Περίεργες ιστορίες αυτοδιοικητικής βίας στο Βρωμοπούσι Κερατέας! Τί απαντά ο Κ. Λεβαντής στην ανακοίνωση του Δ. Λουκά
- Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 13:59
Το να χειροδικεί ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας μιας περιοχής κατά πολίτη σίγουρα δεν αποτελεί τιμή για ολόκληρη την περιοχή και τους πολίτες της.
Εάν λοιπόν ισχύουν τα όσα καταμαρτυρεί ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς στον τέως Κώστα Λεβαντή, σίγουρα τα πράγματα είναι άσχημα.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Διότι σε συνομιλία του κ. Λεβαντή με το notioanatolika.gr ο τέως δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Λαυρεωτικής έκανε σαφές ότι αυτός ήταν που δέχθηκε επίθεση και απλά αντέδρασε.
“Πήγα στο Βρωμοπούσι μετά από προτροπή κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έβλεπαν την καντίνα να στήνεται και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ζητώντας να μάθω από αυτούς που την έστηναν τί συνέβη δημιουργήθηκε το επεισόδιο και ενώ μόλις πριν κάποιος με μαγνητοσκοπούσε με το κινητό τηλέφωνό του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβαντής.
Ο τ. δήμαρχος υπενθύμισε ότι υπάρχει απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σύμφωνα με την οποία 14 συνολικά καντίνες σε Βρωμοπούσι, Πούντα Ζέζα, Λιμάνι Πασά, Χάρακα και άλλες περιοχές του δήμου έχουν εκμισθωθεί παράνομα.
Μάλιστα διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση ακυρώνει τις σχετικές αποφάσεις της ΔΕΝΑΤΑΛ (προκηρύξεις) προσθέτοντας ότι “ο κ. Λουκάς δεν την δημοσιοποιεί, κάτι που θα πράξω εγώ”.
Πάντως ο κ. Λεβαντής υποστήριξε ότι μετά το επεισόδιο ο ιδιοκτήτης της καντίνας στο Βρωμοπούσι του ζήτησε συγνώμη για το περιστατικό.
Από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στην ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για “τραγικά περιστατικά” στην παραλία Βρωμοπούσι.
“Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Κ. Λεβαντής συνοδευόμενος από ομάδα φίλων του, επιτέθηκαν φραστικά και στη συνέχεια χειροδίκησαν στους εργαζόμενους της καντίνας που λειτουργεί πλέον στην περιοχή. Με άλλα λόγια τις τακτικές βίας που χρησιμοποιούν στο δημοτικό συμβούλιο, τις μετέφεραν και εκτός αιθούσης. Προφανώς δεν άντεξαν ο κος Λεβαντής και οι ακόλουθοί του, την πίεση από την απόρριψη της προσφυγής τους και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, χρησιμοποιώντας για πολλοστή φορά μεθόδους βίας και τρομοκρατίας μιμούμενοι νονούς της νύχτας” αναφέρεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση του κ. Λουκά.
Για αυτό καθεαυτό το περιστατικό ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι αποτέλεσμα της χειροδικίας του κ. Λεβαντή και των συν αυτώ ήταν “να υποστεί κάταγμα νεαρό παιδί από την Κερατέα, που πρόσφατα απέκτησε το δικαίωμα της εργασίας και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μαρκοπούλου”.
Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα ο κ. Λουκάς κάνει λόγο, στην ίδια ανακοίνωση, για ισχυρές “σχέσεις του κ. Λεβαντή και της ομάδας του με τα συμφέροντα του επιχειρηματία, που είχε το μονοπώλιο στην περιοχή. Ισχυρότερες και από την εντολή που έχει λάβει από τους πολίτες της Λαυρεωτικής. Ευτυχώς τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης και της αστυνομίας λειτουργούν στο ακέραιο και οι συγκεκριμένοι κύριοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου”.
Πάντως ο κ. Λεβαντής στην επικοινωνία του με το notioanatolika.gr διευκρίνισε ότι μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει υποβληθεί καμία μήνυση.
Και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής στην ίδια ανακοίνωσή του καταλήγει: “Η Δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση και τον τραυματισμό του εργαζόμενου και θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά. Ενημερώνουμε τους νέους εργαζόμενους της πόλης μας, τους δημότες που βλέπουν μετά από τόσα χρόνια τις παραλίες τους καθαρές και οργανωμένες αλλά και την τοπική αγορά, που θα κινηθεί ακόμα περισσότερο από την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας , ότι θα σταθούμε εμπόδιο σε όποιους προσπαθήσουν να θίξουν τα συμφέροντα του Δήμου μας. Ακόμα και αν αυτοί είναι μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ως Δήμαρχος Λαυρεωτικής δε θα ανεχτώ να συνεχιστούν ούτε οι τραμπουκισμοί ούτε η τρομοκρατία των δημοτών μας. Το λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη”.
Στη μέση της αντιπαράθεσης των δύο ανδρών αλλά και των δύο παρατάξεων βρίσκονται βέβαια οι πολίτες της Λαυρεωτικής αλλά και οι επιχειρηματίες οι οποίοι στην προσπάθειά τους να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί βρίσκονται εκτεθειμένοι χωρίς, επί της ουσίας, να μπορούν να αντιδράσουν.
Σχόλια