Date2

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 02:23:29

rss

αναζήτηση

makripano

Δήμος Παιανίας: Εφιάλτης στον δρόμο με τις υπέρμετρες αυξήσεις τελών από τη διοίκηση Μάδη

Αλλάξτε μέγεθος

nightmare revised md

Την ίδια ώρα που στη συντριπτική πλειονότητα των δήμων της χώρας συζητείται και αποφασίζεται είτε η σταθεροποίηση είτε η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ύδρευσης ώστε η αυτοδιοίκηση να συμβάλει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, στον Δήμο Παιανίας ο ίδιος ο δήμαρχος, Ισ. Μάδης και οι συνεργαζόμενοι με την παράταξή του δημοτικοί σύμβουλοι, δείχνουν να ζουν σε άλλο πλανήτη.

Με τη σύμφωνη γνώμη της παράταξης Μάδη αλλά και αυτών του Σταύρου Θανάση (Ντούλιου) και του Κώστα Μπουλμέτη, η δημοτική αρχή Παιανίας προχώρησε στην υπερψήφιση αυξημένων δημοτικών τελών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού κατά 25% και ύδρευσης κατά 50 – 70%!

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράταξη του τ. δημάρχου Παιανίας, Σπύρου Στάμου εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στις αυξήσεις αυτές και μάλιστα κατέθεσε και αντίστοιχες εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες όμως δεν υπερψηφίστηκαν αφού η μέχρι πρότινος συμμαχία με την παράταξη Μπουλμέτη καταστρατηγήθηκε από τον τελευταίο.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο κ. Μπουλμέτης στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Παιανίας το 2020 αφού ενώ ψήφισε «όχι» στην εισήγηση του δημάρχου Ισ. Μάδη για αύξηση των τελών ύδρευσης, την επόμενη ημέρα υπερψήφισε τον προϋπολογισμό στον οποίο περιλαμβανόταν και η αύξηση αυτή, αποδεχόμενός την δια της πλαγίας.

Αλλά ακόμη και το «όχι» του κ. Μπουλμέτη δεν έχει καμία ισχύ, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αφού δεν προστίθεται ως ψήφος σε οποιαδήποτε πρόταση έχει κατατεθεί.

Το θέμα είναι βέβαια ότι η ουσιαστική ευθύνη για την επιβολή των υπέρμετρα αυξημένων χαρατσιών βαρύνει τον ίδιο τον δήμαρχο, Ισίδωρο Μάδη αλλά και τους συνεργάτες του αφού δείχνουν να αγνοούν – και μάλιστα επιδεικτικά – την κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Στάμου, Δημ. Ανδρέου σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις αυξήσεις των τελών κάνει λόγο για «απώλεια ενσυναίσθησης» από τη δημοτική αρχή Μάδη, επιρρίπτοντας όμως σαφείς ευθύνες και στους δημοτικούς συμβούλους που υπερψήφισαν τα χαράτσια.

«Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων που θέλουν να υπηρετούν με συνέπεια και αξιοπρέπεια τα καθήκοντά τους, είναι να εισηγούνται, να καταθέτουν αλλά και να στηρίζουν εναλλακτικές προτάσεις, οι οποίες ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ και ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΔΙΚΕΣ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ για τα συμφέροντα των δημοτών αποφάσεις μιας δημοτικής αρχής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρά πάντως όλα αυτά, ένα είναι σίγουρο: Οι εφιαλτικά υπέρμετρες αυξήσεις που επέβαλε η διοίκηση Μάδη αποτελούν σημαντικότατη τροχοπέδη στην προσπάθεια των πολιτών να επιβιώσουν εν μέσω των βαρύτατων επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης ελέω covid – 19.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια