Date2

Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 21:16:40

rss

αναζήτηση

makripano

Μέγα Ρέμα Ραφήνας: Όταν ο Βασ. Κικίλιας έθεσε προ των ευθυνών της την Περιφέρεια για την εγκατάλειψή του



Αλλάξτε μέγεθος

megrema kikilias

Την ίδια ώρα που τα δελτία τύπου της Περιφέρειας Αττικής διαδέχονται το ένα το άλλο για τον καθαρισμό ρεμάτων σε όλη την Αττική, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έκρουσε, με εμφαντικό τρόπο, τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε σε πολλά σημεία του Ρέματος διαπίστωσε την εγκατάλειψη που υπάρχει σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό είναι ένα χάλι εδώ πέρα».

Πρόσθεσε δε τα εξής: «Ο προορισμός μας, η δουλειά μας και η υποχρέωσή μας είναι να προασπίζουμε τους πολίτες, τον κόσμο, από οποιοδήποτε πλημμυρικό φαινόμενο» ενώ αναφερόμενος στους αρμόδιους (που εκ του νόμου είναι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας) συμπλήρωσε: «Απαιτείται όλοι αυτοί να κάνουν τη δουλειά τους. Δηλαδή απαιτούνται μέτρα και τώρα, σήμερα, όχι αύριο, όχι μεθαύριο "όχι ωχ αδερφέ όχι ασυνεννοησία"».

Επιπλέον σημείωσε ότι η αυτοψία αυτή όπως και όσες έχουν προηγηθεί, υπογεγραμμένη θα πάει σε όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να πράξουν τα δέοντα. «Έχω την απαίτηση, όπως μπήκαν και σωστά και καθάρισαν και καθαρίζουν τον Κηφισό, ομοίως να γίνει εδώ πέρα στην Ανατολική Αττική. Είναι ένα θέμα τα βαριά αντιπλημμυρικά έργα και πώς έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και πότε έχουν δρομολογηθεί να γίνουν κι είναι ένα άλλο θέμα και πολύ πιο άμεσο να μπουν εδώ πέρα και να καθαρίσουν στις κοίτες των ρεμάτων», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Φωτό: ΑΠΕ

Σχόλια