Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 13:48:47

rss

αναζήτηση

makripano

Γρίπη, covid-19 και κρυολογήματα κάνουν θραύση σε κάθε σπίτι (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

illman sotiropoulos

Την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες οικογένειες της χώρας, στις οποίες τουλάχιστον ένα μέλος έχει προσβληθεί από γρίπη ή κορωνοϊό, ανέλυσε σε συνέντευξή του στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr, o παθολόγος, διαβητολόγος και γενικός ιατρός. Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και στον Κώστα Τσαπάκη ο διακεκριμένος επιστήμονας αναφέρθηκε στα συμπτώματα που συνοδεύουν την εκδήλωση των δύο νόσων ενώ παράλληλα προχώρησε σε σαφή διαχωρισμό τους από το κοινό κρυολόγημα.

Παράλληλα, εστίασε στους τρόπους αντιμετώπισής τους τονίζοντας ότι πέραν της όποιας φαρμακευτικής αγωγής, η ξεκούραση και ο ύπνος βοηθούν σημαντικά στην καταπολέμησή τους.

Ο κ. Σωτηρόπουλος πρόσθεσε ότι η τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ενώ προκειμένου να ανακουφιστούν όσοι υποφέρουν από τα συμπτώματα οι ασθενείς πρέπει να μείνουν ενυδατωμένοι και να ακολουθούν υγιεινή διατροφή.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Αλέξη Σωτηρόπουλου με σαφείς οδηγίες για την αντιμετώπιση του covid-19, της γρίπης και του κρυολογήματος με τα δύο τελευταία να μας ταλανίζουν τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια