Date2

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 20:17:40

rss

αναζήτηση

makripano

Όταν η Ρένα Δούρου είπε τον... πόνο της στην Espresso που ξεσήκωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα χουντικά εμβατήρια που πρόσφερε!

Αλλάξτε μέγεθος

douroysinetnt espresso

Παρά το γεγονός ότι η Αριστερά στεκόταν πάντοτε απέναντι σε εκδοτικές προσπάθειες όπως αυτή της εφημερίδας – ευαγγελίου του lifestyle, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δεν δίστασε να ξεπεράσει την απέχθεια των ιδεολογικών συνοδοιπόρων της για την Espresso και να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε τον... πόνο της.

Η κα Δούρου έδειξε να μην έχει κανένα πρόβλημα για τη συνέντευξή της στη συγκεκριμένη εφημερίδα, όταν μάλιστα πριν από λίγους μήνες (το Σάββατο 21 Απριλίου 2018) αυτή κυκλοφόρησε, στο πλαίσιο της μαύρης επετείου, με εμβατήρια της χούντας προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση όπου χαρακτήρισε την προσφορά της συγκεκριμένης εφημερίδας «χυδαία πρόκληση, στη μνήμη όσων φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία»!

Κατά τα λοιπά η περιφερειάρχης Αττικής, στην εκ βαθέων εξομολόγησή της στην Espresso μιλάει για τον σύντροφό της, το σύμφωνο συμβίωσης εξηγεί τι σημαίνουν για εκείνη οι λέξεις έρωτας και ευτυχία για να υποστηρίξει παράλληλα ότι όχι μόνο στοχοποιήθηκε αλλά και κατηγορήθηκε χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και στα social media!

Παράλληλα έκανε σαφές ότι δεν βλέπει τον εαυτό της ως στρατιώτη στο πολιτικό μέλλον της υπογραμμίζοντας ότι «οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται την ώρα που πρέπει από τα όργανα του κόμματος από το οποίο κάποιοι επιχείρησαν να πουν ότι παίρνω αποστάσεις»!

Για τις ευθύνες για ό,τι συνέβη στο Μάτι, υποστήριξε ότι ήταν η πρώτη που είπε ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά όταν θρηνούμε τόσους συμπολίτες μας. «Και δυστυχώς έπρεπε να το έχουν πει και πολλοί άλλοι. Ανεξάρτητα από τον επιχειρησιακό ρόλο σου και τις αρμοδιότητες που έχεις, προσπαθείς ως πολιτικό πρόσωπο να σκεφτείς αν υπήρχε κάτι άλλο, κάτι παραπάνω από το εφικτό που θα μπορούσε να γίνει, όχι μόνο από σένα αλλά από όλους τους αρμόδιους φορείς. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βάσανο που πρέπει να μας αφορά όλους».

Επανέλαβε αυτό που η ίδια και οι συνεργάτες της υποστήριξαν 2-3 εικοσιτετράωρα μετά τη Μαύρη Δευτέρα ότι «Περιφέρεια και ΟΤΑ δεν σβήνουν τις φωτιές. Δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε την εμπειρία και, εκ του νόμου, ούτε την αρμοδιότητα να σβήνουν φωτιές. Αυτό το κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν τη σχετική εκπαίδευση και εμπειρία.

Σχετικά με το θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, αυτή γίνεται μόνο με εισήγηση της Πυροσβεστικής και πρέπει να πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις. Όμως τέτοια εισήγηση δεν δόθηκε ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής. Το αν μπορούσε να δοθεί και γιατί δεν δόθηκε διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη».

Επιπροσθέτως ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι έπεσε θύμα δολοφονίας χαρακτήρων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αξίωμα της Περιφερειάρχη δεν είναι ταγιεράκι που αν σε στενεύει στα μανίκια ή στη μέση το πας για μεταποίηση ή παίρνεις ένα άλλο στα μέτρα σου. Η Περιφερειάρχης είναι Περιφερειάρχης όλων των κατοίκων της Αττικής, όχι μόνον εκείνων με τους οποίους συμφωνεί. Ακόμη και απέναντι στις πιο λυσσαλέες, ανυπόστατες επιθέσεις, τις βασισμένες είτε σε ασύγγνωστη άγνοια είτε σε στοχευμένη δολοφονία χαρακτήρα, απαντώ τεκμηριωμένα με στοιχεία και έργα, ως οφείλω εκ της θέσεώς μου». κάνει να σκουπίσει τα γυαλιά που με κάνουν αόρατη.


Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις της Περιφερειακής Αρχής για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών η κα Δούρου ισχυρίστηκε τα εξής: «Φοβάμαι πως ακόμη και με επικεφαλίδες θα χρειαζόμασταν ακόμη ένα έντυπο για να παραθέσουμε το πλήρες έργο της Περιφέρειας. Κάθε μέρα δίνουμε μάχη σε όλα τα μέτωπα. Για να πάνε 20.000 μαθητές με ασφάλεια και εγκαίρως στα σχολεία τους. Για να προχωρήσουν έργα υποδομής που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, αλλά, βλέπετε, δεν είχαν κορδέλες και εγκαίνια με κάμερες. Και μιλώ για αντιπλημμυρικά έργα, έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Αλλά και έργα πνοής που αλλάζουν το πρόσωπο της Αττικής, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου. Έργα για τη στήριξη των συμπολιτών μας, όπως η επιδότηση, μέσω του προγράμματος “Ρεύμα για όλους”, 35.000 νοικοκυριών με 5.000.000 ευρώ. Μέσω του θεσμού των λαϊκών αγορών στηρίζουμε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με είδη των λαϊκών, αξίας 1.000.000 ευρώ. Με το Κέντρο Logistics, που πλέον είναι αναγνωρισμένη ευρωπαϊκή καλή πρακτική, στηρίξαμε τους χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων και τώρα στηρίζουμε κοινωνικές δομές. Χρηματοδοτήσαμε την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Και πολλά ακόμη».

espresso dourou

Σχόλια