Δήμος Μαρκοπούλου: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης κατά της δημοτικής αρχής Αλλαγιάννη
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 10:40
Ένταση επικρατεί πλέον στο αυτοδιοικητικό σκηνικό του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη με τον δήμαρχο, Κώστα Αλλαγιάννη να συγκεντρώνει τα πυρά σχεδόν σύσσωμης της αντιπολίτευσης.
Με επιστολή που κατέθεσαν το πρωί της Τετάρτης οι επικεφαλής των τεσσάρων από τις πέντε αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, Μαρίκα Μαντάλα (Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση), Γιώργος Αδάμος (Δύναμη Ελπίδας), Γιάννης Πολίτης (Ενωμένοι Μπορούμε) και Χρήστος Δρίτσας (Μπορούμε Αλλιώς), δηλώνουν ότι απέχουν από τη συνεδρίαση της 30/9 επειδή αυτή δεν θα διεξαχθεί ούτε με τηλεδιάσκεψη ούτε δια ζώσης αλλά δια περιφοράς, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως η «πλέον αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική μέθοδος».
Μάλιστα οι τέσσερις επικεφαλής εξηγούν ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο και προ της ενάρξεως της συζητήσεως των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, τίθενται ερωτήματα τα οποία απαντώνται από τους καθ' ύλην αρμόδιους της διοίκησης. Με τη δια περιφοράς διαδικασία αυτό δεν μπορεί να καταστεί εφικτό. Όπως δεν μπορεί να καταστεί εφικτή καμιάς μορφής συζήτηση ή ενημέρωση».
Οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις καταλογίζουν σκοπιμότητα στη δημοτική αρχή συμπληρώνοντας:
«Ο Δήμος μας διέρχεται μια εξαιρετικά δυσμενή περίοδο με άπειρα φλέγοντα θέματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης (ενδεικτικά η αποχέτευση Πόρτο Ράφτη που χάνεται, η οδοποιία, τα θέματα της Παιδείας, τα προβλήματα της ύδρευσης, της ηλεκτροδότησης, της καθημερινότητας γενικά, του πολεοδομικού σχεδιασμού)».
Για τους λόγους αυτούς λοιπόν οι τέσσερις επικεφαλής αφενός απέχουν από τη συνεδρίαση αφετέρου ζητούν «τη συζήτηση δια τηλεδιασκέψεως ή τη δια ζώσης συζήτηση με ζωντανή μετάδοση, λαμβανομένων ασφαλώς όλων των μέτρων αντιμετώπισης του Covid-19».
Σημειώνεται ότι οι τέσσερις συγκεκριμένες παρατάξεις εξέλεξαν από τα συνολικά 27 μέλη του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου τα 17, γεγονός που σημαίνει πως εάν συνεχιστεί η «πολεμική» αυτού του είδους από την αντιπολίτευση καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής η θέση του δημάρχου, Κώστα Αλλαγιάννη στην προσπάθειά του να διοικήσει τον δήμο αφού η δημοτική ομάδα του διαθέτει μόλις εννέα συμβούλους.
Και αυτό παρά τις πρόσφατες αλλαγές της σχετικής νομοθεσίας με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα να λαμβάνει απόφαση η δημοτική αρχή ακόμη κι όταν δεν καταφέρνει να συγκeντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.
Ακολουθήστε μας και στο twitter!
Σχόλια