Date2

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 10:45:32

rss

αναζήτηση

makripano

Ευρώπη Κοσμίδη: Το τρίπτυχο ασφάλεια – ανάπτυξη – πολιτική προστασία θα δώσει ώθηση στην Ανατ. Αττική! (Συνέντευξη)

Αλλάξτε μέγεθος

kosm sinentefxi

Δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη, Ευρώπη Κοσμίδη, απαντά σε 10 ερωτήσεις του notioanatolika.gr με τηλεγραφικό τρόπο.

Στόχος είναι να αναδειχθεί η ουσία των απαντήσεών της προκειμένου οι πολίτες να διαμορφώσουν μια καλύτερη άποψη για τις θέσεις της.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη:


ΕΡΡΩΤΗΣΗ: Λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές θεωρείτε ότι οι πολίτες ενημερώθηκαν επαρκώς για τα προγράμματα των παρατάξεων; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το ελπίζω και το εύχομαι. Ο πολίτης πρέπει να πάει στις κάλπες της Κυριακής πλήρως ενημερωμένος για όλα όσα λένε οι παρατάξεις και να ψηφίσει με αυτό το κριτήριο.

ΕΡ.: Το σύστημα της απλής αναλογικής δημιουργεί νέα δεδομένα την επόμενη ημέρα. Πώς βλέπετε τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων ώστε να υπάρξει αποτελεσματική διοίκηση στην Περιφέρεια; 

ΑΠ.: Αυτό θα φανεί στην πράξη. Αυτό που μπορώ να σας πως είναι πως είμαι φύσει υπέρ της συζήτησης ώστε να βρίσκουμε εκείνα που συμφωνούμε, ώστε να προχωρά μπροστά ο τόπος μας.

ΕΡ.: Και η δική σας παράταξη θέτει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη. Ποιός είναι το πρώτο που πρέπει να συμβεί προς την κατεύθυνση αυτή; 

ΑΠ.: Έργα υποδομής, ασφάλεια και ανάπτυξη είναι τρεις αλληλένδετοι πυλώνες. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο. Είμαι ευτυχής που ο Γιώργος Πατούλης τα έχει ψηλά στην ατζέντα του.

ΕΡ.: Επιγραμματικά, πώς μπορεί να πάψει η ανατολική Αττική να είναι η πίσω αυλή της Αθήνας; 

ΑΠ.: Σας παραπέμπω στην προηγούμενη απάντηση. Με υποδομές, ασφάλεια και τελικά ανάπτυξη θα κάνουμε την Νέα Αρχή που θέλουμε όλοι στην Ανατολική Αττική.

ΕΡ.: Ποιά θεωρείτε τη βραχυπρόθεσμη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης απορριμμάτων, με δεδομένο ότι σε λίγους μήνες η Φυλή δεν θα μπορεί να δεχτεί πλέον άλλα σκουπίδια; 

ΑΠ.: Συνεργασία ΣΔΙΤ. Όπου γίνεται και έχει εφαρμοστεί ορθολογικά, έχει φέρει καλό αποτέλεσμα. Το ζήτημα ωστόσο της διαχείρισης των απορριμάτων είναι πολύπλοκο και δεν απαντιέται σε 30 λέξεις.

ΕΡ.: Πόσο εύκολο είναι για μια περιφερειακή αρχή να βρίσκεται απέναντι από την κεντρική εξουσία; 

ΑΠ.: Ο ρόλος της περιφερειακής αρχής είναι να λύνει προβλήματα. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει όπου χρειάζεται να συνεργάζεται με την κεντρική εξουσία και όπου απαιτείται να σηκώνει ανάστημα και να είναι απέναντι. Τόσο απλά.

ΕΡ.: Τελικά η ασφάλεια του πολίτη πώς μπορεί να εξασφαλιστεί σε επίπεδο αυτοδιοίκησης; 

ΑΠ.: Ναι. Και το λέω δίχως περιστροφές. Εχουμε θέσει ψηλά στις προτεραιότητες μας τον φωτισμό των δρόμων που αποτελεί βασικό παράγοντα καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

ΕΡ.: Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της ανατολικής Αττικής είναι η ύπαρξη μεγάλων εμπορικών κέντρων. Υπάρχει λύση για να επιβιώσουν οι χιλιάδες αυτοί συμπολίτες μας; 

ΑΠ.: Η στήριξη των αγορών μας πρέπει να είναι βασικό μέλημα των τοπικών κοινωνιών μας. Αυτό είναι πρωτίστως στο χέρι των πολιτών.

ΕΡ.: Τί μας άφησε τελικά η τραγωδία στο Μάτι;

ΑΠ.: Θλίψη, πόνο, οργή και ένα πελώριο γιατί. Μα στο τέλος θεωρώ σημαντικότερο το πείσμα να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο Γιώργος Πατούλης και η παράταξη μας έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο για να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

Σχόλια