Date2

Κυριακή, 5 Μαΐου 2024 19:16:17

rss

αναζήτηση

makripano

20 χρόνια δημιουργίας για το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων



Αλλάξτε μέγεθος

xoroi saronikos vasiki

Είκοσι χρόνια δημιουργίας και συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής συμπλήρωσε το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων, αρχικά στο Πνευματικό Κέντρο Καλυβίων και τα δύο τελευταία χρόνια στο Νομικό Πρόσωπο «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού.

Για τον λόγο αυτό, η φετινή ετήσια καλοκαιρινή παράσταση με τίτλο «Βήμα βήμα – 20 χρόνια 1993-2013» ήταν αφιερωμένη στην πορεία του χορευτικού τμήματος όλη αυτήν την εικοσαετία.

Οι διοργανωτές της παράστασης και κυρίως ο Γιάννης Κοντογιάννης (δάσκαλος χορού από το 1998 και καλλιτεχνικός επιμελητής όλων των παραστάσεων από τότε μέχρι σήμερα) προσπάθησαν μέσα από τη μουσική, το τραγούδι και κυρίως τον χορό να μεταφέρουν στους θεατές που κατέκλυσαν και φέτος τον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, τα συναισθήματα όλων αυτών των χρόνων.

Είκοσι χρόνια γεμάτα από όμορφες στιγμές από όλες τις ετήσιες παραστάσεις, αλλά και πολύτιμες εμπειρίες από τη συμμετοχή του Τμήματος Ελληνικών Χορών σε μεγάλες παραστάσεις στο Ηρώδειο και το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Όλα αυτά τα χρόνια τέσσερεις γενιές συγκεντρώθηκαν στους κόλπους του Χορευτικού Τμήματος των Καλυβίων που τις ενώνει η μεγάλη αγάπη για τον χορό, για τον τόπο τους, αλλά και την Ελλάδα και την παράδοση γενικότερα.

Είναι άνθρωποι που προσφέρονται εθελοντικά και δουλεύουν ακούραστα – 150 άτομα συνολικά (μικροί και μεγάλοι) και οι οποίοι φέτος χόρεψαν χορούς και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του απανταχού ελληνισμού (Πελοπόννησος, Καππαδοκία, Βόρεια Ελλάδα, νησιά του Αιγαίου, Ανατολική Ρωμυλία κ.α.), στέλνοντας με τα δικά τους ξεχωριστά βήματα, τον δικό τους μοναδικό τρόπο έκφρασης το μήνυμα της χαράς και της αισιοδοξίας που όλοι μας έχουμε μεγάλη ανάγκη ειδικά αυτήν την περίοδο με όλα όσα βιώνει η χώρα μας.

xoroi saronik1

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού Καλυβίων υπό τη διεύθυνση του Κώστα Σιδερή που συγκίνησε για ακόμα μια φορά με τη παρουσία της και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή που άγγιξε το συναίσθημα όλων των παραβρισκόμενων ήταν και το βίντεο που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της παράστασης και στο οποίο χώρεσαν οι σημαντικότερες στιγμές της εικοσάχρονης πορείας του χορευτικού τμήματος. Την επιμέλεια του βίντεο είχε ο μαθητής του τμήματος Αντώνης Πέτρου.

xoroi saronik2

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κόλλια, οι αντιδήμαρχοι Μανώλης Τσαλικίδης, Γιώργος Τζιβίλογλου, Γιώργος Σωφρόνης, Βαγγέλης Ζεκάκος και Σπύρος Δημητρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Αθανασόπουλος και Δημήτρης Λιοδακάκης, οι σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Καλυβίων Μαργαρίτα Στουραϊτη, Μαρία Καγιάννη και Κώστας Γιαννούλας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του δήμου.

xoroi saronik3

Ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί θερμά τον δάσκαλο χορού Γιάννη Κοντογιάννη για την πολύτιμη προσφορά του και τις μοναδικές παραστάσεις που έχει παρουσιάσει όλα αυτά τα χρόνια, τα 150 μέλη του χορευτικού τμήματος που συμμετείχαν στη φετινή παράσταση και στελεχώνουν τις ομάδες χορού, τους γονείς των παιδιών για την άψογη συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα, τους μουσικούς και τους τραγουδιστές που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία και της φετινής παράστασης, αλλά και τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κυριάκο Λεμπέση για την παραχώρηση του χώρου και εύχεται το Τμήμα Ελληνικών Χορών Καλυβίων να συνεχίσει με την ίδια αγάπη για το χορό και την παράδοση το έργο του για ακόμα 20 χρόνια προσφέροντας στους θεατές σε Ελλάδα και εξωτερικό όμορφες χορευτικές – μουσικές στιγμές.

Σχόλια