Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 21:02:05

rss

αναζήτηση

makripano

1ο Γυμνάσιο Γέρακα: Δικαιολογημένη αναστάτωση από βανδαλισμούς στο σχολείο!



Αλλάξτε μέγεθος

1o geraka

Μεγάλη αναστάτωση – και απόλυτα δικαιολογημένη – επικρατεί μεταξύ των γονέων και των εκπαιδευτικών αλλά και των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Γέρακα εξαιτίας του θεάματος που αντίκρισαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Η καταστροφική μανία κάποιων βανδάλων δημιούργησε πλήθος προβλημάτων στο σχολείο παρά το γεγονός ότι γονείς και εκπαιδευτικοί καταβάλλουν διαρκείς, υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρούν το περιβάλλον σε μια καλή κατάσταση.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων, αναφέρει τρεις περιπτώσεις βανδαλισμού: «Πρώτον, η σιδερένια πόρτα που χωρίζει το πρώτο επίπεδο του αύλειου χώρου με το δεύτερο επίπεδο, είχε αφαιρεθεί, ήταν πεταμένη στο έδαφος και έλειπαν οι πύροι.

Δεύτερον, στον κίτρινο κάδο ανακύκλωσης χαρτιού βρέθηκαν δύο σπασμένες γλάστρες με τα φυτά και το χώμα τους διάχυτα, με αποτέλεσμα να έχει καταστραφεί το περιεχόμενό του.

Τρίτον, οι δύο κάδοι κομποστοποίησης βρέθηκαν αναποδογυρισμένοι και το περιεχόμενό τους, το οποίο προοριζόταν για λίπασμα του σχ. κήπου, χυμένο στο έδαφος».

Παράλληλα όπως αναφέρεται στο προφίλ του σχολείου στο facebook «οι φρεσκοβαμμένοι τοίχοι που χωρίζουν τα επίπεδα των γηπέδων ξαναγράφτηκαν και ο κάδος σκουπιδιών των γηπέδων εξαφανίστηκε»!

«Τα παραπάνω αποτελούν εξοπλισμό ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου» επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων και ο διευθυντής του σχολείου στην ίδια ανακοίνωση και υπογραμμίζουν:

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό να έρχεται κανείς αντιμέτωπος με τέτοια μανία καταστροφής σε ένα σχολείο! Ωστόσο, ας γίνει αυτό το θλιβερό περιστατικό η αφορμή να συζητήσουμε με τα παιδιά μας θεμελιώδεις αρχές, όπως η σημασία του σεβασμού της ξένης ιδιοκτησίας και του μόχθου των συνανθρώπων μας, ώστε να τα ευαισθητοποιήσουμε να φροντίζουν και να προστατεύουν το σχολείο τους και σχολείο μας ενάντια σε όποιον το επιβουλεύεται ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά».

Πάντως για να αποφευχθούν παρόμοια θλιβερά περιστατικά οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον δήμο ο οποίος τους συνέστησε να απευθυνθούν στο αστυνομικό τμήμα Γέρακα ώστε να υπάρχει περιπολία στο Γυμνάσιο τις ώρες μη λειτουργίας του.

Στο θέμα παρενέβη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ο οποίος καταδίκασε «κάθε κακόβουλη ενέργεια βανδαλισμού προς το σχολικό περιβάλλον» και πρόσθεσε: «Η σχολική περιουσία δεν μας ανήκει, την δανείζονται τα παιδιά μας ώστε να την παραδώσουμε στα επόμενα»!

Σχόλια