Date2

Σάββατο, 27 Απριλίου 2024 01:15:35

rss

αναζήτηση

makripano

Οι... γενναίοι του Κορωπίου: Αψήφησαν την κακοκαιρία και έδωσαν το «παρών» στα Θεοφάνια στην Αγ. Μαρίνα (Βίντεο & Φωτός)



Αλλάξτε μέγεθος

agmarin1

Αψήφησαν τους θυελλώδεις ανέμους έντασης 9 και κατά διαστήματα 10 μποφόρ, την παγωνιά αλλά και τη συνεχή βροχή και τήρησαν την παράδοση του αγιασμού των υδάτων στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου!

Ο λόγος για τους δύο ιερείς της ομώνυμης εκκλησίας, τους πατέρες Νεκτάριο (αρχιμανδρίτη) και Απόστολο, τον δήμαρχο Κορωπίου, Δημήτρη Κιούση, τους αντιδημάρχους Θοδωρή Γρίβα και Ελένη Αδάμ και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης Διονύση Κερασιώτη και Αφροδίτη Κουντούρη και μερικές δεκάδες γενναίων πιστών!

Όλοι αυτοί δεν φοβήθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και με τη βοήθεια των στελεχών της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας τα οποία βρίσκονταν διαρκώς σε επιφυλακή «κατέβηκαν» στην παραλία ακριβώς απέναντι από την εκκλησία και δίπλα στην ταβέρνα Λαζάρου για να τιμήσουν όπως αρμόζει μία από τις κορυφαίες στιγμές της Χριστιανοσύνης.

Και βέβαια οι γενναίοι των γενναίων ήταν οι οκτώ συνολικά κολυμβητές οι οποίοι αψηφώντας τα παγωμένα νερά έπεσαν στη θάλασσα για να «παλέψουν» για την ανάσυρση του Σταυρού τον οποίο αφού προσκύνησαν όλοι ευλαβικά παρέδωσαν στους ιερείς.

Ο πατέρας Νεκτάριος το είχε δηλώσει σαφώς νωρίτερα όταν είχε ερωτηθεί από πιστούς: «Φυσικά και θα κατεβούμε στη θάλασσα για τον Σταυρό» είχε πει χαρακτηριστικά μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφιβολίας!

Και οι περισσότεροι από τους πιστούς δεν έκαναν πίσω. Βάζοντας τα γυαλιά και τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες αφού μόνον οι προαναφερθέντες (Δημ. Κιούσης, Θ. Γρίβας, Ελ, Αδάμ, Δ. Κερασιώτης και Αφρ. Κουντούρη) έδωσαν το «παρών» ενώ όλοι οι υπόλοιπου έλαμψαν δια της απουσίας τους όπως και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της Ανατ. Αττικής.

Σίγουρα αν γνώριζαν καλύτερα την περιοχή και το γεγονός ότι οι βοριάδες που φυσούσαν δεν επηρεάζουν και τη συγκεκριμένη παραθαλάσσια περιοχή, ίσως λάμβαναν την απόφαση να μην απουσιάσουν.

Δείτε παρακάτω βίντεο (με... υπόκρουση τη βοή του μανιασμένου αέρα) και φωτογραφίες που εξασφάλισε το notioanatolika.gr από την κατάδυση του Σταυρού στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου:

agmarin1a

agmarfota2

agmarfota3

Σχόλια