Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:51:07

rss

αναζήτηση

makripano

Δεν είναι το... el classico της Ισπανίας αλλά οι εκκολαπτόμενοι... Μέσι του Κορωπίου στα Πρίφτεια 2017! (Φωτός)Αλλάξτε μέγεθος

pod1

Ιδιαίτερα συναρπαστικό θέαμα προσέφεραν τα ποδοσφαιρικά «Πρίγτεια 2017» που πραγματοποιήθηκαν στις 7, 8 και 9 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής της μνήμης του Κορωπιώτη αθλητή- πανελληνιονίκη, Αντώνη Μ. Πρίφτη (1885-1913).

Πρωταθλήτρια ομάδα στα κορίτσια αναδείχθηκε η ομάδα το 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου και στα αγόρια αυτή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου.

Η διοργάνωση είχε ως κύρια χαρακτηριστικά, την πολύ καλή οργανωτική προετοιμασία όλων των φορέων της διοργάνωσης (ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εθελοντές εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι και πολίτες) και την πειθαρχία των παιδιών στα αθλητικά ιδεώδη της συμμετοχής και της ευγενούς άμιλλας.

Ο δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης σε δήλωσή του, ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του Κορωπίου που συμμετείχαν, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εθελοντές, αιρετούς και πολίτες που συνέβαλλαν στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή.

Επίσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνη Κορωνιά, τον αντιδήμαρχο, Θοδωρή Γρίβα, τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Ντούνη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚ Παναγιώτη Πολίτη και όλη την οργανωτική επιτροπή με επικεφαλής το μέλος του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, Ρούλα Νουχάκη.

Τέλος, επισήμανε ότι «όλες οι ομάδες ήταν αξιόμαχες για να διεκδικήσουν κύπελλα και να φτάσουν στον τελικό. Παρακολουθήσαμε στους τελικούς-αλλά όπως με πληροφόρησαν και στους ημιτελικούς- πολύ μαχητικές ομάδες ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά ταλέντα που διακρίναμε είναι «προϊόντα» προπονητικής δουλειάς των ακαδημιών ποδοσφαίρου που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας. Είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Η όλη διοργάνωση ήταν πολύ όμορφη και γεμάτη πάθος αλλά σε πλαίσια αθλητικής παιδείας. Μπράβο στους εκπαιδευτικούς-γυμναστές. Μπράβο στα παιδιά μας!».

Βραβεύτηκαν όλα τα μέλη της διοργάνωσης, ο ιατρός του αγώνα, Αντώνης Πανόπουλος, ο διαιτητής ΕΠΣΑΝΑ, Κώστας Κορωνιάς, οι επικεφαλής - εκπαιδευτικοί των ομάδων και απονεμήθηκαν αντίστοιχα κύπελλα και μετάλλια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν.

Βοήθησαν εθελοντικά, εκτός της συντονίστριας, μέλους του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός Ρούλας Νουχάκη, η Μαρία Δούζη, οι γυμναστές του ΝΠΔΔ Σφηττός, Κωνσταντίνος Φραγκούλης και Κωνσταντίνος Πρόφης, ο συμβασιούχος γυμναστής του Δήμου Κρωπίας και πρώην πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος» Δήμου Μαρκοπούλου, Σπύρος Δράκος, ενώ συνδρομή παρείχαν, ο δημοτικός υπάλληλος, Φώτης Τσεβάς (εξασφάλισε οδηγούς για τα δημοτικά λεωφορεία και τη μεταφορά των μαθητών), η συμβασιούχος δημοτική υπάλληλος, Κατερίνα Κερκύρα, υπεύθυνη φύλαξης του δημοτικού Σταδίου και η Μελίνα Χριστοφαρίδου, υπεύθυνη γραμματείας Ακαδημιών του ΑΟΚ.

Χορηγός στα κρουασάν ήταν η εταιρία ΚΑΖΑΚΟΣ ενώ τη διοργάνωση υποστήριξαν με χυμούς, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με νερά το ΝΠΔΔ Σφηττός.

Την ηχητική κάλυψη και τη μουσική επιλογή είχε, ο Νίκος Χαραλαμπόπουλος ενώ από πλευράς Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός παρευρέθηκε και το μέλος του, Βαρβάρα Γκιόκα.

Στην απονομή συμμετείχαν από το δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Κρωπίας, οι αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Ντούνης και Θοδωρής Γρίβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός και δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Κορωνιάς, ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και της ΚΕΔΚ, δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Πολίτης, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός και δημοτική σύμβουλος, Αμαλία (Εμμυ) Γκιόκα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνά Κιούση, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Κιούσης, Σταμάτης Ντούνης και Διονύσης Κερασιώτης.

pod2

Τα αποτελέσματα στα αγόρια

Στα Πρίφτεια, στην κατηγορία των αγοριών προκρίθηκαν στον τελικό, το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Την πρώτη θέση και το κύπελλο της Διοργάνωσης κατέκτησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο με επικράτηση 3-2 στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο προπονητής του ήταν ο έμπειρος γυμναστής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, Βαγγέλης Νομικός.

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο, με προπονήτρια την γυμνάστρια, Βασιλική Ζέρβα, έφτασε στον τελικό ως το απόλυτο φαβορί σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τη δουλειά «βάσης» που έγινε στο Δ.Σ του 3ου αλλά και την καλή ποδοσφαιρική «φουρνιά» που έχει.

Τα αποτελέσματα που έφερε ήταν χαρακτηριστικά τόσο στην προημιτελική όσο και στην ημιτελική φάση(κέρδισε με 2-0 το 5ο Δ.Σ στην προημιτελική φάση και 4-0 στην ημιτελική του 1ο Δ.Σ).Ο τελικός αγώνας ήταν μαχητικός και από τις δύο ομάδες με το 3ο Δημοτικό Σχολείο να έχει τις ευκαιρίες αλλά να μην βρίσκει στόχο στην τελική προσπάθεια.

Το 2ο Δ.Σ άντεξε στην πίεση του 3ου Δ.Σ και με προσόν του την καλή οργάνωση στο κέντρο και στην άμυνα κατόρθωσε να φτάσει τον τελικό στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί μέτρησε το άγχος των παικτών του 3ου Δ.Σ που πίστευαν ότι έπρεπε να είχαν επικρατήσει στην κανονική διάρκεια.

Οι παίκτες του 2ου Δ.Σ Κορωπίου είχαν επιτύχει τον στόχο τους οπότε φάνηκαν περισσότερο ψύχραιμοι και επικράτησαν ενώ φαίνεται ότι μέτρησε και η σχετική εμπειρία τους από την ημιτελική φάση που επικράτησαν πάλι στα πέναλτι επί του πάντα αξιόμαχου Δ.Σ Κιτσίου (Το Κίτσι χαρακτηρίζεται ως «ποδοσφαιρομάνα» στην ευρύτερη περιοχή).

Tα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης των αγώνων ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων "Πρίφτεια 2017" στα αγόρια ήταν :

3ο Δ.Σ.Κορωπίου – 1ο Δ.Σ.Κορωπίου

4 – 0
Δ.Σ. Κιτσίου –2ου Δ.Σ.Κορωπίου

2 -2 (κανονική διάρκεια ) και 3-4 (πέναλτι)

Πηγή αποτελεσμάτων ημιτελικής φάσης : fb “ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ” Δήμου Κορωπίου

pod3

Τα αποτελέσματα στα κορίτσια

Στα κορίτσια, προκρίθηκαν στον τελικό, οι ομάδες του, 4ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου (επικράτησε με 4-0 του 5ου Δημοτικού Σχολείου) και του 2ου Δημοτικού Σχολείου (απέκλεισε με 3-1 στα πέναλτι το αξιόμαχο Δ.Σ Κιτσίου στα ημιτελικά).

Την πρώτη θέση κατέλαβε με άνετη επικράτηση 2-0, το 4ο Δημοτικό Σχολείο με σκόρερ και των δύο τερμάτων τη χαρισματική, Κυριακή Κωνσταντοπούλου.

Το 2ο Δ.Σ είχε παίκτριες με δυνατά κορμιά και υπερτερούσαν σε ύψος των παικτριών του 4ου Δ.Σ αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματά τους στις τελικές τους προσπάθειες.

Το 4ο διέθετε μια πλειάδα γρήγορων παικτριών που εναλλάσσονταν συνεχώς σε θέσεις, έπαιξε έξυπνα και προσπάθησε με γρήγορες αντεπιθέσεις να προηγηθεί.

Το κατάφερε με τη σκόρερ της διοργάνωσης, Κυριακή Κωνσταντοπούλου. Το προπονητικό team (Δημήτρης Παπαηλιού και Αθανασία Βρατσίστα) έκανε πολύ καλή διαχείριση των παικτριών του και είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποίησε όλο το ρόστερ.

Tα αποτελέσματα της ημιτελικής φάσης των αγώνων ποδοσφαίρου Δημοτικών Σχολείων "Πρίφτεια 2017" στα κορίτσια ήταν :

Δ.Σ. Κιτσίου – 2ου Δ.Σ.Κορωπίου

1 -1 (Κ.Δ.), 1-3 (πεν.)
4ο Δ.Σ.Κορωπίου –5ο Δ.Σ.Κορωπίου

4 -0 (Κ.Δ.)
Πηγή αποτελεσμάτων ημιτελικής φάσης : fb “ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ” Δήμου Κορωπίου

pod4

pod5

Σχόλια