Δύο προγράμματα «Άσκηση του νου μέσω της τέχνης» από την Αγγελική Τσεβά!
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 11:16

Δύο εξαιρετικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε παιδιά διοργανώνει η κορυφαία εικαστική των Μεσογείων Αγγελική Τσεβά.
Το πρώτο έχει ως θέμα τα Ελληνικά παραδοσιακά σύμβολα στο σήμερα και περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλα τα τμήματα (φορεσιάς, κεραμικής, κεντητού ψωμιού, ζωγραφικής, γλυπτικής, υφαντών, δαντέλας) του Μουσείου Παράδοσης και Τέχνης της Αγγελικής Τσεβά (επί της Βασιλέως Κωνσταντίνου 37 στο Κορωπί).
Παράλληλα τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν με ελεύθερη σκέψη τα δικά τους σύμβολα εμπνευσμένα από αυτά που μελέτησαν στο μουσείο.
Μάλιστα φεύγοντας παίρνουν μαζί τους ό,τι κατασκεύασαν μαζί με ένα έντυπο με την ερμηνεία συμβόλων, απόρροια της μελέτης του ειδικού τμήματος έρευνας του Μουσείου.
Το πρόγραμμα διαρκεί 1,5 ώρα περίπου και η χρέωση κατ' άτομο είναι 3 ευρώ.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά Εργαστήρι Κεραμικής – Γλυπτικής και πραγματοποιείται στον Άγιο Δημήτριο Κορωπίου στο 37ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Σουνίου.
Σε αυτό τα παιδιά ξεναγούνται στον χώρο του εργαστηρίου και στη συνέχεια κατασκευάζουν με πηλό ελεύθερες φόρμες πλαστικής –γλυπτικής.
Τα αντικείμενα τα παίρνουν μαζί τους φεύγοντας.
Το πρόγραμμα διαρκεί επίσης 1,5 ώρα και η χρέωση είναι 3 ευρώ κατ' άτομο.
Και των δύο προγραμμάτων επιμελείται η Εικαστική Καλλιτέχνης Αγγελική Τσεβά.
Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στα τηλέφωνα 22910-23977 και 6944995071.
Σημειώνεται ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού προγραμμάτων πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κλείνουν ραντεβού έγκαιρα.
Σχόλια