Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 21:58:23

rss

αναζήτηση

makripano

Flower fairy: Ένα ανθοπωλείο γεμάτο... μελωδίες της φύσης στο Πικέρμι!



Αλλάξτε μέγεθος

FullSizeRender2

Ένα ανθοπωλείο είναι ένα κατάστημα το οποίο μας κάνει, λιγότερο ή περισσότερο, να νιώθουμε έντονα συναισθήματα.

Γιατί, αλήθεια, πόσα πράγματα δεν έχουν ξεκινήσει ή δεν έχουν ομορφύνει στη ζωή μας με τη βοήθεια των λουλουδιών;

Όταν λοιπόν αυτά τα λουλούδια παρουσιάζονται με έναν πρωτότυπο τρόπο ή όταν ένας άνθρωπος ξεπερνά το κοινό όριο του πωλητή και μετατρέπεται εξαιτίας της αγάπης του γι' αυτά σε καλλιτέχνη και δημιουργό, τότε τα συναισθήματα γίνονται ακόμη πιο έντονα.

Αυτό συμβαίνει στο Flower fairy που βρίσκεται στο Πικέρμι στον αριθμό 36 της λεωφόρου Μαραθώνος, λίγο μετά το εκκλησάκι του Αγ. Χριστοφόρου στο ρεύμα προς τη Ραφήνα, τη Ν. Μάκρη και τον Μαραθώνα.

Η Βίκυ Τσούρη, μια νέα και όμορφη γυναίκα μπορεί να ξεκίνησε από τους άχαρους αριθμούς της λογιστικής και των οικονομικών μεγεθών, όμως τα δύο τελευταία χρόνια ζει και αναπνέει για τα λουλούδια.

«Από μικρή μου άρεσαν τα λουλούδια και το βλέμμα μου τραβούσαν τα ανθοπωλεία» είπε στο notioanatolika.gr.

Ο... έρωτάς της αυτός μετουσιώνεται σε πανέμορφες όσο και πρωτότυπες συνθέσεις με λουλούδια που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους ότι υπάρχουν.

Ίριδες, στερλίτσιες, πρωτέες, παιόνιες, ορχιδέες (με περισσότερα από δέκα είδη), γκρι φυσικά τριαντάφυλλα και τριαντάφυλλα αποξηραμένα, από... σοκολάτα και σαν ζαχαρωτά, αποκτούν ζωή στα δημιουργικά χέρια της κας Τσουρή η οποία χρησιμοποιεί περίσσιο μεράκι για να φανεί η ομορφιά και η αξία τους.

«Δεν ξέρουν όλοι οι άνθρωποι που μπαίνουν στο Flower fairy τί να διαλέξουν. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να τους δώσουμε εναλλακτικές λύσεις με βάση τα “θέλω”, τις επιδιώξεις αλλά βέβαια και τα πορτοφόλια τους», λέει.

FullSizeRender

Και δεν έχει άδικο. Πόσες φορές έχουμε μπει σε ένα ανθοπωλείο και τα χάνουμε από την ποικιλία που βλέπουμε γύρω μας. Δεν είναι μόνο τα τριαντάφυλλα ή τα χρυσάνθεμα, τα λουλούδια με τα οποία μπορούμε να πούμε αυτό που θέλουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Κι εδώ ακριβώς έρχεται η συμβολή της δημιουργού και καλλιτέχνιδος να μας προσφέρει ιδέες που θα μας κάνουν να νιώσουμε όμορφα από τη στιγμή που θα τα πάρουμε στα χέρια μας μέχρι τη στιγμή που θα τα προσφέρουμε βλέποντας το χαμόγελο να... ανθίζει στο πρόσωπο του άλλου.

Η Βίκυ Τσούρη έχει καταφέρει να κάνει το Flower fairy σημείο αναφοράς για τα άνθη και τα φυτά στην ευρύτερη περιοχή. Από τη Νέα Μάκρη έως την Αγία Παρασκευή δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σταματούν στη λεωφόρο Μαραθώνος 36, κάποιοι μπαίνουν διστακτικά στο ανθοπωλείο, αλλά όλοι φεύγουν με ένα πλατύ χαμόγελο γι' αυτό που κρατούν στα χέρια τους και θα προσφέρουν.

Και βέβαια η προσωπικότητα και η αγάπη και εμπειρία της στο δύσκολο αλλά όμορφο θέμα «λουλούδια» δίνει άλλη διάσταση στους στολισμούς γάμων, βαφτίσεων και κάθε είδους κοινωνικών εκδηλώσεων.

«Αν μιλούσαν τα φυτά, η γλώσσα τους θα ήταν η ωραιότερη μελωδία και ο μεγαλύτερος ύμνος προς τον Δημιουργό του» είχε πει τον 18ο αιώνα ο κορυφαίος Σουηδός βοτανολόγος, Κάρλ Λινέ. Και στο Flower Fairy η μελωδία των λουλουδιών είναι διάχυτη!

FullSizeRender1

Σχόλια