Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:33:43

rss

αναζήτηση

makripano

Γραμματικό: Αντιπαράθεση ωριμότητας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Μαραθώνα! (Σημαντική εξέλιξη)



Αλλάξτε μέγεθος

patoul tsirkas

Με μια κίνηση η οποία αιφνιδίασε ευχάριστα τους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνα, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να ελέγξουν τα όσα κατήγγειλε στην επιστολή του μόλις χθες (Παρασκευή), ο δήμαρχος Μαραθώνα. Στέργιος Τσίρκας για το Γραμματικό.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης δεσμεύθηκε πως αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα!

Όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης αμέσως μόλις έλαβε την ανοικτή επιστολή του δημάρχου Μαραθώνα, στην οποία περιέχονται συγκεκριμένες τεχνικές ενστάσεις όσον αφορά τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 16ης Οκτωβρίου, σχετικά με την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του ΟΕΔΑ Γραμματικού, τη διαβίβασε στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή να απαντήσουν άμεσα, έως τη Δευτέρα το πρωί, σημείο προς σημείο, στις ενστάσεις αυτές.

Πρόσθεσε δε ότι αμέσως μόλις λάβει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, θα καλέσει το δήμαρχο Μαραθώνα και τους τεχνικούς του συμβούλους σε συνάντηση, προκειμένου να τους παρουσιαστούν οι απόψεις των υπηρεσιών πάνω σε ένα ζήτημα, που αφορά όλους τους πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής!

Με το πού έγινε γνωστή η κίνηση αυτή του κ. Πατούλη, στον Δήμο Μαραθώνα υπήρξε αισιοδοξία.

Παράλληλα έγινε κατανοητό ότι ο κ. Τσίρκας ακολουθεί μια μελετημένη τακτική μακριά από εντάσεις και προτάσεις τύπου Κερατέας!

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής στη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής κατά του έργου ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ Γραμματικού ο κ. Τσίρκας στάθηκε απέναντι σε προτάσεις οι οποίες εκφράστηκαν και σίγουρα μόνο την ένταση πυροδοτούν.

Έτσι, για παράδειγμα, σε πρόταση να μπλοκαριστεί ο Μαραθώνιος (θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου) ο δήμαρχος Μαραθώνα έκανε σαφές ότι το γεγονός αυτό είναι πάνω και πέρα από τοπικά συμφέροντα και αφορά όλο τον κόσμο.

Εναλλακτικά πρότεινε ότι οι πολίτες που διαμαρτύρονται (ουσιαστικά όλοι οι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαραθώνα) θα μπορούσαν να σταθούν στη διαδρομή του Μαραθωνίου με μαύρες σημαίες.

Σε άλλη πρόταση που είχε να κάνει με την κινητοποίηση των μαθητών ο κ. Τσίρκας επίσης διαφώνησε αφού, όπως τόνισε, δεν μπορεί να παίξει με τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, προσθέτοντας πως αν οι γονείς τους επιθυμούν να έχουν μαζί τα παιδιά τους σε μια κινητοποίηση αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.

Οι δύο αυτές κινήσεις του κ. Τσίρκα καταδεικνύουν ότι η παρούσα δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα το όλο ζήτημα, κάτι το οποίο αυξάνει σημαντικά το κύρος της απέναντι και στην περιφερειακή αρχή!


Από την άλλη πλευρά η Περιφέρεια Αττικής και ο επικεφαλής της δείχνουν διατεθειμένοι να «σπάσουν αυγά» προκειμένου να υπάρξει μια τελική διευθέτηση ενός σημαντικού ζητήματος που δεν αφορά μόνον τους κατοίκους του Γραμματικού αλλά του συνόλου των περιοχών της βορειοανατολικής Αττικής.

Δεν άλλωστε τυχαία η δήλωση του κ. Πατούλη λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου σύμφωνα με την οποία «αν αποδειχθεί με βάση τις ενστάσεις του Δημάρχου Μαραθώνα ότι το έργο είναι παράνομο, θα το σταματήσουμε και θα στείλουμε στον εισαγγελέα όσους σπατάλησαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».

Για να συμπληρώσει βέβαια με νόημα: «Αν όμως οι ενστάσεις αποδειχθούν αβάσιμες, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Δήμο και τους κατοίκους, στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού»!

Διαβάστε σχετικά: Γραμματικό: Στο... κόκκινο η ένταση με ανταλλαγή σκληρών ανοικτών επιστολών και ανακοινώσεων!

Σχόλια