Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 22:51:01

rss

αναζήτηση

makripano

ΝΔ: Τα σκληρά λόγια των Σαμαρικών, η καυτή πατάτα των οικονομικών του κόμματος και ο Μεϊμαράκης



Αλλάξτε μέγεθος

samar meimar

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να δήλωσε ευθαρσώς ότι παραιτείται αναλαμβάνοντας το μέγιστο μέρος της ευθύνης για την αποτυχία του «Ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, όμως στο κόμμα υπάρχουν ορισμένοι που έδειξαν με τον τρόπο τους τη διαφωνία τους στην κίνησή του αυτή.

Μάλιστα έσπευσαν να επισημάνουν ότι η παραίτηση του τέως – πλέον – προέδρου της ΝΔ δεν οφείλεται στη δική του βούληση αλλά σε κάποιους τους οποίους χαρακτηρίζουν «σύμβολα της παρακμής και εντός ΝΔ θέλουν το κόμμα ανίσχυρο»!

Πάντως η παραίτηση Σαμαρά δείχνει να εκτονώνει την κατάσταση αφού από το μεσημέρι της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία έμοιαζε με καζάνι έτοιμο να εκραγεί αφού τα μαντάτα του σαρωτικού κατά του «Ναι» δημοψηφίσματος διαδέχονταν το ένα το άλλο.

Η τοποθέτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη θέση του προέδρου του κόμματος θεωρείται πάντως από όλους ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή που τα όργανα ξεκινούν.

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρείται ως η φωνή του μέσου νεοδημοκράτη και αυτό είναι κάτι που ουδείς στο κόμμα αμφισβητεί. Παράλληλα βέβαια αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ως γραμματέας του κόμματος είχε καταφέρει να αλλάξει την τότε αρνητική κατάσταση και να δώσει πνοή στην οργάνωση η οποία φυλλορροούσε και φυτοζωούσε.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο διατεθειμένος είναι ο κ. Μεϊμαράκης να κρατήσει στα χέρια του την «καυτή πατάτα» που λέγεται οικονομικά της ΝΔ, γεγονός που θα αποτελέσει και σημαντικό στοιχείο στον «προεκλογικό» - εσωκομματικό αγώνα των δελφίνων.

 

Σχόλια