Date2

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 09:04:53

rss

αναζήτηση

makripano

Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας: Σκληρή απάντηση στους «γραφικούς του παρελθόντος»!

Αλλάξτε μέγεθος

limanirafina

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας προκάλεσε η περίεργη ανάρτηση του αντιδημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου, Χρήστου Τσεμπέρη τη στιγμή μάλιστα που ΟΛΡ και δήμος καταβάλουν σοβαρές προσπάθειες για διαρκή συνεργασία.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν ο κ. Τσεμπέρης σε ανάρτησή του στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εγκάλεσε τη διοίκηση του ΟΛΡ γιατί, όπως υποστήριξε άφησε το Κόκκινο και το Μπλε Λιμανάκι χωρίς ναυαγοσώστες.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι αυτό συνέβη «γιατί δεν υπάρχει εκεί υποπαραχώρηση και εμπορική εκμετάλλευση άρα κέρδος» και ειρωνευόμενος τη διοίκηση πρόσθεσε: «Όταν έχεις κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες, φαίνεται».

Και αγνοώντας την προσπάθεια του ΟΛΡ και των ανθρώπων του να βγάλουν τον Οργανισμό από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κατέληξε: «Πάντα τέτοια παιδιά. Να γίνεστε ολοένα και καλύτεροι διαχειριστές ξαπλωστρών και... τραπεζοκαθισμάτων. Α, και να αλλάξετε εκεί στον ΟΛΡ το όνομα, σε εταιρεία περιορισμένης κοινωνικής ευθύνης... Ταιριάζει γάντι».

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η αντίδραση της διευθύνουσας συμβούλου του Οργανισμού, Δέσποινας Γκικάκη η οποία σε δική της ανάρτηση, μεταξύ άλλων, επεσήμανε το αυτονόητο διερωτώμενη γιατί δεν αναλαμβάνει ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης που επικαλέστηκε ο αντιδήμαρχος, τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών Μπλε και Κόκκινο Λιμανάκι!

Η νέα απάντηση του κ. Τσεμπέρη δεν διαφώτισε κανέναν αφού απέρριψε τα περί κοινωνικής ευθύνης χωρίς όμως να αναβάλει και τη σχετική ευθύνη του δήμου όπως του είχε επισημάνει η κα Γκικάκη.

Και ενώ οι Ραφηνιώτισσες και οι Ραφηνιώτες παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την κόντρα ανάμεσα στη διευθύνουσα σύμβουλο και τον αντιδήμαρχο της διοίκησης Μπουρνού, χωρίς ο ίδιος ο δήμαρχος να τολμά να λαμβάνει, μέχρι στιγμής, θέση, η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας, δείχνει να βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους τονίζοντας παράλληλα το ποιός είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για τον τρόπο ου έχει αναγκαστεί να λειτουργεί η νέα του διοίκηση.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την παραφιλολογία που κάποιοι προσπάθησαν να αναπτύξουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για την προσφορά της ΟΛΡ ΑΕ στην τοπική κοινωνία, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η διασφάλιση των μισθών και των θέσεων εργασίας είναι αυτονόητες ενέργειες τηςόποιας Διοίκησης, αλλά και προϋποθέσεις για την ύπαρξη και λειτουργία μιας επιχείρησης και συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Τα λοιπά ιεραρχούνται και εκτελούνται κατά τις δυνατότητες και σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας.

Σε όλους όσοι αναζητούν τρόπους να επανέλθουν σε καταστάσεις οι οποίες έχουν καταδικαστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού, οφείλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι το δέντρο της «λεφτιάς» δεν έφτασε ακόμη στην Ελλάδα από την Βενεζουέλα. Μάλλον είναι μακριά ή μπορεί και να μην φτάσει ποτέ στον τόπο μας.

Ζημία για το έτος 2018 243.349,51 ευρώ, απόκλιση βάσει προϋπολογισμού -160,9%, που ισοδυναμεί με το ποσόν των 954.730,00 ευρώ, είναι μοναδικές«επιτυχίες» μίας, μοναδικής, συγκεκριμένης και αγαπημένης, σε επαναστάτες χωρίς αιτία, διοίκησης της ΟΛΡ ΑΕ που μοίρασε πακτωλό χρημάτων σε ημετέρους ή μη,πάντα με «κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία». Τα μοίραζε ασύστολα και ξόδευε αλόγιστα, όχι όμως για τις ανάγκες του λιμένα, όχι για έργα ουσίας που θα άφηναν το αποτύπωμά τους στη πόλη και θα έκαναν καλύτερη τη ζωή του Ραφηνιώτη. Ποιος άραγε δεν θέλει να μοιράζει λεφτά; Ποιος άραγε δεν θέλει να γίνεται αρεστός; Σε ποιόν αρέσει να γίνεται δυσάρεστος;

Όλες οι διοικήσεις του Οργανισμού έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό από το 2002 που ιδρύθηκε ο ΟΛΡ ΑΕ και παρέδιδε η μία στην άλλη επαρκές ταμείο για να αντιμετωπίσει την όποια δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπως αυτή που βιώσαμε πρόσφατα. Όλες εκτός της προτελευταίας.

Δυστυχώς, η παρούσα διοίκηση παρέλαβε μια πρωτόγνωρη για τον Οργανισμό οικονομική κατάσταση που σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησαν ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον.

Παρ’ όλα αυτά και ιεραρχώντας πάντα τις ανάγκες, τοποθετήθηκαν ναυαγοσώστες εκεί που έπρεπε σε συνεργασία με τη λιμενική αρχή, ειδική ράμπα ΑΜΕΑ ώστε οι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα, καινούργια σκάλα πρόσβασης στη θάλασσα στο Μπλέ Λιμανάκι, καινούργια παγκάκια (δωρεά μέλους του ΔΣ της ΟΛΡ ΑΕ), τοποθετήθηκαν πλωτοί σημαντήρες για την προστασία των λουομένων κ.α. πολλά, τα οποία επιθυμούν οι λάτρεις του κακού παρελθόντος να μην τα βλέπουν.

Η αλαζονεία, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός και η ιδεοληψία είναι κακοί σύμβουλοι. Και παρά την προσπάθειά που καταβάλουν αυτοί οι ελάχιστοι συνεχίζοντας να προτάσσουν την κομματική ταυτότητά τους ακόμη και στον ευαίσθητο χώρο της αυτοδιοίκησης και υπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες, η διοίκηση της ΟΛΡ ΑΕ τους διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να πετύχουν το ζητούμενό τους που είναι να χαλάσουν το κλίμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης με τη δημοτική αρχή.

Δήμος και ΟΛΡ ΑΕ με γνώμονες το συμφέρον των πολιτών και την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας συνεχίζουν να εργάζονται μεθοδικά βάζοντας στην άκρη τις εμπάθειες των γραφικών του παρελθόντος και επιδιώκοντας την επαναφορά της κανονικότητας της οποίας η έλλειψη μόνον προβλήματα δημιούργησε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια