Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 23:52:16

rss

αναζήτηση

makripano

Καλή μήνα! Οι προβλέψεις του Γ. Πανόπουλου για τον Δεκέμβριο



Αλλάξτε μέγεθος

970594 421317017983914 511777964 n

Κριός (21 Μαρτίου-19 Απριλίου)

Επαγγελματικές και συντροφικές/ερωτικές σχέσεις. Μαζί αποτελούν τη μισή τουλάχιστον ζωή οπότε κάθε διέλευση στον 7ο ηλιακό σου οίκο που τις επηρεάζει άμεσα, δραστικά και έντονα σηματοδοτεί και ένα καινούργιο κεφάλαιο στον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων, ή μάλλον σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής και κρίσης. Ο Άρης στον Ζυγό για οκτώ περίπου μήνες (από 7/12-26/7) θα ταρακουνήσει ότι σχετίζεται με τους άλλους εργασιακά και συναισθηματικά δημιουργώντας εκρήξεις, αντιδράσεις, παρορμητικές αποφάσεις και εντάσεις που καλό θα είναι να προσπαθήσεις να μειώσεις τις αιτίες τους πριν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος- στις αρχές Μαρτίου.

Το όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος μπορεί να είναι ένα από τα σλόγκαν του Άρη, άρα η υπομονή, η διαλλακτικότητα και η διπλωματία θα πρέπει να επιστρατευθούν ή αν δεν τις ξέρεις να τις εφεύρεις γιατί θα τις χρειαστείς αν δεν θέλεις να οδηγήσεις τις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν στο σημείο χωρίς επιστροφή. Φυσικά και θέλεις κάποιον που να σε αγαπάει, να τον/την προσέχεις και αγαπιόσαστε. Όμως έχεις μια ευκαιρία να δεις πως ο γάμος των γονιών σου έχει επηρεάσεις τις σχέσεις σου με τους άλλους. Από την άλλη πλευρά και μέχρι η Αφροδίτη να γυρίσει ανάδρομη στον Αιγόκερο έχεις φίλους, συμμάχους και κοινωνικά σκίζεις.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Με την Αφροδίτη να φωτίζει το πιο ορατό κομμάτι του ηλιακού σου αστρολογικού χάρτη η έμφαση είναι στην επαγγελματική και κοινωνική σου ζωή, στην αναγνώριση που αναζητάς και στην σημασία που έχει η δουλειά για σένα. Που βρίσκεσαι κοινωνικά, τι έχεις καταφέρει επαγγελματικά, τι γνώμη έχουν οι άλλοι για σένα ως επαγγελματία; Αντιλαμβάνεσαι ότι ενώ η Αφροδίτη σε ορθή πορεία δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για το επαγγελματικό και κοινωνικό σου στάτους στην ανάδρομη κίνησή της οι επαγγελματικές σχέσεις γίνονται δύσκολες, περιπλέκονται, ξεφουσκώνουν, αντιμετωπίζουν αντιξοότητες, δυσκολίες ή και επιπλοκές. Ακόμα και κοινωνικά βαριέσαι να εμφανιστείς ή πηγαίνεις κάπου κι αισθάνεσαι ότι δεν σου λέει τίποτα, οι άνθρωποι που συναντάς δεν σου δημιουργούν καμιά ανατριχίλα ή απλώς πλήττεις. Επίσης στο διάστημα της ανάδρομής Αφροδίτης κράτα και μικρό καλάθι σε κάθε επαγγελματική πρόταση ή σχέδιο, έχε κατά νου ότι στην καλύτερη περίπτωση θα τροποποιηθεί και στην χειρότερη θα το πάρει ο άνεμος.

Μην ξεκινάς οποιοδήποτε σοβαρό επαγγελματικό πρότζεκτ μέσα στο διάστημα της αναδρομής και εννοείται ότι απόφυγε να ανοίξεις μαγαζί, κατάστημα, ή να κάνεις εγκαίνια, παρουσιάσεις, ανοίγματα οποιουδήποτε είδους. Αν οι επαγγελματικές σου πρακτικές έχουν τρύπες θα εμφανιστούν σε αυτό το διάστημα ώστε να τις κλείσεις. Απόφυγε κάθε είδους προβολής και προστάτεψε το όνομά σου προβάλλοντας ένα καλό επαγγελματικό προφίλ και δώσε τόπο στην οργή σε τυχόν συναδελφικές ασυνεννοησίες, ή σε θέματα που αφορούν πελάτες, ή υφιστάμενους.

Ταύρος (20 Απριλίου-20 Μάιου)

Δοκιμάζεται η καθημερινότητά και η επικοινωνία με τους γύρω σου-πολλές φορές μάλιστα σκέπτεσαι ότι παίζεις το κουφό τηλέφωνο με τους άλλους. Ναι, τη μια στιγμή σε πλημμυρίζει ένα αίσθημα ικανοποίησης επειδή η δουλειά τρέχει όπως την έχεις φανταστεί και την άλλη ένα σύννεφο που δεν είχες προσέξει αρχίζει να βρέχει ξαφνικά πάνω από το κεφάλι σου, όπως στα κινούμενα σχέδια. Τότε είναι που σκέπτεσαι: «Πάλι τα ίδια; Μα δε θα μάθω ποτέ; ... Με πατάνε και εγώ σφυρίζω αμέριμνος/η; Είναι η κρίση που με κάνει να βάζω νερό στο κρασί μου ή η αδυναμία μου να υπερασπιστώ τον εαυτό μου;». Όπως και νάχει τώρα δεν είναι ώρα για να χτυπήσεις το χέρι σου στο τραπέζι για να αποδείξεις την αξία σου. Δείξε επαγγελματισμό, διόρθωσε τις εργασιακές δυσλειτουργίες και περίμενε. Οι αποφάσεις αργότερα.
Α...Και είναι πιο ασφαλές αυτό το διάστημα να μιλάς για επιφανειακά θέματα με αυτούς που σε ενδιαφέρουν παρά να ανοίγεις συζήτηση για σοβαρά θέματα που κινδυνεύουν να σε ρίξουν σε ξέρα. Κατά τα λοιπά υπάρχει όρεξη για έξω, για να δεις φίλους, να πας βόλτες, να φλερτάρεις, να κυκλοφορήσεις. Μην καταπιέζεις αυτή τη διάθεση

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)
Υπάρχουν στιγμές που χτυπάς τοίχο εξ αιτίας αντιλήψεων, συμπεριφορών, ή ιδεών, τότε είναι η στιγμή που πρέπει να τα πάρεις αλλιώς. Η ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω αυτό ακριβώς σου λέει: να εξετάσεις, να διορθώσεις, να συνειδητοποιήσεις τι από την φιλοσοφία της ζωής σου δεν ισχύει πια. Και βεβαίως να σκεφτείς και να απαντήσεις ξανά σε μερικά βασικά ερωτήματα: Ποιο είναι το νόημα της ζωής; Γιατί είσαι εδώ; Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Τι ρόλο παίζει η μόρφωση και τα ταξίδια στη ζωή σου; Είναι πιθανόν με την Αφροδίτη ανάδρομη ό,τι σχετίζεται με ταξίδια, σπουδές, διαφήμιση, εμπορικές σχέσεις με το εξωτερικό, δικαστήρια, μετακινήσεις, επικοινωνία να μην λειτουργούν ικανοποιητικά, να δημιουργείται πρόβλημα και κωλύματα, να μην εξελίσσονται, να φέρνουν στην επιφάνεια εκκρεμότητες που δεν λύθηκαν στο παρελθόν, ή να χρειάζονται αναθεώρηση. Έχε επίσης υπόψη σου ότι σοβαρές συζητήσεις ή καινούργιες αρχές δεν ευνοούνται οπότε κράτα και μικρό καλάθι.

Δίδυμοι (21 Μαΐου-21 Ιουνίου)

Είναι μέρες που θέλεις να κλείσεις το ξυπνητήρι, να αλλάξεις πλευρό και να μείνεις στο κρεβάτι μέχρι να αισθανθείς ότι οι άνθρωποι εκεί έξω σε αγαπάνε. Ε με τον Άρη στον Ζυγό για πολλούς μήνες το ξυπνητήρι σε ξυπνάει σε μια πραγματικότητα που μπορεί να μην έχει αγάπη αλλά έχει ερωτικές ιστορίες, επιθυμία για ρομαντικά φιλιά και παραζάλη, για κυνηγητό, κέφι, πεταμένα ρούχα στο πάτωμα στο δρόμο για την κρεβατοκάμαρα με αυτό/αυτήν που ποθείς, τη διάθεση να ζήσεις χωρίς γκρίνια και όχι. Σταμάτα να σκέφτεσαι ό,τι σε πλήγωσε, λέξεις που καλύτερα να μην έβγαιναν ποτέ από το στόμα σου, ανθρώπους που καλύτερα να μη γνώριζες και να μη σε γνώριζαν- ξέχνα δηλαδή τον Ποσειδώνα και τις απογοητεύσεις που έφερε.
Ο Άρης στον Ζυγό σε ξαναβάζει στο παιχνίδι της ζωής- όλα είναι ανοιχτά. Ακόμα κι ο διεκπεραιωτικός Ερμής στον Τοξότη ( 5-25/12) σε στέλνει εκεί έξω χαμογελαστό/η, ευδιάθετο/η, να συναντάς όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείς για επαγγελματικές εξελίξεις που φαίνεται ότι επίσης δρομολογούνται. Ακόμα και η Αφροδίτη στον Αιγόκερο μέχρι τις 21/12 που γυρίζει ανάδρομη σου λέει: Είσαι ζωντανός- Είσαι δυνατός- Είσαι επιθυμητός. Ναι είναι τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις τους ακροβάτες που πέφτουν στο κενό χωρίς δίκτυ προστασίας –είναι σίγουροι ότι δεν θα τους τύχει τίποτα άσχημο.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)
Ποιες είναι οι πολύ στενές σου σχέσεις. Αυτές οι σχέσεις που σε κινητοποιούν συναισθηματικά; Ε αυτές είναι που θα σε αναγκάσουν να σκύψεις από πάνω τους γιατί θα μοιάζουν παράφωνες σαν παλιό γραμμόφωνο. Επίσης οι οικονομικές σου συνεργασίες, οι συνεταιρισμοί σου, εκεί που έχεις βάλλει χρήματα, οι εμπορικές σου δοσοληψίες είναι το άλλο θέμα που θα χρειαστεί την προσοχή σου. Ποιος έχει το πάνω χέρι; Είναι μια ερώτηση που πιθανόν να σε προβληματίσει ουσιαστικά. Εξαρτάσαι από κάποιον/α/ους κι αυτή η εξάρτηση μειώνει την ελευθερία των κινήσεών σου και σε αναγκάζει σε υπερβολικούς συμβιβασμούς; Αντέχεις; Πρέπει να αντέχεις; Πως αντιμετωπίζεις την εξουσία- την ασκείς, στην ασκούν και τι χρήση της κάνεις ή τις κάνουν; Είναι οι στενές σου σχέσεις υποστηρικτικές, σε στηρίζουν, ή σε στεγνώνουν; Κι εσύ, τι κομίζεις στη σχέση σε πρακτικό και συναισθηματικό επίπεδο;
Αυτή η περίοδος αποτελεί μια σημαντική περίοδο που αντιλαμβάνεσαι πιθανόν δυσάρεστα που στέκεσαι οικονομικά και συναισθηματικά φέροντας στην επιφάνεια αντιθέσεις, παραλείψεις, παράπονα, κακή διαχείριση της δύναμης- δική σου ή άλλου-,κρυφές ατζέντες. Καιρός επαναξιολόγησης, οικονομικών συνθηκών και συμφωνικών, κοινών οικονομικών με άλλους. Θυμήσου ότι τα πείσματα και ο θιγμένος εγωισμός δεν βοηθάνε στην προσέγγιση.

Καρκίνος (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

Ναι κάποτε οι διαφορές στην οικογένεια καταπιέζονταν για το κοινό καλό της. Η οικογένεια πάνω από όλα. Το όνειρο της απόδρασης καλυπτόταν πίσω από χαμόγελα, οικογενειακά τραπέζια, μάχη για την επιβίωση. Η ζωή φαινόταν τακτοποιημένη, χωρίς γκρίζες ζώνες, χωρίς δυνατές διαφωνίες και τα διαζύγια άγνωστα. Τώρα πια οι οικογενειακές σχέσεις τις περισσότερες φορές είναι συνδυασμός παλιρροιακού κύματος και τυφώνα, ή απλώς συμβιωτικές σχέσεις αλληλεξάρτησης που ο ένας πίνει αθόρυβα το αίμα του άλλου, ή αδιαφορεί παντελώς για τον άλλο. Με τον Άρη για οκτώ περίπου μήνες (7/12-26/7) στον Ζυγό οι επισκευές στην ταράτσα, στο λεβητοστάσιο, ένα υστερικό ζάπιγκ, ή οι ώρες που διαθέτεις στη δουλειά και όχι στους κοντινούς σου ανθρώπους ίσως να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις που μπορούν να φτάσουν στο δια ταύτα που είναι με δύο λέξεις: υπάρχει κάτι που μας δένει πέρα από την κεκτημένη ταχύτητα, ή τη συνήθεια. Κι αν ναι, τι είναι αυτό που μας συνδέει;
Τουλάχιστον κάποιο καλό νέο με την Αφροδίτη στον Αιγόκερω; Φυσικά. Μέχρι τις 21/12 που γυρίζει ανάδρομη λειαίνει τις αντιθέσεις, αναδεικνύει τις ομοιότητες, βοηθάει τη συνεργασία και την ισορροπία. Επαγγελματικά υπάρχει νηνεμία. Κι όσοι ψάχνονται συναισθηματικά ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)
Ωχ... Είσαι που είσαι εύθικτος/η τις καλές εποχές με τις σχέσεις και την συμπεριφορά και τα αισθήματα αυτών που σε ενδιαφέρουν και του ενός ή της μία που είσαι μαζί, τι θα γίνει τώρα που η Αφροδίτη γυρίζοντας ανάδρομη δημιουργεί βραχυκύκλωμα στις επαφές; Λοιπόν. Είναι μια περίοδος που οι σχέσεις γίνονται ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα. Αυτή την εποχή τα αισθήματα, η υπερευαισθησία, το ασανσέρ των διαθέσεων όχι μόνο δεν ωφελούν αλλά δυσχεράνουν ακόμα πάρα πάνω την προσέγγιση. Εάν διαθέτεις ελάχιστη λογική και μια σταγόνα ψυχραιμίας κινητοποίησέ την ώστε να μην βγεις από αυτή την περίοδο μόνος/η ή βαθιά τραυματισμένος/η.

Πάμε πάλι. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει να αξιολογήσεις τη σχέση σου: πως βλέπεις τις συντροφικές σχέσεις, τι προσφέρεις στον άλλο, τι περιμένεις από τον άλλο; Είσαι μόνος/η γιατί το επέλεξες, γιατί δεν αφήνεσαι, γιατί θέλεις τον άλλο στα μέτρα σου και δεν σου κάθεται; Πως είναι η κοινωνική σου ζωή; Είσαι άνετος εκεί έξω, ή χτίζεις τοίχους ανάμεσα σε σένα και τους άλλους; Έχε υπόψη σου ότι άνθρωποι που συναντάς αυτήν την περίοδο, ή που μπαίνουν στη ζωή σου μπορεί να μην έχουν διάρκεια. Ενισχύοντας τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις είναι πολύ καλύτερη χρήση αυτής της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης. Ω ναι- κάποιοι επιστρέφουν από το παρελθόν- για να κλείσεις τους λογαριασμούς σου μαζί του και να ανακουφιστείς ή για να ανοίξει πάλι το τραύμα;

Λέων (23 Ιουλίου-22 Αυγούστου)

Όταν διελαύνουν πλανήτες στον Ζυγό, όπως θα συμβεί με τον Άρη για πολλούς μήνες (από 7/12-26/7) οι απόψεις σου γίνονται σκληροπυρηνικές, οι ιδέες σου αποκτούν χροιά φανατικού, η ηθική σου υιοθετεί πρακτικές σταυροφόρου. Αντί να φιλονικείς και να τσακώνεσαι με τους άλλους- τα αδέλφια σου, τους συναδέλφους, την κυρία στο φαρμακείο, ή τη γειτόνισσα για ασήμαντη αφορμή, ή επειδή θέλεις κάπου να ξεσπάσεις τα νεύρα σου ή για θέματα που αύριο μπορεί να μην πιστεύεις δεν είναι καλύτερα να δεις τι θα κάνεις με τη δουλειά και τις σχέσεις σου που δεν χρειάζονται σύγκρουση αλλά κατανόηση και πρακτικές λύσεις; Ή μάλλον αυτό που χρειάζονται είναι επικοινωνία διπλής κατεύθυνσης, ειλικρίνεια και κυρίως να ακούσεις αυτά που σου λένε όσοι σε ενδιαφέρον και δεν είναι κολακευτικά χωρίς να σηκωθείς να φύγεις αναμαλλιασμένος/η προτού τελειώσουν τη φράση τους.

Κι επειδή αυτή η διέλευση του Άρη,- αλλά και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω- έχει κινητικότητα και επικοινωνία είναι ευκαιρία να εντείνεις τα επαγγελματικά ραντεβού, τις σπουδές, τα ταξίδια, να κάνεις τη μετακόμιση που σκέφτεσαι μέχρι τις 21/12, να τελειώσεις εκκρεμότητες που σχετίζονται με γράψιμο, εργασίες σε εξέλιξη, δημόσιες σχέσεις, δίπλωμα οδήγησης, σεμινάρια, ξένες γλώσσες κλπ. Θυμήσου μέσα σε όλα αυτά ότι η αλήθεια είναι σχετική αλλά όχι τόσο σχετική ώστε να την απορρίπτεις όταν δεν συμπλέει με τις ιδέες σου.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)
Η εργασιακή καθημερινότητα μπαίνει σε εκνευριστικούς ρυθμούς- περισσότερες ώρες, μικροεντάσεις στη δουλειά, στραβωμένοι συνάδελφοι, ανικανοποίητοι διευθυντές, τρελαμένοι πελάτες, κλίμα κάπως. Και οι ερωτήσεις προς τον εαυτό σου βγαίνουν αυθόρμητες: Βρίσκομαι στη σωστή δουλειά; Τι με ενώνει με τους ανθρώπους που συναντάω κάθε μέρα στη δουλειά μου; Βαριέμαι αυτό που κάνω, ή χρειάζεται να γκαζώσω παρά πάνω για να εξελιχτώ; Μήπως να κάνω κάτι δικό μου για να μην έχω κανένα πάνω από το κεφάλι μου; Και η υγεία μου; Πόσο συνδέεται με την ευχαρίστηση ή τη δυσαρέσκεια που αισθάνομαι για τη δουλειά; Είναι η υγεία βαρόμετρο της εργασιακής μου πραγματικότητας; Φροντίζω την υγεία μου, ή την αφήνω στη τύχη της; Έχω συναίσθηση ότι Ψυχή/Σώμα/Πνεύμα συνδέονται και αλληλοεπηρεάζονται ή μου φαίνονται ψιλά γράμματα και αδιαφορώ;

Είναι μια περίοδος που η καθημερινότητα σκοτεινιάζει ή το λιγότερο σου δίνει αιτίας για να γκρινιάζεις, ή να σου χαλάει τα διάθεση. Υπάρχει έντονη γραφειοκρατία, ίσως αναγκάζεσαι να έρθεις σε επαφή με το δημόσιο και τις υπηρεσίες του και ξενερώνεις, χρειάζεται να κάνεις επί πλέον προσπάθεια για να συνεννοηθείς στη δουλειά, ή πρέπει να ξεμπλέξεις προβλήματα που χρονίζουν και τώρα ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίζεις. Α ναι...Μερικές σχέσεις σου χρειάζονται στεγνό καθάρισμα.

Παρθένος (23 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου)

Είτε είσαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος είτε είσαι χρηματιστής, εναλλακτικός θεραπευτής, λογιστής, μέντιουμ, ιερωμένος ή ένας ιδρωμένος καλλιτέχνης που τρελαίνεται στη σοφίτα του, ή δάσκαλος σαν Παρθένος είσαι υποχρεωμένος τώρα να εμπλακείς περισσότερο σοβαρά με οικονομικούς προϋπολογισμούς, με αγορές, περικοπές, αναπροσαρμογές, ή με τον εξορθολογισμό των οικονομικών σου. Η παρουσία του Άρη στον Ζυγό για οκτώ μήνες περίπου (7/12-26/7) στον τομέα της οικονομικής σου ασφάλειας είναι αδύνατον να μην επηρεάσει την ευημερία σου- θετικά ή αρνητικά, ή να αφήσει αμετάβλητο το οικονομικό στάτους. Προσπάθησε να μειώσεις τις απαιτήσεις σου, δείξε αυτοκυριαρχία όταν ακούς τον εαυτό σου να γκρινιάζει επειδή δεν εισακούγονται οι επιθυμίες του, βάλε νερό στο κρασί σου στις συναλλαγές σου, μερίμνησε για τις βροχερές μέρες (όταν ο Άρης γυρίσει ανάδρομος τον Μάρτιο) από τώρα.
Έχε υπόψη σου ότι με τον ανταγωνισμό που γίνεται έντονος θα ταρακουνηθείς. Δούλεψε εντατικά και υποδύσου τον ταπεινό. Μπορεί οικονομικά να μπαίνεις σε μια έντονη και δύσκολη περίοδο, αλλά μέχρι τις 21/12 που η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα γυρίσει ανάδρομη μπορείς να κάνεις προπόσεις για την δύναμη του έρωτα, να κοιτάς λάγνα τον/την απέναντι, να σκέφτεσαι συχνότερα το σεξ, να ερωτευθείς και να σε ερωτευθούνε.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Τα θέματα καρδιάς χτυπιούνται σαν μπουγάδα σε πλυντήριο. Η Αφροδίτη ανάδρομη στον τομέα που συμβολίζει τον Έρωτα ναρκοθετεί την ερωτική σου σχέση με αμφιβολίες, ερωτηματικά, άγχη και ανησυχίες. Είναι ένα διάστημα που χρειάζεται να ενεργοποιήσεις την αυτοπειθαρχία σου και να τιθασεύσεις το μυαλό σου από δεύτερες σκέψεις που καταλήγουν να υποσκάπτουν τη σχέση σου/τις σχέσεις σου/τη διάθεσή σου απέναντι σε αυτόν/ην που αγαπάς. Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε αναζήτηση συντρόφου, ή απλώς φλερτάρεις οι προθέσεις σου μπορεί να παρερμηνευθούν ή πολύ απλώς να πέσουν στο κενό. Εννοείται ότι κάθε ερωτική σχέση που ξεκινάει με την Αφροδίτη ανάδρομη έχει ελάχιστες πιθανότητες να εξελιχθεί, ή να έχει οποιοδήποτε μέλλον. Οπότε χρειάζεται να είσαι όσο το δυνατόν πιο καθαρός στις προθέσεις σου, να μην επιμένεις στις δυσάρεστες στιγμές που μπορούν να προκύψουν, να θυμάσαι ότι ο άλλος, ή και εσύ δεν είστε διαθέσιμοι και συναισθηματικά ανοιχτοί και να αφήσεις τυχόν αποφάσεις για όταν η Αφροδίτη επιστρέψει σε ορθή πορεία.

Ναι η τάση τώρα είναι να επικεντρώνεσαι στο ελάττωμα, στο λάθος, στο αρνητικό. Δεν είναι όμως κρίμα να φορτώνεις τον άνθρωπο που αγαπάς με παράπονα όταν είναι ο ίδιος που ερωτεύτηκες με πάθος; Και μερικές ερωτήσεις: Τι σε κάνει ευτυχισμένο/η; Αξιοποιείς, καλλιεργείς τα ταλέντα και την δημιουργικότητά σου; Εκφράζεις τον εαυτό σου; Με ποιο τρόπο; Ποιο είναι το χόμπι σου; Ποια είναι η σχέση σου με τα παιδιά και το παιδί μέσα σου; Και ναι...Το παιχνίδι μπορεί αυτήν την εποχή να είναι εκτός πραγματικότητας αλλά δεν είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής;

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου-23 Οκτωβρίου)

Οι περισσότεροι όταν ακούν Ζυγός κατευθείαν σκέπτονται κάποιον/α που παντρεύεται το αγόρι/κορίτσι που γνώρισε στο λύκειο, ή κάποιον που βάζει λουλούδια στα βάζα ακούγοντας Μπίλι Χολιντέι. Εντάξει. Κανείς δεν σκέφτεται ότι ο Ζυγός μπορεί να δυναμιτίσει μια παρέα ως πνεύμα αντιλογίας, να γίνει καυστικός και επικριτικός σαν Παρθένος όταν αισθάνεται νευρικότητα, ή να δώσει μια ατσαλένια γροθιά όταν υπερασπίζεται το δίκιο του. Επί οκτώ περίπου μήνες ο Άρης θα βρίσκεται στο ζώδιό σου (από 7/12-26/7): για πολλούς Ζυγούς δεν θα μείνει τίποτα ίδιο σε αυτό το διάστημα, για άλλους ένας σημαντικός τουλάχιστον τομέας της ζωής τους θα αλλάξει και για όλους θα είναι ένα διάστημα έντασης, αναπροσαρμογών, διεκδίκησης. Υπάρχουν γόρδιοι δεσμοί που θα κόψεις, ερωτικές ιστορίες και συντροφικές σχέσεις που θα τεσταριστούν, συναντήσεις που θα εξελιχθούν σε ρομάντζα, δουλειά που θα κριθεί η βιωσιμότητα της, επαγγελματικές κρίσεις ή διορθώσεις. Ή αλλαγή πλεύσης- δεν μου βγαίνει όπως είναι, θα το προσπαθήσω αλλιώς.

Το έχω ξαναπεί και απευθύνεται σε όλους μας αλλά τώρα χρειάζεται ως Ζυγός να το ξαναθυμηθείς: «Ασφάλεια*» : *«μια προσωρινή κατάσταση». Έχοντας σκεφτεί και ξανασκεφτεί λοιπόν ότι η ασφάλεια είναι ούτως ή άλλως επισφαλής χρειάζεται να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιό σου με τη λέξη ρίσκο- ελεγχόμενο, αλλά ρίσκο- ο Δίας από τον Καρκίνο σε βοηθάει σε αυτό. Κοίταξέ το και από μια άλλη πλευρά: η ζωή είναι μια περιπέτεια και δεν χάνεις τίποτα αν αναλάβεις να την οδηγήσεις εκεί που θέλεις εσύ. Αυτό που έχεις να κάνεις όταν ο Άρης διελαύνει σε ορθή πορεία (μέχρι τον Μάρτιο καταρχάς) το ζώδιό σου είναι να πάρεις ένα μεγάλο μαχαίρι και να αρχίσεις να ανοίγεις το δρόμο στη ζούγκλα. Πρόσεξε παρόλα αυτά τι κόβεις και ποιους κόβεις. Όσο για την Αφροδίτη μέχρι τις 21/12 σε ευθεία πορεία στον Αιγόκερω έχεις τη στήριξη όσων χρειάζεσαι και την πίστη ότι όλα θα πάνε καλά. Το πρωί σκοτώνεσαι εργασιακά, το βράδυ μπορείς να χαλαρώνεις σε μια αγκαλιά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάνοντας σχέδια για το μέλλον.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Η Αφροδίτη βρίσκεται σε ένα πολύ σημαντικό τομέα του ηλιακού σου ωροσκοπίου που συνδέεται με την οικογένεια και κατ΄ επέκταση με την επαγγελματική σου ζωή. Έτσι η οικογένεια, ή το σπίτι ως οίκημα, ή κάποιοι από τους ανθρώπους που θεωρείς δικούς σου σε απασχολούν όχι μάλλον με ευχάριστο τρόπο. Ίσως το σπίτι χρειάζεται επισκευές, ή εμφανίζει προβλήματα. Ή κάποιος από την οικογένεια χρειάζεται στήριξη, έχει την ανάγκη σου, ή αισθάνεσαι ότι υπάρχει ψυχρότητα μεταξύ σας, ή αναδύονται προβλήματα που το προηγούμενο διάστημα είχαν κρυφτεί κάτω από το χαλί. Ή νιώθεις ότι είσαι μόνος ακόμα κι αν είσαι με κάποιον, ότι κάτι λείπει από τη σχέση, υπάρχει δηλαδή μια δυσφορία που δημιουργεί συννεφιά.

Κατ΄ επέκταση ίσως να είναι τα επαγγελματικά που σε πιέζουν ή ένα εργασιακό άγχος που φέρνεις στο σπίτι, ή ασάφεια και ανατροπές στην επαγγελματική ζωή. Αν σκέφτεσαι να μετακομίσεις- δεν είναι η κατάλληλη εποχή τώρα. Ούτε για ανανέωσή του. Είναι περίοδος σκέψης, περισυλλογής και χαμηλών προσδοκιών.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου- 21 Νοεμβρίου)

Από αστρολογική πλευρά δεν θα αποτελεί μυστήριο αν νιώθεις ταυτόχρονα, όταν περάσει ο Άρης στον Ζυγό (από τις 7/12-26/7) αισθήματα μεγαλείου και προσωπικής απαξίωσης. Αν ήσουν Ιχθύς θα μπορούσες να ζήσεις και στις δύο άκρες χωρίς να νιώθεις παράξενα ή άβολα. Όμως σαν Σκορπιός ανήκεις στα σταθερά ζώδια που προτιμάνε τα πράγματα να είσαι άσπρα ή μαύρα. Έτσι οι εναλλαγές καλής και κακής τύχης, εμποδίων και ευκαιριών, δράματος και κωμωδίας, κοινωνικότητας και απόδρασης μάλλον θα τις αντιμετωπίζεις σαν διαταραχές προσωπικότητας. Η ετικέτα δεν μειώνει καθόλου το συναισθηματικό πηγαινέλα μεταξύ την ναρκισσιστικής σου ανάγκης να αναγνωριστείς, να σε σεβαστούν ή ακόμα και να σε υπακούσουν και της μυστικής σου επιθυμίας να μπεις μέσα σε ένα ατομικό καταφύγιο και να κρυφτείς για να μη σε βρει κανένας ώστε να δει πόσο αποτυχημένος αισθάνεσαι. Με λίγα λόγια και για τους οκτώ επόμενους μήνες η εργασιακή και προσωπική σου πραγματικότητα θα αιωρείται μεταξύ κρίσεως και θαύματος.

Υ.Γ. Να θυμάσαι ότι οι σκέψεις που περνάνε από τον εγκέφαλό- και οι σκέψεις που θα περνάνε από το δικό σου θα είναι κυρίως σκοτεινές με έμφαση στην ήττα, τις αποτυχίες, τα λάθη, τις ενοχές και τις τύψεις- αποτελούν τη βενζίνη που τροφοδοτεί τα γεγονότα και τις καταστάσεις που ζούμε καθημερινά. Όσο για το υπόλοιπο μυαλό λειτουργεί σαν κινητήρας που κατευθύνει το σώμα σου στην ευχαρίστηση, ή την καταστροφή. Έλεγξε λοιπόν τις σκέψεις σου και μη διστάσεις να πεις Σκάσε στο μυαλό σου όταν αρχίζει να ρετάρει αρνητικά.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Παρόλο που είσαι διστακτικός με τις λέξεις για αυτό και προτιμάς να μην λες πολλά, αλλά να περιορίζεσαι στα ελάχιστα όταν τα θέματα είναι σημαντικά και αιχμής τώρα με την Αφροδίτη ανάδρομη οι συζητήσεις θα φτάσουν στη λακωνικότητα. Οι σοβαρές συζητήσεις ή θα έχουν ειλικρίνεια που μπορεί να σφάξει, ή δεν θα γίνονται καθόλου. Η επικοινωνία ούτως ή άλλως όλη αυτή την περίοδο είναι αμφίβολης ποιότητας και μάλλον μαραμένη. Οπότε είναι εποχή για να δεις αποστασιοποιημένα τον τρόπο και το στιλ που επικοινωνείς με αφορμή διάφορα επικοινωνιακά χάσματα ή τυχόν παρεξηγήσεις που οφείλονται σε έλλειψη συνεννόησης ή διαφοράς μήκους κύματος. Είναι επίσης εποχή για να αναλύσεις το επίπεδο των κοινωνικών σου σχέσεων και το είδος της επαφής σου με τους ανθρώπους που έρχεσαι σε καθημερινή επαφή- αδέλφια, συναδέλφους, οικογένεια, ή και φίλους.

Επίσης είναι καιρός να ξαναδείς το ζήτημα Μαθαίνω και Σπουδάζω/ ή ξανασπουδάζω, τελειοποιώ, τελειώνω, ή κλείνω εκκρεμότητες. Ναι υπάρχει και το ενδεχόμενο μια ερωτική ιστορία που ποτέ δεν εξελίχθηκε να ξαναεμφανιστεί- ματαίως και πάλι- όπως και επίσης ο πειρασμός να πιστέψεις ιστορίες που δεν είναι αληθινές. Διπλοτσεκάρισε ό,τι σοβαρό σου λένε, κυρίως για δουλειές, και βάλε το μυαλό σου να λειτουργεί όταν οι συζητήσεις είναι αισθηματικές.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου-21 Δεκεμβρίου)

Ακόμα κι αν σου αρέσει να ζεις στο παρόν και στην κάθε μέρα, να μην τρέχεις πίσω από παλιούς στόχους ή να μην είσαι εγκλωβισμένος σε ασφυκτικά dead lines και προγράμματα ίσως να σε εκνευρίζει το γεγονός ότι το φουσκωτό έχει λυθεί από το λιμάνι που ήταν δεμένο και δεν έχεις ιδέα προς τα πού θα πας, ή τι θα κάνεις τον επόμενο καιρό. Παρόλο που είσαι προορισμένος/η (ή εν πάση περιπτώσει σε ενδιαφέρει πολύ) να φανείς χρήσιμος/η στην κοινωνία συνεισφέροντας στο κοινό καλό εν τούτοις η αβεβαιότητα που ενεργοποιείται- όχι έντονα, επεισοδιακά και άμεσα- από τη διέλευση του Άρη στον Ζυγό για οκτώ μήνες (από 7/12-26/7) αποτελεί ένα αναγκαστικό πέρασμα για να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ποια κατεύθυνση και με ποιους θα προχωρήσεις- αυτό περικλείει τις επαγγελματικούς σου στόχους και την επαγγελματική σου πορεία που χρειάζεται να αναδιαμορφωθεί, ή να σταθεροποιηθεί, ή να εξελιχθεί, ή να αλλαχτεί εντελώς. Όπως εμμέσως και την συναισθηματική σου ζωή που όσο κι αν υποδύεσαι τον ανεξάρτητο και τον υπεράνω θα αναζητάς αγάπη και αισθήματα όπως οι σκύλοι θαμμένα κόκαλα. Η αισθηματική σου ζωή λοιπόν είναι κι αυτή ΘΕΜΑ.

Υ.Γ. Ξέρεις κάτι; Όλο αυτό το διάστημα θα είσαι ευγνώμων με απλά πράγματα: τους καλούς φίλους, τις μέρες που τα μαλλιά σου είναι όπως τα θέλεις, ένα αναπάντεχο τηλέφωνο που σου έφτιαξε τη διάθεση, ή ένα ταξίδι που έφυγες χωρίς πολλές πολλές προετοιμασίες. Θυμήσου επίσης ότι όπως το σύμβολό σου ο Κένταυρος είσαι κι εσύ κατά το ήμισυ μόνο άνθρωπος. Ζεις δηλαδή μια ζωή μεταξύ παράδεισου και κόλασης που είναι τα δύο μέρη που μπορείς να στείλεις επίσης και αυτούς που συναντάς.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Το χρήμα είναι ένα βαρόμετρο της αυτοπεποίθησης και πολλές φορές ταυτίζεται μαζί της. Έχω χρήμα εκτιμάω τον εαυτό μου, δεν το έχω δεν τον εκτιμάω. Αντιλαμβάνεσαι ότι με αφορμή το χρήμα και τις πιθανές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις- δάνεια, λογαριασμοί, έκτακτα έξοδα, ξαφνικές αφαιμάξεις, εφορία, τράπεζες, αγορές εκτός προϋπολογισμού κλπ- το ζήτημα που έρχεται στην επιφάνεια έχει να κάνει με σένα και στα πράγματα που δίνεις αξία. Τι είναι σημαντικό για σένα; Πως θρέφεις τον εαυτό σου υλικά αλλά και συναισθηματικά; Ποια είναι ταλέντα σου και πως τα αξιοποιείς- έχεις συναίσθησή τους, ή τα αφήνεις ακαλλιέργητα; Τι σου δίνει αυτάρκεια, τι είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια;

Το να πας να αγοράσεις παρορμητικά οτιδήποτε για να σου φτιάξει τη διάθεση είναι μια κίνηση στιγμιαίας ευχαρίστησης αλλά το να πας να μάθεις ή να εξελίξεις τα ταλέντα σου είναι μια κίνηση μακράς πνοής που θα προσφέρει περισσότερα στην αυτοεκτίμησή σου. Επίσης είναι εποχή για να σκεφτείς πως θα αυξήσεις το εισόδημά σου, πως θα συμπληρώσεις το επαγγελματικό βιογραφικό σου με επί πλέον προσόντα, είναι πιθανόν να σου έρθουν χρήματα που σου χρωστάνε και προσοχή στα έξοδα: μην αγοράζεις και μην ανοίγεσαι οικονομικά.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου-19 Ιανουαρίου)

Η είσοδος του Άρη στο ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου στο Ζυγό δηλαδή σε συνδυασμό με τον Δία στο ζώδιό σου κάνουν το επόμενο πολύ μεγάλο διάστημα πολύ σημαντικό για τις εξελίξεις σε κομβικούς τομείς στη ζωή σου: επαγγελματικό ή και προσωπικό. Αναταράξεις, συγκρούσεις, τρικλοποδιές, ένταση, υπερπροσπάθεια αλλά και ευκαιρίες, που θα ξεκαθαρίσουν όταν ο Δίας επιστρέψει σε ορθή πορεία (στις αρχές Μαρτίου) αποτελούν τη βεντάλια των πιθανών σεναρίων. Αν και δεν μπορείς να αποφύγεις το γεγονός ότι οι κοστουμάτοι πάνω από σένα ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του πεπρωμένου σου εν τούτοις διαθέτεις περισσότερη ευλυγισία από όση φαντάζεσαι. Επί πλέον έστω και με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου δεν υπάρχει καμία κατάσταση, ή πρόβλημα που δεν μπορείς να συζητήσεις.

Βεβαίως Αναζητώντας την επαγγελματική καταξίωση ή πολεμώντας για την επαγγελματική επιβίωση δεν σου μένει πολύς χρόνος για να σε αποσπάσουν (ή μάλλον, για να παρεκτραπείς) σε σαρκικές απολαύσεις που κάποτε σε βοηθούσαν ώστε να βγαίνει ο ατμός όταν η κατσαρόλα έβραζε όπως τώρα. Το μόνο καυτό που σου επιτρέπεται αυτή την εποχή είναι το τσίλι, αλλά εντάξει μέχρι να γυρίσει ανάδρομη η Αφροδίτη μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στην αισθηματική σου ζωή ή να πεις σε κάποιον/α που σε ενδιαφέρει ότι ναι σού αρέσει. Τι πιθανότερο είναι να του/της αρέσεις κι εσύ.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Η ανάδρομη Αφροδίτη στο ζώδιό σου σηματοδοτεί μια περίοδο επανελέγχου του εαυτού σου, ανασυγκρότησης, επανεξέτασης των σχέσεων και της εργασιακής σου πορείας. Το θέμα είσαι ΕΣΥ: Εσύ και τι χρειάζεται/ θέλεις/ επιβάλλεται/ήρθε η ώρα να αλλάξεις. Εσύ και οι ανάγκες σου, οι επιθυμίες σου, τα σχέδιά σου. Προσέχεις τον εαυτό σου, τον φροντίζεις, τον εξελίσσεις; Πως συμπεριφέρεσαι στους άλλους, σε αυτούς που σε ενδιαφέρουν, στο σύντροφό σου; Τι περιμένεις από αυτούς; Που βαδίζεις επαγγελματικά, σε ποιο σημείο βρίσκεσαι; Α ναι...Για να αντιληφθείς επακριβώς σε ποιο στάδιο της εξέλιξής σου βρίσκεσαι έρχεται το παρελθόν- με τη μορφή περασμένων ερώτων, φίλων που έχεις καιρό να δεις, εργασιακών εκκρεμοτήτων που επανέρχονται, αναμνήσεων, περιστάσεων, αντιξοοτήτων, απογοητεύσεων- για να σε κάνει να δεις ποιος/α είσαι, πως και που πας.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου-18 Φεβρουαρίου)

Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι ένταση, άγχος και αγωνία όταν αργοί πλανήτες βρίσκονται σε κομβικούς οίκους - και η πίεση θα συνεχιστεί για αρκετά ακόμα. Άρα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός να μη διαλυθείς μέσα στην καταιγίδα των σχέσεων, ή/και να μην εξουθενωθείς από τις επαγγελματικές μάχες. Αφού λοιπόν συνεχίζεις να παλεύεις για μια θέση στην επαγγελματική ιεραρχία αντιμετωπίζοντας κάθε τόσο κοστουμαρισμένους δράκους το αντίδοτο είναι να βρεις μια συναισθηματική διέξοδο ώστε να γλυτώσεις από την παράνοια που κυκλοφορεί γύρω σου. Βεβαίως ούτε οι σχέσεις είναι εύκολες, αλλά τώρα που τις αντιμετωπίζεις αναγκαστικά περισσότερο σοβαρά οι πιθανότητες να δεσμευτείς και να σου αρέσει είναι περισσότερες. Πάντως ακόμα κι ένα γρήγορο ταξίδι μπορεί να σε ανακουφίσει από την μέγγενη της καθημερινότητας. Ή μήπως είναι καιρός για να καταστρώσεις λογικά και ψύχραιμα τα εναλλακτικά σχέδια για κάθε τομέα της ζωής σου;

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Πιθανόν να είναι μια περίοδος που θα αποτραβηχτείς, ή που θα αισθανθείς μοναξιά και ψυχολογική κούραση. Που η κοινωνικότητα θα σου πέφτει ένα νούμερο μικρότερη και θα θέλεις να αποσυρθείς μακριά από τον κόσμο επικοινωνώντας με τους ελάχιστους ανθρώπους που αισθάνεσαι ασφαλής και προστατευμένος. Η καθημερινότητα με τα προβλήματά της, τα εργασιακά εμπόδια, η απογοήτευσή σου από τη δουλειά, ή η αδυναμία επαφής με τους άλλους δημιουργούν την ανάγκη της απόδρασης. Η ουσία της ανάδρομης Αφροδίτης είναι να σκεφτείς με ησυχία και χωρίς να επιμένεις στις ήττες και τα λάθη σου, ( ή χωρίς να κάνεις αναδρομές στις δυσκολίες του παρελθόντος- που επίσης μπορεί να είναι μία από τις παρενέργειες αυτής της ανάδρομης Αφροδίτης) ώστε να ξαναπάρεις μπρος.

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου-20 Μαρτίου)

Μην κοιτάς έξω. Μέσα σου κοίτα. Και μην τρομάζεις ακούγοντας ότι θα πρέπει να σχετιστείς με τον Άλλο σε πιο μύχιο επίπεδο. Ή αν ανοίγοντας την καταπακτή βρεθείς σε ένα τόπο που τα αισθήματα είναι άγρια, απολίτιστα και οι επιθυμίες επιτακτικές και πρωτόγονες. Το μαζί έχει σημασία αυτή την περίοδο και μάλιστα το μαζί ψυχή και σώμα. Αυτό σημαίνει και ζήλια και πάθος και μάχη για το πάνω χέρι στη σχέση και έντονο σεξ και πόλεμο. Κι αν δεν υπάρχει Άλλος η επιθυμία γίνεται έντονη και καταπιεστική- τον/την θέλω ΤΩΡΑ. Επίσης με τον Άρη στον Ζυγό ίσως χρειάζεσαι χρόνο για να γλύψεις τις πληγές σου, ή για να σκεφτείς αν καλύπτονται οι συναισθηματικές σου ανάγκες, αν ικανοποιούνται από τους άλλους και να πληρώσεις τους λογαριασμούς και τα δάνεια και την εφορία που δεν καταλαβαίνουν από πόνο και θλίψη.

Όσο για τον Ερμή στον Τοξότη στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα σε θέλει έξω ανάμεσα στον κόσμο, να φαίνεσαι, να κυκλοφορείς, να διαπραγματεύεσαι τον εαυτό σου και την επαγγελματική σου αξία, να εμφανίζεσαι ατσαλάκωτος κοινωνικά και να κάνεις αισθητή την παρουσία σου παντού. Άρα απέξω άνετος και από μέσα ηφαίστειο με την καλή, ή την εκρηκτική του εκδοχή.

*Προσοχή: Αφροδίτη ανάδρομη στον Αιγόκερω (από 21/12 - 31/1)

Είναι η εποχή που χρειάζεται να ξαναδείς τις σχέσεις σου με φίλους, ή πιθανόν με τους εργασιακούς συναδέλφους. Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη στον τομέα που εμπεριέχει επίσης τον κύκλο των ανθρώπων που συμπαθείς, ή τις ομάδες που σε ενδιαφέρουν, ή, ή είσαι μέλος τους. Οι φιλίες σου είναι ουσιαστικές, γεμάτες, λένε κάτι ή απλώς υπάρχουν; Ανοίγεσαι στις φιλίες; Γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους. Υπάρχει στασιμότητα ή αδιαφορία; Ανήκεις σε κάποια ομάδα, ταυτίζεσαι με κάποιες ιδεολογίες, συμμετέχεις στην κοινωνία; Που θα ήθελες να ανήκεις, πως θα ήθελες να συνεισφέρεις κοινωνικά, ποιες είναι οι απόψεις σου για το κοινό καλό;

Και κάποιες άλλες ερωτήσεις: Είσαι στο σωστό δρόμο στη ζωή σου; Τι γίνεται με τα όνειρά, τις ευχές σου και τους στόχους που έχεις βάλει;- θυμάσαι; Το μέλλον σου; Τι σκέφτεσαι και τι κάνεις για αυτό; Ναι, είναι μια περίοδος που φιλίες, κοινωνικές δραστηριότητες, και οι προσδοκίες σου φυλλορροούν, ξεθωριάζουν, ή χρειάζονται ξανακοίταγμα.

 

https://www.facebook.com/CosmicTelegram.gr/posts/489968991118716

Σχόλια