Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 19:33:47

rss

αναζήτηση

makripano

Το… Μαύρο Κρύο (Πούντα Ζέζα), το Βρωμοπούσι των απελπισμένων σκλάβων και ο πανάρχαιος οικισμός του Λαυρίου (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

pountazeza tsopanis

Εντυπωσιακά στοιχεία για ονομασίες περιοχών κοντά στο Λαύριο κατέθεσε στο ιστορικό οδοιπορικό του στην περιοχή μέσω συνέντευξή ς του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο planetwebradio.gr, ο ιστορικός και συγγραφέας, Δρ Κωνσταντίνος Τσοπάνης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανατολικά» και στον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Τσοπάνης ανέφερε πώς πήρε το όνομά της η Πούντα Ζέζα εξαιτίας των ισχνών καλλιεργειών του έντονου κρύου στην περιοχή.

Παράλληλα έδωσε πλήθος στοιχείων για τον οικισμό του Λαυρίου ο οποίος «μετρά» ζωή ίσως και τριών χιλιάδων ετών και τη σχέση του με το κράτος των Αθηνών αλλά και τα μεταλλεία της περιοχής.

Ο Δρ Τσοπάνης αναφέρθηκε και στην περιοχή Βρωμοπούσι εξηγώντας πώς «κρατά» την ονομασία της από ένα θλιβερό περιστατικό που αφορούσε την προσπάθεια χιλιάδων σκλάβων την τετραετία από το 104 έως και το 100 π.Χ. και την τραγική κατάληξή της σε μία από τις στοές των μεταλλείων της ευρύτερης περιοχής.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο Δρ Κωνσταντίνος Τσοπάνης στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια