Date2

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 08:44:59

rss

αναζήτηση

makripano

Κερατέα: Μπράβος, χρήστης και «βαποράκι» ναρκωτικών, αστυνομικός του Τμήματος ΑσφαλείαςΑλλάξτε μέγεθος

keratea ypaks

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΔΕΥ) συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, ένας λογιστής και ένας έμπορος ναρκωτικών.

Καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανέφερε παράνομη δραστηριότητα του Υπαρχιφύλακα της ΕΛΑΣ, σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και εκβιάσεις. Για τα καταγγελλόμενα, ενημερώθηκε η Εισαγγελία και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Κατά την προανακριτική έρευνα της ΔΕΥ, όπως επισημαίνεται στην έγκυρη ιστοσελίδα αστυνομικών ειδήσεων nantiareport.gr, διακριβώθηκε ότι ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, ο οποίος υπηρετεί στο ΤΑ Κερατέας, προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, για προσωπική του χρήση και επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» (μεταξύ των συλληφθέντων) για τη μεταφορά «παραγγελιών» σε άλλα άτομα.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον έτερο συλληφθέντα ο οποίος διατηρεί λογιστικό γραφείο στη περιοχή.

Κατ’ εντολή του λογιστή, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, απαίτησε από άλλα πελάτες του την καταβολή οφειλόμενων χρηματικών ποσών.

Ο Υπαρχιφύλακας του ΤΑ Κερατέας συνελήφθη (08/02) ενώ είχε μεταβεί στο λογιστικό γραφείο ενώ στην κατοχή του έφερε παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με 15 φυσίγγια, καθώς επίσης το ποσό των €925 και κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του, ο Υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ, επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της ΔΕΥ ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων επιπλέον κατασχέθηκαν, πιστόλι και γεμιστήρα με έξι φυσίγγια, 31 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμάρια με απροσδιόριστη ουσία (πιθανόν εκρηκτική ύλη), στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, μετά καψυλλίου πυροδότησης, κάλυκας, δύο γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός), εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα, δύο μαχαίρια (πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού), σουγιάς, τρίφτης, δύο γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά, τρία κινητά τηλέφωνα, δύο ζυγαριές ακριβείας,
6.350 ευρώ, 2,8 γραμμάρια κοκαΐνης και αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 1,6 γραμμαρίων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον τέσσερα άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ωστόσο δε συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Οι συλληφθέντες μετήχθησαν στον Εισαγγελέα.

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

 

Σχόλια