Date2

Σάββατο, 6 Ιουνίου 2020 16:54:53

rss

αναζήτηση

makripano

Πρωτοφανής επίθεση με ύβρεις από δημότη κατά του δημάρχου Δημ. Κιούση, στην κεντρική πλατεία του Κορωπίου! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

kiousis plateia

Μάρτυρες μιας αήθους φραστικής επίθεσης Κορωπιώτη κατά του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κιούση, έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής δεκάδες πολίτες που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία.

Συγκεκριμένα λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, ο κ. Κιούσης έφθασε στην πλατεία και για αρκετή ώρα συνομιλούσε με πολίτες για διάφορα ζητήματα ενώ αντάλλασσε και ευχές ενόψει της γιορτής του Αγίου Πνεύματος.

Ξαφνικά ένας πολίτης άρχισε να του φωνάζει και να του επιτίθεται φραστικά με αγοραίες εκφράσεις γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους παρισταμένους.

Όπως προέκυψε ο συγκεκριμένος πολίτης θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από τη στάση του δήμου στην αντιμετώπιση μιας περίπτωσης καταπάτησης σε αγροτικό δρόμο ο οποίος συνδέει τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου με την οδό Αιγέως, στο ύψος, περίπου, του κτήματος Βασιλείου!

Ο δήμαρχος έκανε σαφές στον συγκεκριμένο πολίτη ότι το όλο ζήτημα έχει πάρει την δικαστική οδό μετά από σχετική συζήτηση και στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και δύο ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου.

Παρά ταύτα ο συγκεκριμένος πολίτης επέμενε να χρησιμοποιεί απρεπέστατες εκφράσεις κατά του δημάρχου ο οποίος επαναλάμβανε διαρκώς ότι δεν είναι δυνατόν να καταπατάται ένας αγροτικός δρόμος χωρίς ο δήμος να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του συμφέροντος των δημοτών του.

Σύμφωνα με έρευνα του notioanatolika.gr, υπάρχουν δύο ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κρωπίας στις 5 Δεκεμβρίου 2017 και στις 11 Απριλίου 2018 στις οποίες αναφέρεται επί λέξει ότι ο συγκεκριμένος πολίτης «έχει προβεί αυθαίρετα σε κλείσιμο της κάθετης προς την οδό Κορωπίου – Μαρκοπούλου (Λαυρίου) αγροτικής οδού μέσω αυθαιρέτου κτίσματος» και για τον λόγο αυτό εγκρίθηκε συγκεκριμένο ποσό ως αμοιβή σε δικηγόρο προκειμένου να προβεί αυτός στις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες.

Σημειώνεται ότι το θέμα που είχε προκύψει είχε συζητηθεί και σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κρωπίας, στις 14 Νοεμβρίου 2017, μετά από παρέμβαση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αθηνάς Κιούση η οποία είχε ζητήσει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, γεγονός που είχε αποδεχθεί και ο δήμαρχος.

Διαβάστε την εξέλιξη του θέματος: Διαφορετικά δεδομένα για τον λόγο της υβριστικής επίθεσης κατά του δημάρχου Κρωπίας, από τον ιδιοκτήτη οικοπέδου!

2katapatisi

Σε επιτόπια αυτοψία του notioanatolika.gr προέκυψε και είναι εμφανές και στις φωτογραφίες ότι όντως υπάρχει δρόμος από την οδό Αιγέως προς τη λεωφόρο Κορωπίου – Μαρκοπούλου, ο οποίος σε κάποιο σημείο, πολύ κοντά στη λεωφόρο, διακόπτεται από έναν πέτρινο φράχτη.

Μάλιστα από την πλευρά της λεωφόρου ο συγκεκριμένος δρόμος δεν φαίνεται καθόλου αφού ουσιαστικά αποτελεί τμήμα οικοπέδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος είναι εμφανέστατος εάν ανατρέξει κάποιος και στην εφαρμογή Google Earth αλλά και σε αυτή του Street View, με την απεικόνισή του μάλιστα να έχει χρόνο λήψης τον Νοέμβριο του 2014!

4street view

Παρά ταύτα ο συγκεκριμένος πολίτης θεώρησε ότι μπορούσε να συμπεριφερθεί με τον εξαιρετικά βάναυσο τρόπο προς τον δήμαρχο ο οποίος δεν έπραξε τίποτε λιγότερο από το να υπερασπιστεί ως οφείλει το δημόσιο συμφέρον.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ορισμένοι από τους πολίτες που βρίσκονταν κοντά στον διαμαρτυρόμενο συντοπίτη προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν παρά το γεγονός ότι αυτός συνέχισε να χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις σε βάρος του κ. Κιούση.

3xartis dromos

Σχόλια