Date2

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 14:00:33

rss

αναζήτηση

makripano

Νέα σφοδρή επίθεση Κισκήρα κατά Σγουρού και συμπόρευση με Δούρου!



Αλλάξτε μέγεθος

kiskira dourou

Το δημοσίευμα του notioanatolika.gr σχετικά με τη σαφή διάσταση της αντιπεριφερειάρχου Ανατ. Αττικής Χρυσ. Κισκήρα και του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού φαίνεται να άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κόντρα των δύο πλευρών.

Έτσι σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Κισκήρα το πρωί της Παρασκευής απαριθμεί τους λόγους για τους οποίους «δεν επιθυμεί η ίδια περαιτέρω συνεργασία με τον κ. Σγουρό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Με τον τρόπο αυτό διαψεύδει σαφώς τα όσα διέρρεε η πλευρά Σγουρού ότι ο περιφερειάρχης ήταν αυτός που δεν επιθυμούσε τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί της.

Η κ. Κισκήρα λοιπόν διευκρινίζει ότι «αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά το ρόλο του Β' βαθμού Τοπικής Αυτ/σης και αυτό τα λέει όλα. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Σγουρός αντιλαμβάνεται το ρόλο της Περιφέρειας Αττικής, ως συμπληρωματικό ρόλο της Κεντρικής Εξουσίας».

Αναφερόμενη στα στη διανομή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ η κ. Κισκήρα υποστηρίζει ότι αυτή έγινε «χωρίς σχεδιασμό, με μόνο κριτήριο την εκλογική σκοπιμότητα στα πλαίσια των πελατειακών αντιλήψεων». Και θέτει πέντε θέματα που επεξηγούν τη θέση της αυτή:

1. «Αποδέχτηκε την υποβάθμιση του θεσμού σε δεκανίκι της Κεντρικής Εξουσίας, χωρίς διεκδικήσεις.

2. Αρνήθηκε την διαμόρφωση ενός σχεδίου ικανού να αναστρέψει την καταστροφική πορεία που έχει μπει ο τόπος μας, παραμένοντας παρατηρητής της εξαθλίωσης του λαού.

3. Αρνήθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας στη θέση δημιουργού έργου, συνδυάζοντας την ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή και επέλεξε το ρόλο του διαχειριστή και διανεμητή κονδυλίων θα έλεγα «ατάκτως ερριμμένων».

4. Η σημερινή εποχή, απαιτεί καθαρές λύσεις για την υπέρβαση της κρίσης.

5. Με ασυμβίβαστους ανθρώπους, με αρχές, αξίες με ακέραιη συνείδηση, που να δίνουν μάχη καθημερινά, για τις ανάγκες των πολιτών, τον άνθρωπο και το περιβάλλον, πάνω από τα κέρδη της ολιγαρχίας».

Και επίσημα με τη Δούρου

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η κ. Κισκήρα ανοίγει με τον πλέον επίσημο τρόπο τα χαρτιά της για τη στήριξη που παρέχει πλέον στην υποψήφια περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου κάνοντας λόγο για συμπόρευση διότι πιστεύει όπως επισημαίνει ότι «είναι ο άνθρωπος που έχει τα χαρακτηριστικά που ανέφερα. Τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Διαβάστε σχετικά: Κεραυνοί της αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Χρ. Κισκήρα κατά Γ. Σγουρού!

Σχόλια