Date2

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 19:00:09

rss

αναζήτηση

makripano

Βάσω Κόλλια*: Το τέλος των αριστερών ψευδαισθήσεων και η επιστροφή της μεσαίας τάξης

Αλλάξτε μέγεθος

vasokollia3

«Ισχυρή ανάπτυξη - αυτοδύναμη Ελλάδα», το βασικό σύνθημα της ΝΔ για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, περιγράφει το διακύβευμα των εκλογών.

Η κάλπη στις 7 Ιουλίου θα είναι άδεια και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει: αν η χώρα θα μείνει καθηλωμένη στην χαμηλή πτήση των τελευταίων τεσσάρων ετών, στην υψηλή φορολογία, στη μιζέρια και στην αναδιανομή της φτώχειας, ή αν θα ανοίξει τα φτερά της στοχεύοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με χαμηλή φοροόλογηση και αύξηση της απασχόλησης σε ένα περιβάλλον ευκαιριών και υποβοήθησης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Φυσικά αποτελεί αιτούμενο η αναδιανομή εισοδήματος για την κάλυψη των στρωμάτων στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας. Η κοινωνική συνοχή συνοδεύει την οικονομική ανάπτυξη. Μόνο που προϋποθέτει την παραγωγή πλούτου και σε αυτό η αριστερά δεν τα πήγε ποτέ καλά.

Από τον διογκωμένο δημόσιο τομέα μέχρι τις κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, όπου δοκιμάστηκε η αριστερή συνταγή, υπό το πρόσχημα της κοινωνικής δικαιοσύνης απέτυχε, αυξάνοντας τα δημόσια χρέη και υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ απογοήτευσε οικτρά και «η πρώτη φορά αριστερά» στερείται πλέον οράματος και αντίστοιχου αφηγήματος για την επόμενη ημέρα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει κάτω από το βάρος των διαψευσμένων προσδοκιών που δημιούργησε σε έναν πληγωμένο λαό.

Πέραν αυτών όμως η 7η Ιουλίου σε συνέχεια της 26ης Μαΐου θα καταγράψει την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών ως αντανάκλαση των βαθύτερων τάσεων της ελληνικής κοινωνίας, η οποία απογοητευμένη από το πείραμα της συριζαίας αριστεράς επανέρχεται στις φιλελεύθερες αρχές που συνάδουν με το ιστορικό της γονιδίωμα.

Υπ' αυτή την έννοια το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι η νίκη, αυτή είναι δεδομένη για τη ΝΔ. Το πραγματικό διακύβευμα είναι η ανάδειξη ενός πολιτικού συσχετισμού που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και δεν θα επιτρέψει στην παρέα του Μαξίμου να βάλει προσκόμματα στην πορεία της χώρας. Είναι ακόμη, ένα τέτοιο αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην συκοφαντημένη μεσαία τάξη να διεκδικήσει ξανά ένα είδος πολιτικής ηγεμονίας απαραίτητη για την ευδοκίμηση της δημοκρατίας.

Τα αριστερά προτάγματα κατέρρευσαν μετά από τέσσερα χρόνια άνευ όρων υποταγής στα κελεύσματα των δανειστών - αποδείχθηκαν τα καλύτερα παιδιά τους. Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα πνίγηκε στα απόνερα των σκαφάτων διακοπών και στις bussines as usual της παρέας του Μαξίμου.
Η ελληνική κοινωνία επιθυμεί πολιτική αλλαγή και μία νέα αρχή. Γι αυτό και όλη η εκστρατείας τρομοκράτησης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ που επισείει τον νεοφιλελεύθερο μπαμπούλα πέφτει στο κενό.

Η πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου σηματοδοτεί το τέλος των αριστερών ψευδαισθήσεων και θα συνεπιφέρει την αναδιάταξη των κοινωνικών συσχετισμών. Είναι καιρός η ελληνική κοινωνία να αφήσει πίσω την τραυματική τετραετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να κοιτάξει με αισιοδοξία μπροστά στην επόμενη ημέρα που εγγυάται η κυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Η κα Βάσω Κόλλια είναι υποψήφια βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Ανατολικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Σχόλια