Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:04:45

rss

αναζήτηση

makripano

Νέο Γυμνάσιο στην Αρτέμιδα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, 5 εκατομμυρίων ευρώΑλλάξτε μέγεθος

artemida gimnasio

Το «πράσινο φως» για την ανέγερση του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδος, με χρηματοδότηση ύψους 4.970.000,00 από την Περιφέρεια Αττικής και δικαιούχο την «ΚΤΥΠ Α.Ε», άναψε μετά από την ένταξη της σχετικής πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Η υπογραφή της απόφασης ένταξης του έργου στο ΠΕΠ Αττικής έγινε από τον κ. Πατούλη παρουσία του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος Δ. Μάρκου, του διευθύνοντα συμβούλου της «ΚΤΥΠ» Θ. Γιάνναρη και του προέδρου της Τ. Κατσίπου, του αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Αττικής Δ. Δρόση.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Κατά τη συνάντηση, τα στελέχη της «ΚΤΥΠ» ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συνεργασία, επισημαίνοντας πως «το έργο που γίνεται στον τομέα της κάλυψης των σχολικών υποδομών με την παρούσα διοίκηση της Περιφέρειας, δεν γίνεται σε καμία άλλη Περιφέρεια της χώρας».

Κατά την υπογραφή, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς και στη δημιουργική συνεργασία που έχει επιτευχθεί με τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε για την υλοποίηση έργων, τα οποία προάγουν το επίπεδο της εκπαίδευσης των παιδιών δημιουργώντας ένα φιλόξενο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος Δ. Μάρκου ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη, τα στελέχη της ΚτΥπ Α.Ε. και της Διαχειριστικής Αρχής για την συμβολή τους αναφέροντας: «Ευχαριστώ θερμά τον Περιφερειάρχη για την συμβολή του και τη συνεχή στήριξη για την υλοποίηση έργων και σημαντικών υποδομών στην περιοχή μας αλλά και συνολικότερα στην Ανατολική Αττική».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΥπ Α.Ε. Θ. Γιάνναρης, αφού εξήρε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, επισήμανε: «Σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής - τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη - συνεχίζουμε να υλοποιούμε το - μεγαλόπνοο πρόγραμμα της ενίσχυσης των υποδομών παιδείας σε όλη την Αττική. Σήμερα υπογράφεται η ένταξη στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής του έργου της κατασκευής του 3ου 9/θέσιου Γυμνασίου Αρτέμιδας, του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας, προϋπολογισμού 4.970.000 ευρώ. Μέγιστη προτεραιότητα και βασική στρατηγική της Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., αποτελεί η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας».

Αντίστοιχα ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚτΥπ Α.Ε. Τ. Κατσίπος αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που υπάρχει τόσο με τον περιφερειάρχη, όσο και με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, ενώ υπογράμμισε ότι μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας με επιμονή και σκληρή δουλειά έχουν αρχίσει να φαίνονται έμπρακτα τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλλεται.

Ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, χαιρέτισε την υπογραφή της απόφασης ένταξης ανέγερσης του νέου σχολείου ως μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας, Κτιριακών Υποδομών και δήμου τονίζοντας: «Μέσα από τη στενή συνεργασία με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης υλοποιούνται σημαντικά έργα και υποδομές για τα παιδιά και συνολικά τους πολίτες της Αττικής. Η συνεργασία μας με το συγκεκριμένο δήμο αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα για το πώς μπορεί να λειτουργεί υποδειγματικά η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση».

Πως θα είναι το νέο 9/θεσιο Γυμνάσιο Αρτέμιδος

Το σχολικό συγκρότημα θα αποτελείται από 2 κτίρια.

Α) Το κυρίως κτίριο του Σχολείου θα έχει υπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφο και δώμα.

Το Υπόγειο περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης 9 αυτοκινήτων, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς χώρους.

Το Ισόγειο περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, 4 αίθουσες διδασκαλίας 45 τ.μ., 2 αίθουσες διδασκαλίας 30 τ.μ., το εργαστήριο αισθητικής αγωγής, χώρους υγιεινής και χώρους αποθήκευσης.

Ο Α΄ όροφος περιλαμβάνει 5 αίθουσες διδασκαλίας 45 τ.μ., εργαστήριο τεχνολογίας, εργαστήριο φυσικών επιστημών, 2 εργαστήρια πληροφορικής, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής και χώρους αποθήκευσης. Παράλληλα, μελετήθηκε και χωροθετείται ελεύθερος αύλειος χώρος μεταξύ των κτιρίων και στη Νότια και Ανατολική πλευρά του οικοπέδου.

Β) Το κτίριο της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων προβλέπεται μονώροφο και περιλαμβάνει επιπλέον το κυλικείο και την αποθήκη οργάνων γυμναστικής.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια