Date2

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020 05:49:16

αναζήτηση

makripano

Ο κορωνοϊός «μεταφέρει» τη Food Expo 2020 τον Μάιο!

foodexpo

Για το τριήμερο από τις 16 έως τις 18 Μαΐου αναβάλλεται η μεγάλη έκθεση τροφίμων FOOD EXPO, λόγω του κορωνοϊού.

Περισσότερα...

Σωτ. Μεθενίτης: Το προσφυγικό - μεταναστευτικό και η μοναδική ευκαιρία του θεσμού της αυτοδιοίκησης!

lesbos metanastes

Μια ιδιαίτερα ψύχραιμη φωνή σε στιγμές όπου η ένταση έχει πυροδοτήσει κάθε λογής απρέπειες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Περισσότερα...

Χίος: Ανεξέλεγκτοι άνδρες των ΜΑΤ με πολιτικά επιτίθενται ως χούλιγκαν κατά πολιτών που τους προκαλούν! (Βίντεο)

batsoi hooligans

Σκηνές που ξεφεύγουν από κάθε έννοια δικαίου εκτυλίχτηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης (27/2/2020) στο λιμάνι των Μεστών στη Χίο όταν άνδρες των ΜΑΤ που αποχωρούσαν από το νησί, φορώντας πολιτικά αλλά και τα υπηρεσιακά κράνη τους και κρατώντας γκλομπς θεώρησαν σωστό να απαντήσουν στις ύβρεις που εξαπέλυαν εναντίον τους πολίτες.

Περισσότερα...

Κρούσμα και στην Αθήνα - Τα 4 νοσοκομεία της Αττικής που πρέπει να πάει όποιος έχει υπόνοιες για προσβολή από κορωνοϊό!

krousma athina

Μία γυναίκα στην Αθήνα είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα με βάση τα τελευταία στοιχεία.

Περισσότερα...

Λέσβος και Χίος όπως Κερατέα;

keratea10
Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Λέσβο και στη Χίο θύμισαν σε πολλούς τα γεγονότα της Κερατέας τα οποία ξεκίνησαν στις 11 Δεκεμβρίου του 2010 και σημάδεψαν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας επί 128 ολόκληρες ημέρες.

Οι μάχες, τότε, των κατοίκων της πόλης με τους άνδρες των ΜΑΤ έμειναν στην... ιστορία και οι μνήμες της βίας χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις μνήμες όχι μόνον όσων συμμετείχαν στα επεισόδια αλλά και όσων έγιναν κοινωνοί τους μέσα από το Διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης της εποχής.

Και τότε οι καταγγελίες διαδέχονταν η μία την άλλη για υπέρμετρη άσκηση βίας από τις αστυνομικές δυνάμεις και τότε υπήρξαν καταγγελίες για τον τρόπο που έδρασαν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι.

Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και σήμερα οπότε οι τραυματίες αστυνομικοί είναι δεκάδες, οι ξυλοφορτωμένοι πολίτες επίσης πολλοί και το περιβάλλον γεμάτο αποπνικτικά αέρια ακόμη και μέσα σε δάση ή στην ύπαιθρο.

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει περισσότερα από εννέα χρόνια. Η αντίδραση των κατοίκων της Κερατέας δικαιώθηκε με την έννοια ότι ΧΥΤΑ δεν φτιάχτηκε στο Οβριόκαστρο.

Από την άλλη πλευρά ολόκληρη η κοινωνία της Αττικής συνεχίζει να ζει με τον εφιάλτη των σκουπιδιών στο... προσκέφαλό της αφού το κράτος πάντοτε φοβόταν να λάβει αποφάσεις για να βάλει ένα τέλος στο αίσχος που έχει δημιουργηθεί με τον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Στη Λέσβο και στη Χίο από την άλλη, τώρα μόλις ξεκίνησε η αντιπαράθεση των μελών των τοπικών κοινωνιών με το κράτος.

Και το ερώτημα που ίσως θα έπρεπε να απασχολεί τους ψυχραιμότερους πολίτες αλλά και κυβερνητικούς εκπροσώπους είναι μήπως εκεί στα ακριτικά νησιά μας η στείρα άρνηση δεν οδηγήσει σε τίποτε περισσότερο από τη «διαιώνιση» καταστάσεων απανθρωπιάς, φρίκης αλλά και διαρκούς ομηρείας όλων όσοι άθελά τους εμπλέκονται στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ίσως λοιπόν η Κερατέα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο παράδειγμα για την επόμενη ημέρα, όταν δηλαδή κράτος και πολίτες των ακριτικών νησιών μας θα κληθούν να διαχειριστούν μια κρίση πολύ μεγαλύτερη και ίσως και ανεξέλεγκτη!