Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:19:39

rss

αναζήτηση

makripano

Πολίτες 10ης κατηγορίας οι κάτοικοι σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη χωρίς νερό και με πολλές λακκούβες!



Αλλάξτε μέγεθος

nero lakk

Ζουν σε απόσταση 20 μόλις χιλιομέτρων από το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας όμως βιώνουν εφιαλτικές καταστάσεις στην καθημερινότητά τους.

Ο λόγος για τους κατοίκους του Μαρκοπούλου και του Πόρτο Ράφτη που σηκώνουν τους δικούς τους σταυρούς με τη δημοτική αρχή του κ. Κώστα Αλλαγιάννη να μην είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς βασικά ζητήματα των δύο πόλεων.

Στον οικισμό του Μαρκοπούλου περισσότερες από 24 ώρες οι κάτοικοί του… μαθαίνουν να ζουν χωρίς νερό αφού οι διακοπές είτε είναι συνεχείς είτε ξεπερνούν σε διάρκεια ακόμη και τις 24 ώρες.

Πού οφείλονται οι διακοπές

Όπως παρατήρησαν στο notioanatolika.gr κάτοικοι που γνωρίζουν, όταν υπάρχει μία βλάβη, οπουδήποτε, πρέπει να διακοπεί το νερό σε όλο το δίκτυο ώστε αυτή να επιδιορθωθεί.

Μόλις ελευθερώνεται η παροχή, είναι τέτοια η πίεση ώστε το απαρχαιωμένο δίκτυο δεν είναι σε θέση να αντέξει την πίεση και έτσι προκαλείται άλλη βλάβη σε άλλο σημείο.

Η συνέχεια είναι η ίδια αφού και πάλι διακόπτεται η παροχή νερού για τη νέα επιδιόρθωση και ούτω καθεξής.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι οι ανακοινώσεις του δήμου οι οποίες απλά πληροφορούν για τις αλλεπάλληλες διακοπές.

Το πρωί της Τρίτης (6/12) εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «λόγω αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στη συμβολή των οδών Κ. Σωτηρίου και Αρτέμιδος, πραγματοποιείται νέα διακοπή υδροδότησης κατά το διάστημα 8:00 μ. – 11:30 π.μ., στην περιοχή της Ευαγγελίστριας (Κέντρο Υγείας) στο Μαρκόπουλο».

Λίγες ώρες αργότερα (πάντα την Τρίτη 6/12), νέα ανακοίνωση πληροφορούσε τους αγανακτισμένους κατοίκους ότι «λόγω αποκατάστασης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στη συμβολή των οδών Κ. Σωτηρίου και Αρτέμιδος, πραγματοποιείται νέα διακοπή υδροδότησης μέχρι τις 19.00, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας (Κέντρο Υγείας) στο Μαρκόπουλο».

Σημειωτέον ότι το απόγευμα της Δευτέρας (5/12) είχε υπάρξει άλλη ανακοίνωση του δήμου σύμφωνα με την οποία «λόγω αποκατάστασης έκτακτης βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης στη συμβολή των οδών Κ. Σωτηρίου και Αρτέμιδος, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης κατά το διάστημα 20:00 μ. – 24:00 τα μεσάνυχτα, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας (Κέντρο Υγείας) στο Μαρκόπουλο».

Βέβαια η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη και τις προηγούμενες ημέρες αφού όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος την περασμένη Παρασκευή (2/12) «στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: “Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης πόλεως Μαρκοπούλου” θα πραγματοποιηθεί διακοπή παροχή ύδατος σε όλη την πόλη του Μαρκοπούλου και προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κάθετες συνδέσεις με το υφιστάμενο δίκτυο των κάθετων συμβαλλόντων οδών Γεωργίου Πίνη και Καραγιώργα»!

Η αθλιότητα του Πόρτο Ράφτη

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Μαρκόπουλο, στο Πόρτο Ράφτη πληθαίνουν τα ατυχήματα από αυτοκίνητα αλλά και πεζούς που πλέον πέφτουν όχι σε λακκούβες αλλά σε τρύπες ολόκληρες σε πολλούς δρόμους του.

Το περιστατικό με την κα Ζωή Γιαννάκη η οποία κινδύνευσε η ίδια και οι κόρες της το μεσημέρι της Τρίτης είναι το τελευταίο από τα αμέτρητα περιστατικά της άθλιας κατάστασης των δρόμων.

Οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ. Αλλαγιάννη όπως και ο ίδιος ο δήμαρχος παραμένουν παθητικοί θεατές μιας δίχως τέλος απαξίωσης των οικισμών αλλά βέβαια και της καθημερινότητας των κατοίκων τους.

Διαβάστε σχετικά: Παραλίγο τραγωδία για μια μάνα και τα παιδιά της στο Πόρτο Ράφτη (Φωτός)

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια