Date2

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 19:11:46

rss

αναζήτηση

makripano

Η απίστευτη υπόθεση της χασισοφυτείας στον υδροβιότοπο της Αρτέμιδας, κάτω από τη μύτη ολόκληρης της πόλης! (Βίντεο & Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

idrov1

Πρωτοφανές ήταν το θράσος του 35χρονου Αλβανού να προχωρήσει στη δημιουργία χασισοφυτείας σε ένα μέρος της Αρτέμιδας που σίγουρα δεν θα πήγαινε το μυαλό κανενός!

Είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο «φροντίδας» εκατοντάδων χασισόδενδρων κάτω από τη μύτη κυριολεκτικά ολόκληρης της πόλης στον υδροβιότοπο που βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα σε μικρή απόσταση από το γήπεδο της Αρτέμιδας.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότ γνωρίζοντας πως η χασισοφυτεία θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από αέρος αν όλα τα δενδρύλια ήταν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, τα είχε διασπείρει μέσα στον υδροβιότοπο ώστε ο εντοπισμός τους να γίνεται ακόμη πιο δύσκολα.

Οι πληροφορίες της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν πολίτες παρατήρησαν ότι κάποιοι μπαινόβγαιναν στην περιοχή σε καθημερινή βάση αφού τα ευαίσθητα φυτά της κάνναβης χρειάζονται διαρκή φροντίδα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών των Ασφάλειας Αττικής έβαλαν κάτω τις πληροφορίες και στη συνέχεια ζήτησαν τη βοήθεια του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ..

Αυτό φωτογράφησε τον υδροβιότοπο και αντιπαρέβαλαν τις φωτογραφίες αυτές με τις υπάρχουσες κάνοντας ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων προσδιορίζοντας έτσι τοπογραφικά με μεγάλη ακρίβεια που βρίσκονταν τα πέντε σημεία στα οποία εξελισσόταν η καλλιέργεια των χασισόδενρων.

Σημειωτέον ότι ο υδροβιότοπος είναι υποτυπωδώς περιφραγμένος και όποιος θέλει μπορεί να μπει σε αυτόν όμως δεν το πράττει αφενός διότι υπάρχει ο κίνδυνος να έρθει αντιμέτωπος ακόμη και με φίδια που διαβιούν εκεί.

Παράλληλα βέβαια υπάρχει και η μικρή λίμνη η οποία παρείχε το απαραίτητο νερό ώστε η καλλιέργεια να είναι εφικτή και να δημιουργείται καλής ποιότητας χασίς η οποία απαιτεί καθημερινό πότισμα.

Το... μυστικό των καλλιεργητών είναι ότι στην έκταση υπάρχουν ψηλές καλαμιές οι οποίες «κρύβουν» ό,τι συμβαίνει μέσα σε αυτήν και έτσι βοηθήθηκαν οι εμπνευστές της «επιχείρησης» να εργάζονται ανενόχλητοι και μακριά από αδιάκριτα βλέμματα.

Όταν πάντως οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν όλα τα στοιχεία και κατανόησαν ότι επρόκειτο για μια μεγάλη χασισοφυτεία, οργάνωσαν την επιχείρηση με την οποία μπήκε τέλος στη δραστηριότητα αυτή.

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής (14 Ιουνίου), έκλεισαν όλα τα περάσματα του υδροβιότοπου και με προσεκτικές κινήσεις μέσα σε αυτόν άρχισαν να αναζητούν καλλιεργητές.

Και βρέθηκαν μπροστά στον 35χρονο ο οποίος και συνελήφθη. Από εκεί και πέρα ξερίζωσαν συνολικά 720 δενδρύλλια ενώ βρήκαν και κατάσχεσαν έτοιμο χασίς 720 γραμμαρίων αλλά και κλώνους κάνναβης συνολικού βάρους 12,5 περίπου κιλών που σημαίνει ότι κάποια δενδρύλια είχαν τρυγηθεί και θα ακολουθούσε η διαδικασία αποξήρανσής τους για να παραχθεί, μετά από επεξεργασία, η εμπορεύσιμη κάνναβη.

Παράλληλα βέβαια βρέθηκε και κατασχέθηκαν υλικά και εξοπλισμός της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.522 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος υδροβιότοπος έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης πολλές φορές, αφού κατά καιρούς τον επισκέπτονται μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας προκειμένου να παρακολουθήσουν τα πουλιά που βρίσκουν καταφύγιο σε αυτόν ενώ παλαιότερα είχαν γίνει και εθελοντικές ενέργειες καθαρισμού τους.

Δείτε παρακάτω βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από τη χασισοφυτεία: 

Δείτε παρακάτω σχετικές φωτογραφίες:

idrov2

idrov3

idrov4

idrov5

idrov6 

Σχόλια