Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 08:25:23

rss

αναζήτηση

makripano

Αναγέννηση Κορωπίου: Δυστοκία για τον υποψήφιο και απογοήτευση για τη μαζικότητα



Αλλάξτε μέγεθος

anagennisi distokia

Σε ένα κλίμα πολύ ήρεμο και με μαζικότητα... υποτονική, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η συνέλευση της δημοτικής παράταξης της «Αναγέννησης» στο Κορωπί.

Το μόνο αποτέλεσμα που υπήρξε ήταν η παραίτηση από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου για τις εκλογές του Μαΐου του 2014, του Αριστείδη Γκίκα ο οποίος όμως θα παραμείνει ως επικεφαλής της Σ.Ε. της παράταξης μέχρι την εκλογή νέου ο οποίος – με βάση και το καταστατικό – θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος.

Πάντως ο κ. Γκίκας δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρώσει τη δημοτική θητεία του αλλά έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να συνεχίσει λόγω σημαντικών επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο τον ομιλητών εξήρε την προσφορά του στην παράταξη αλλά και στα δημοτικά πράγματα του Κορωπίου.

Πάντως παρά την παρουσία ακόμη και του τ. δημάρχου Θόδωρου Αθανασόπουλου δεν υπήρξε εξέλιξη στο θέμα της υποψηφιότητας για τον δημαρχιακό θώκο και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις φωνές που ακούστηκαν ότι «η Αναγέννηση έκλεισε τον κύκλο της» έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό μεταξύ των στελεχών της.

Παράλληλα βέβαια το γεγονός ότι στη συνέλευση παρέστησαν τριάντα περίπου άτομα θεωρήθηκε από πολλούς ως «κακό δείγμα» για τις δυνατότητες της παράταξης.

Προκειμένου όμως να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνέλευση – σε περίπου τρεις ή τέσσερις εβδομάδες – η οποία μάλιστα να πραγματοποιηθεί όχι Σάββατο πρωί αλλά απόγευμα καθημερινής ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη μαζικότητα και να τεθεί εκ νέου το ζήτημα του προσώπου που θα σηκώσει το βάρος μιας υποψηφιότητας απέναντι στον Δημήτρη Κιούση.

Σχόλια