Date2

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 01:56:53

rss

αναζήτηση

makripano

Παράνομη χωματερή δίπλα στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων με ευθύνη του Π. Φιλίππου! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

1ps

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων για το τί ακριβώς συμβαίνει στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων με τα σκουπίδια και στην οποία εμπλέκεται ο νυν δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου προχώρησε πριν από λίγες ώρες η ιστοσελίδα pitsounicity.gr!

Σύμφωνα με την αποκάλυψη αυτή ο κ. Φιλίππου «λειτουργεί νέο ΧΑΔΑ (Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) δίπλα στον αποκαταστημένο ΧΑΔΑ Καλυβίων».

Στο ίδιο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Αντώνη Δεωνά αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου ο κ. Φιλίππου, βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πόλης του, στέλνοντας τα  απόβλητα στον παράνομο ΧΑΔΑ!!!! Με λίγα λόγια, παραβιάζει όχι μόνο τις  Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και το ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) τον οποίο υπερασπίστηκε με πάθος και ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Και μάλιστα όχι μόνο ψήφισε στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο ως αντιπεριφερειάρχης της Ανατ. Αττικής αλλά, μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, όπως δημοσιοποίησε το notioanatolika.gr, ήρθε σε κόντρα και με τον δήμαρχο Κρωπίας, Δημήτρη Κιούση υπεραμυνόμενος του Περιφερειακού Σχεδιασμού της διοίκησης Δούρου τον οποίο η νυν διοίκηση του κ. Πατούλη προσπαθεί να καταργήσει προκειμένου να μπει ένα τέλος στο τέλμα της διαχείρισης απορριμμάτων ολόκληρης της Αττικής.

Διαβάστε σχετικά: Κόντρα Κιούση – Φιλίππου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μπροστά σε Πατούλη και όλους της δημάρχους της Αττικής!

Η αποκάλυψη του pitsounicity.gr στηρίζεται σε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ενώ επιτόπια δημοσιογραφική έρευνα της ιστοσελίδας απέδειξε την ύπαρξη της νέας χωματερής και αυτό ενώ στη διάρκεια της θητείας του ως αντιπεριφερειάρχου διατέθηκε το ποσό των 5,4 εκατομμυρίων ευρώ για αποκατάσταση ΧΑΔΑ ΝΑ Αττικής!

«Πλησιάζοντας στην περιοχή, μια απίστευτη βρώμα από σκουπίδια σε αποσύνθεση σε κατακλύζει, όμοια με αυτή του ΧΥΤΑ Φυλής. Μόλις φτάσεις στο σημείο, διαπιστώνεις, ότι εκεί πλέον έχει κατασκευαστεί δρόμος για να ανεβαίνουν τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν σε κανονικά διαμορφωμένο ταμπάνι (χώρος απόθεσης απορριμμάτων), αλλά και μπάζα για να τα καλύπτουν!! Σε κάποια σημεία είναι εμφανή ίχνη φωτιάς, (ακόμα και σήμερα σε κάποια σημεία κάπνιζε) που όπως πληροφορηθήκαμε είχε προκληθεί πριν λίγες μέρες, την οποία ευτυχώς πρόλαβαν να σβήσουν πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» προστίθεται σε άλλο σημείο του σχετικού ρεπορτάζ του pitsounicity.gr!

Παράλληλα ζητείται η άμεση παρέμβαση τόσο του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη όσο και του εκτελούντος χρέη προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη όχι απλά, όπως τονίζεται, για να σταματήσουν το έγκλημα που διαπράττεται κάτω από τη μύτη τους, αλλά για να προχωρήσουν και σε όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται ενάντια στους υπεύθυνους!

ps1

Το πλήρες κείμενο του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του pitsounicity.gr και του Αντώνη Δεωνά έχει ως εξής:

«Θα περίμενε κανείς από επιφανή στελέχη της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής, όχι μόνο να σέβονται το περιβάλλον, αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι αυτό. Ο λόγος για τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και νυν Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου. Χωρίς ίχνος ντροπής και σεβασμό στους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, λειτουργεί νέο ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων) δίπλα στον αποκαταστημένο  ΧΑΔΑ Καλυβίων.

Οι μαρτυρίες αγανακτισμένων κατοίκων της περιοχής, τους οποίους έχει πνίξει η βρώμα, πολλές! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από την 1η Σεπτεμβρίου που ανέλαβε καθήκοντα Δημάρχου ο κ. Φιλίππου, βρήκε τρόπο να λύσει το πρόβλημα της πόλης του, στέλνοντας τα απόβλητα στον παράνομο ΧΑΔΑ!!!! Με λίγα λόγια, παραβιάζει όχι μόνο τις Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και το ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) τον οποίο υπερασπίστηκε με πάθος και ψήφισε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι κάθετα αντίθετος με οποιαδήποτε αναθεώρησή του…

ps2

Όπως όλοι καταλαβαίνετε, στη περίπτωση αυτή δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή και τυχαία υπόθεση ρίψης μπαζών και απορριμμάτων, αλλά με ένα απίστευτο σκάνδαλο που δεν έχει προηγούμενο!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο νυν Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, μέχρι πρότινος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής εκλεγμένος με την παράταξη της κ. Δούρου , στη διάρκεια και που θητείας του διατέθηκαν 5.400.000 ευρώ για αποκατάσταση ΧΑΔΑ Ν.Α Αττικής! Το σκάνδαλο είναι, ότι ακριβώς δίπλα στον χώρο αυτό, που ξοδεύτηκαν εκατομμύρια για την αποκατάστασή του, τώρα εγκαθιστά τη λειτουργία παράνομου ΧΑΔΑ (προφανώς με την ανοχή του ΕΔΣΝΑ,  αλλά και με την άγνοια του νέου Προέδρου), γράφοντας στα παλιότερα των υποδημάτων του, Περιφέρεια, ΠΕΣΔΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και πολίτες!!

Στο “pitsounicity.gr” δεν μείναμε μόνο στις καταγγελίες, αλλά πραγματοποιήσαμε και επιτόπια έρευνα για να έχουμε ιδία άποψη. Τα ευρήματα πολλά, όπως και τα ερωτήματα.

Πλησιάζοντας στην περιοχή, μια απίστευτη βρώμα από σκουπίδια σε αποσύνθεση σε κατακλύζει, όμοια με αυτή του ΧΥΤΑ Φυλής. Μόλις φτάσεις στο σημείο, διαπιστώνεις, ότι εκεί πλέον έχει κατασκευαστεί δρόμος για να ανεβαίνουν τα απορριμματοφόρα να αδειάζουν σε κανονικά διαμορφωμένο ταμπάνι (χώρος απόθεσης απορριμμάτων), αλλά και μπάζα για να τα καλύπτουν!! Σε κάποια σημεία είναι εμφανή ίχνη φωτιάς, (ακόμα και σήμερα σε κάποια σημεία κάπνιζε) που όπως πληροφορηθήκαμε είχε προκληθεί πριν λίγες μέρες, την οποία ευτυχώς πρόλαβαν να σβήσουν πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Όπως έχουμε πληροφορηθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κάνει συστάσεις γι αυτό το θέμα στο Δήμο Σαρωνικού.

Η εικόνες είναι ντροπιαστικές! Σκουπίδια και μπάζα παντού, ακόμα και στον  περιβάλλοντα  χώρο του αποκατεστημένου ΧΑΔΑ! Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμιά δικαιολογία από την δημοτική αρχή, ότι δήθεν δεν γνωρίζει τίποτα, αφού στο ίδιο σημείο υπάρχει σε χρήση σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων!

ps3

Βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός φέρει ο ΕΔΣΝΑ και ο αρμόδιος επιβλέπων,  αφού αυτός είναι ο επίσημος φορέας εποπτείας των αποκατεστημένων ΧΑΔΑ. Άμεσα πρέπει να ενημερωθεί για το συγκεκριμένο θέμα και να λάβουν μέτρα, τόσο ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, όσο και ο εκτελών χρέη Πρόεδρου του ΕΔΣΝΑ Βασίλης Κόκκαλης επειδή πιστεύουμε, δεν γνωρίζουν τίποτα λόγο της πρόσφατης ανάληψης καθηκόντων.

Και όταν λέμε να λάβουν μέτρα, δεν εννοούμε απλά να σταματήσουν το έγκλημα που διαπράττεται κάτω από τη μύτη τους, αλλά να προχωρήσουν και σε όλα εκείνα τα πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται ενάντια στους υπεύθυνους. Κάποτε πρέπει να σταματήσει η ασυλία κάποιων, ιδιαίτερα όταν δρουν με απεριόριστο θράσος και χωρίς ίχνος σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον και τους πολίτες!! Διότι αν πραγματικά θέλουμε να μιλήσουμε ξεκάθαρα και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, στη περίπτωση αυτή, εκτός από το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα, εξελίσσεται και ένα τεράστιο σκάνδαλο!!

Για την ιστορία και για το φρεσκάρισμα της μνήμης μας, θυμίζουμε ότι στην αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όσο και στην αποκατάσταση των λατομείων, έχει βάλει το χεράκι του ενεργά ο πρώην Δήμαρχος Κερατέας και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ Σταύρος Ιατρού. Όσο αφορά τα λατομεία, ο κ. Ιατρού μαζί με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής και νυν Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, με κατάλληλες «μεθόδους» κατάφεραν να χαρακτηρίσουν τα λατομεία της περιοχής τους αρχαιολογικούς χώρους…… Για τα υπόλοιπα λατομεία εκτός περιοχής ενδιαφέροντός τους, που εκτείνονται από το Κορωπί μέχρι τα Μέγαρα, ο ίδιος ο κ. Ιατρού εισηγήθηκε την αποκατάστασή τους με …σκουπίδια!!!

Τώρα και οι δύο κύριοι, Ιατρού & Φιλίππου σφυρίζουν αδιάφορα. Ο μεν πρώτος έχει εξαφανιστεί από το προσκήνιο πιστεύοντας ότι θα ξεχαστεί και ο δεύτερος, κάνει ανέμελος, σαν να μην συμβαίνει τίποτα τη βρώμικη δουλίτσα του, φορτώνοντας τον παράνομο ΧΥΤΑ στα Καλύβια!! Έτσι, μας δίνει και την απάντηση σχετικά με την εμμονική άρνησή του για αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ....

Μάλλον σε αυτή την σκανδαλώδη υπόθεση, θα πρέπει να επέμβει τόσο ο Εισαγγελέας Περιβάλλοντος, όσο ο Επιθεωρητής Περιβάλλοντος αλλά και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ακολουθεί βίντεο με το ΧΑΔΑ Καλυβίων, με το οποίο καυχιόταν η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή ότι «this is not fake news» της Περιφέρειας… Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό μας θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σύγκριση με τη σημερινή κατάσταση!

ps4

ps5

ps6

ps7

Σχόλια