Date2

Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 18:01:09

rss

αναζήτηση

makripano

«ΒΡΑΥΡΩΝΕΙΑ 2013» στον δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος



Αλλάξτε μέγεθος

VRAV1

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (20 και 21 Ιουλίου), ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος και η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος, πραγματοποίησαν το διήμερο εκδηλώσεων «ΒΡΑΥΡΩΝΕΙΑ 2013».

Tο πρόγραμμα του Σαββάτου άρχισε με το άναμμα της φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο Βραυρώνος. Ακολούθησε Λαμπαδηδρομία που κάλυψε τη διαδρομή Αρχαιολογικός χώρος Βραυρώνος, Ναός Ταυροπόλου Αρτέμιδος, γήπεδο μπάσκετ Βραυρώνος.
Την εκδήλωση άνοιξε η δημοτική σύμβουλος και γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Άννα Ραφτοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στους χορούς της αρχαίας Ελλάδος κάνοντας συσχετισμό του τότε με το τώρα.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Ο Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Παναγιώτα Μάρκου η οποία σε σύντομο χαιρετισμό είπε: «Σε τόσο δύσκολη εποχή, τόσο από πλευράς οικονομικών συγκυριών για τη χώρα όσο και από πλευράς αξιών και ιδανικών, έχουμε ανάγκη το παρελθόν μας, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Τους αρχαίους μας συγγραφείς, τα κείμενά τους, κείμενα διαχρονικά και επίκαιρα, αναλλοίωτα από τον χρόνο. Τα έργα τέχνης, τα μνημεία μας, που μας δείχνουν σε τι ύψιστης μορφής εξέλιξη βρισκόταν η αρχαία Ελλάδα. Γιατί ο λόγος και η τέχνη σηματοδοτούν και χαρακτηρίζουν. Λαός που δεν τιμά και δεν σέβεται το παρελθόν του δεν μπορεί να συνεχίσει! Έχουμε ανάγκη το 'Αρχαίο Κλέος'. Πρέπει να βρούμε τον δρόμο που έχουμε χάσει! Είθε οι Θεοί να μας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσουμε και να οριοθετήσουμε το στίγμα της σύγχρονης Ελλάδας».

Ακολούθησε η απονομή των αναμνηστικών στους Λαμπαδηδρόμους από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος Πέτρο Πουλάκη, την Παναγιώτα Μάρκου και από την Ειρήνη Πιτσιγαυδάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εξωραϊστικών Πολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος.
Εν συνεχεία, εμφανίστηκαν το Χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Αρτέμιδος και το Χορευτικό της Ομοσπονδίας, χορεύοντας Κρητικούς και Νησιώτικους χορούς. Η βραδιά τελείωσε με συγκρότημα Λαϊκής Μουσικής.

Την Κυριακή στο Ξενοδοχείο MARE NOSTRUM συνεχίστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις των «ΒΡΑΥΡΩΝΕΙΩΝ 2013» με την απονομή βραβείων του 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού. Το 1ο βραβείο μοιράστηκαν οι ποιήτριες Φωτεινή Ψυχογιού και Μαρία Χαρίκλεια Βάγγερ.

Εμφανίστηκαν η Χορωδία του Χρήστου Πάντα υπό την αιγίδα του Μουσικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Βραυρωνείας Αρτέμιδος υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Πάντα, η Χορωδία του 1ου και του 2ου ΚΑΠΗ Αρτέμιδος υπό τη διεύθυνση του ιδίου και η Χορωδία Ραφήνας υπό τη διεύθυνση του Αριστοτέλη Παπανικολάου.

Σχόλια