμφισβήτητα η πρόληψη και οι συνεχείς έλεγχοι είναι η καλύτερη λύση για την αποφυγή της δημιουργίας άτυπων χωματερών.

Έτσι ξεκινούν άμεσα οργανωμένοι καθημερινοί έλεγχοι από κλιμάκια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κρωπίας όλο το 24ωρο με τη συνδρομή, κατά περίπτωση, της ΕΛ.ΑΣ.

Οποιοσδήποτε εντοπιστεί να εναποθέτει παράνομα ο,τιδήποτε σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κρωπίας θα του επιβάλλεται μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και ό,τι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία αν είναι επαγγελματίας ή εργάζεται χωρίς νόμιμη άδεια.

Ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους θα δοθεί στο παραλιακό Μέτωπο Κορωπίου, όλες οι παραλιακές περιοχές από οδό Απειράνθου έως Μπαράκο / πρώην Ρίμπας, στην Αγία Μαρίνα, στον Άγιο Δημήτριο, σε Αλθέα / Πράπα – Μάλι / Κακοβέντι, στο Κίτσι, στη Σούριζα, στη Σκάρπιζα, σε όλες τις ημιορεινές περιοχές Υμηττού του Δήμου Κρωπίας, στον Καρελλά και στις περιοχές Παλάτι, Άγιος Νικόλαος Κόντρες, Στρογγύλι, Σταμάλα, Άγιοι Ανάργυροι, Πράρι, Πάτημα.

Σημειωτέον ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί τα 9 πρώτα πράσινα σημεία (γωνιές ανακύκλωσης) και το μεγάλο προσωρινό Πράσινο Σημείο της οδού Μετεώρων/Κούπι-Πράρι που επιτρέπεται η νόμιμη εναπόθεση συγκεκριμένων ειδών απορριμμάτων όπως, πράσινων-κλαδεμάτων, ογκωδών, γυάλινων συσκευασιών, μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του δήμου και του επικεφαλής της αντιδημάρχου Θοδωρή Γρίβα, «είναι γνωστό ότι δεν επιτρέπεται η εναπόθεση οικοδομικών υλικών, τζαμιών, υλικών αμιαντοτσιμέντου («ελλενίτ») κ.α..

Επίσης, αν υπάρχει αδυναμία πρόσβασης σε σημεία ή μεγάλες ποσότητες/ή μεγάλο βάρος - ακόμα και οχήματα προς απόσυρση -, οι πολίτες υποχρεωτικά επικοινωνούν είτε με το Γραφείο Δημότη στα τηλέφωνα 800 11 34 600 και 213 2000 766 ή καταθέτουν αίτηση στην ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Κρωπίας https://dimotis.koropi.gr/, e-υπηρεσίες Καθαριότητα και Πράσινο, για τον προγραμματισμό της συλλογής τους».

Τέλος γνωστοποιείται ότι σε λειτουργία είναι και τα υπόλοιπα συστήματα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών όπως οι κόκκινοι κάδοι για υποδήματα-ενδύματα (23 σημεία σε πόλη και οικισμούς), μπλε κάδοι συσκευασιών, καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων (83 σημεία κοντά σε χώρους μαζικής εστίασης) ενώ σημεία συλλογής οικιακών μπαταριών και φωτιστικών σωμάτων υπάρχουν σε δημοτικούς και ιδιωτικούς επαγγελματικούς χώρους.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις χωματερές της ασυνειδησίας και τις προσπάθειες των υπηρεσιών του δήμου για τον καθαρισμό τους:

xom2

xom3

xom4

xom5

xom6

xom7

xom8

xom9

xom10

xom11

xom12

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια