Date2

Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 10:37:19

rss

αναζήτηση

makripano

Πλήγμα σε εμπόρους και εξαγωγείς των Μεσογείων το ξαφνικό κλείσιμο του ΕΒΕΑ Κορωπίου



Αλλάξτε μέγεθος

 ebea

Με μια κίνηση για την οποία ακόμη δεν έχει δοθεί λόγος και αιτία, η διοίκησης του ΕΒΕΑ αποφάσισε το κλείσιμο του γραφείου του στο Κορωπί δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση στον εμπορικό κόσμο της νοτιοανατολικής Αττικής από τον Μαραθώνα έως και το Λαύριο!

Το συγκεκριμένο γραφείο το οποίο λειτουργεί από τις 16 Ιουλίου του 2007 είχε δώσει μια τεράστια ανάσα στον γραφειοκρατικό κυκεώνα που έχουν να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι έμποροι και βιοτέχνες της μεγάλης αυτής περιοχής που αριθμεί χιλιάδες επιχειρήσεις κάθε είδους.

Επιχειρηματίες από τους δήμους Κορωπίου, Μαρκοπούλου, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Σπάτων – Αρτέμιδος, Παιανίας, Παλλήνης – Γέρακα, Μαραθώνα αλλά και της Δ.Ε. Βάρης του Δήμου 3Β εξυπηρετούνταν καθημερινά από το γραφείο του Κορωπίου κερδίζοντας πολλές χαμένες ώρες σε ενδεχόμενη μετακίνησή τους στην Αθήνα.

Παράλληλα και με δεδομένο ότι στην περιοχή υπάρχουν πολλές εξαγωγικές επιχειρήσεις – ορισμένες με ευαίσθητα προϊόντα – κερδιζόταν πολύτιμος χρόνος για να ξεκινήσει το εξαγωγικό ταξίδι.

Σημειωτέον ότι η διοίκηση του ΕΒΕΑ δεν εξέδωσε καν ανακοίνωση με την οποία να ενημερώνει τους χιλιάδες επιχειρηματίες για την κίνησή της αυτή και όπως ανάφεραν στο notioanatolika.gr εμποροβιοτέχνες της περιοχής, «απλά δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από υπάλληλο του γραφείου του Κορωπίου με το οποίο μας ενημέρωσαν για την εντολή που έλαβαν από τα κεντρικά – την περασμένη Παρασκευή – ότι κλείνει το παράρτημα άμεσα».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει αιτιολογία για την ενέργεια αυτή, απάντησαν ότι δεν δόθηκε καμία!

Το notioanatolika.gr επικοινώνησε με τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΕΒΕΑ από τα οποία επιβεβαιώθηκε το κλείσιμο του παρατήματος Κορωπίου όπως και της Αργυρούπολης και του Περιστερίου.

Μάλιστα ελέχθη ότι όλοι οι εμποροβιοτέχνες και εξαγωγείς ενδεχομένως (!) να εξυπηρετούνται πλέον από το παράρτημα της Γλυφάδας το οποίο όμως βρίσκεται σε εξαιρετικά μεγάλη απόσταση από το σύνολο των περιοχών της νοτιοανατολικής Αττικής.

Το notioanatolika.gr έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την αρνητική αυτή εξέλιξη από το ΕΒΕΑ ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι κινήσεις των δημοτικών αρχών της περιοχής προκειμένου να αποσοβηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο!

Σχόλια