Date2

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 16:56:57

rss

αναζήτηση

makripano

Οι Παιανιώτες γύρισαν την πλάτη στην κυβερνητική φιέστα με Τζανακόπουλο και στα ακραία στοιχεία που διαμαρτύρονταν! (Βίντεο & Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

tzan1

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι φαίνονταν τα ηγετικά στελέχη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην ανατολική Αττική για την επιτυχία, όπως τη χαρακτήρισαν, της εκδήλωσης ομιλίας του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου και του βουλευτή Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρου Δανέλλη.

Το γεγονός ότι τις ομιλίες των δύο πολιτικών παρακολούθησαν 140 – 150 μικρομεσαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από ολόκληρη την ανατολική Αττική (και όχι μόνο από τις Ο.Μ. Παιανίας, Παλλήνης και Κορωπίου που είχαν αναλάβει την οργάνωσή της) αλλά και την Αθήνα, απέδειξε ότι η κινητοποίηση σε κεντρικό επίπεδο απέδωσε, τηρουμένων των αναλογιών, καρπούς!

Έτσι η αίθουσα της Συνιδιοκτησίας επί της οδού Σπ. Αγγελή έμοιαζε κατάμεστη και σίγουρα δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορήσουν φωτογραφίες όπως αυτές ανάλογης εκδήλωσης για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη.

Εξίσου πάντως εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός της απουσίας των 4 από τους 5 βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας της Αττικής.

Μοναδικός παρών ο κ. Πάνος Σκουρολιάκος και απόντες οι κ.κ. Αριστείδης Μπαλτάς, Νάσος Αθανασίου, Γιώργος Πάντζας και Γιάννης Δέδες.

Ιδιαίτερα αυξημένα βέβαια ήταν και τα μέτρα ασφαλείας στους δρόμους γύρω από την αίθουσα αφού χρησιμοποιήθηκαν για την τήρηση της τάξης δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς και μεγάλος αριθμός αστυνομικών των τοπικών αστυνομικών τμημάτων και της Υποδιεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής αλλά και πλήθος αστυνομικών, με πολιτικά, της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.

Βέβαια τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν δυναμικά σε καμία περίπτωση αφού οι διαμαρτυρόμενοι ήταν ελάχιστοι – δεν ξεπέρασαν σε καμία στιγμή τα 50 άτομα – και περιορίστηκαν στα συνήθη αντικυβερνητικά συνθήματα κυρίως για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν αρχικά (από τις 5.45) στον περίβολο της μικρής εκκλησίας της Αγ. Παρασκευής, στη συνέχεια κατέβηκαν στην οδό Σπ. Αγγελή όπου παρέμειναν μέχρι τις 7.30,

Στη συνέχεια... αναδιπλώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Παιανίας αλλά διαρκώς φυλλορροούσαν με αποτέλεσμα οι 50 να καταλήξουν περίπου 30 αφού και οι Παιανιώτες τους γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη, όπως βέβαια και στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ δεδομένου ότι οι κάτοικοι της πόλης που έδωσαν το παρόν και σε αυτήν ήταν ελάχιστοι.

tzan2

Πάντως η αστυνομία για να αποφύγει τα χειρότερα τοποθέτησε μπροστά στους διαμαρτυρόμενους αρχικά μια διμοιρία ΜΑΤ και στη συνέχεια μία κλούβα δημιουργώντας φραγμό. Η ένταση δεν συνεχίστηκε αφού οι άνδρες των ΜΑΤ συμπεριφέρθηκαν απολύτως ψύχραιμα στις ύβρεις που δέχτηκαν.

Μικροένταση δημιουργήθηκε στη συμβολή των οδών Σπ. Αγγελή και Βασ. Σοφίας όταν οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν πολίτη ο οποίος διαμαρτυρόταν με συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr, ο πολίτης αυτός αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα.

tzan4

Φραγμός με κλούβα όμως τοποθετήθηκε και στον δρόμο αυτό, πολύ κοντά στην πλατεία, όταν η ομάδα των διαμαρτυρομένων προσπάθησε να κινηθεί από εκεί προς τη Σπ. Αγγελή.

Πάντως οι διοργανωτές της κυβερνητικής εκδήλωσης κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να μην προκληθεί αντιπαράθεση μεταξύ των συντρόφων τους και των διαμαρτυρομένων και γι' αυτό παρότρυναν τους πρώτους να μπουν στην αίθουσα επισημαίνοντας τους χαρακτηριστικά: Ας αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της!

Και ενώ η εκδήλωση είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσε στις 6.30 το απόγευμα τελικά ξεκίνησε στις 7.30, με την άφιξη του κ. Τζανακόπουλου, για να διαρκέσει δύο ώρες.

tzan6

Σε πολιτικό επίπεδο δεν παρουσίασε κάποιο ενδιαφέρον αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τις συνήθεις κυβερνητικές αιτιάσεις υπεραμυνόμενος της συμφωνίας των Πρεσπών και βέβαια καταχειροκροτήθηκε από παριστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης προσπάθησε να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα της υπογραφής της συγκεκριμένης συμφωνίας παραθέτοντας πλήθος ιστορικών στοιχείων και δίνοντας έμφαση στις εξελίξεις για το Μακεδονικό της τελευταία 25ετία.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής με την τοποθέτησή του απλά επιβεβαίωσε – εν μέρει όμως – ότι αποτελεί μία από τις... χρυσές εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που εξαϋλωθεί η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 152 που ακόμη διαθέτει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όπως βέβαια ήταν φυσικό, όταν δόθηκε ο λόγος στα μικρομεσαία στελέχη, αυτά προτίμησαν να ζητήσουν τοποθετήσεις των κ.κ. Τζανακόπουλου και Δανέλλη και για άλλα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης.

Πάντως οι Κασσάνδρες που προεξοφλούσαν σκηνικά έντασης και δυναμικής αντιπαράθεσης των διαμαρτυρομένων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών με τις αστυνομικές δυνάμεις σαφώς διαψεύστηκαν αφού οι πρώτοι δεν διέθεταν, όπως αποδείχτηκε, ούτε το πλήθος ούτε το σθένος για κάτι τέτοιο.

Οι πολίτες της Παιανίας από την πλευρά τους απέδειξαν τη δημοκρατική ωριμότητά τους αποφεύγοντας να εμπλακούν είτε στις κινήσεις εντυπωσιασμού ακραίων στοιχείων είτε στην κυβερνητική φιέστα.

tzan7

tzan3

tzan8

tzan9

Σχόλια