Date2

Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 21:11:19

rss

αναζήτηση

makripano

Μεγάλη η ανταπόκριση στη δράση «Προληπτικός Έλεγχος Οστεοπόρωσης στον Δήμο Σαρωνικού»



Αλλάξτε μέγεθος

osteoporosi saronikos

Μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «Μέτρησης οστικής Πυκνότητας», το οποίο υλοποιήθηκε στον Δήμο Σαρωνικού, αποδεικνύοντας το ορθόν της απόφασης του Δήμου Σαρωνικού και  του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη για ενίσχυση των  δωρεάν ιατρικών δράσεων προαγωγής της υγείας.

Το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας υλοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στο οποίο είναι πλέον μέλος και ο Δήμος Σαρωνικού, στον οποίο και πραγματοποιήθηκε τον μήνα Αύγουστο το Πρόγραμμα, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις με υπερηχογράφημα πτέρνας σε άνδρες και γυναίκες του Δήμου Σαρωνικού.

Το Πρόγραμμα έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς άνδρες και γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων.

Τεχνικό προσωπικό του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ εκπαίδευσε προσωπικό του Δήμου Σαρωνικού πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας, το οποίο διατίθεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο.

Οι μετρήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 14 Αυγούστου και πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων. Το Πρόγραμμα αφορούσε σε όλους τους ενήλικες 50-65 ετών που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.

Συνολικά εξετάσθηκαν 120 δημότες. Από τις μετρήσεις που έγιναν το 1/3 του πληθυσμού διαγνώστηκε με οστεοπενία, ενώ 8 γυναίκες μπήκαν σε αγωγή.

«Οι δράσεις πρόληψης και προαγωγής υγείας συνεχίζονται στον Δήμο μας και αφορούν όλες τις ηλικίες και όλους τους κατοίκους. Το Κέντρο Υγείας σε άψογη συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού προσφέρει στους κατοίκους άριστες υπηρεσίες περίθαλψης πρώτου βαθμού αλλά και αποδεικνύει στην πράξη τη δυνατότητα εποικοδομητικών συνεργειών ανάμεσα στους φορείς, με απτά αποτελέσματα και ωφελούμενους αποδέκτες όλους τους πολίτες», τονίζει ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης. 

Σχόλια