Date2

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2025 04:04:26

rss

αναζήτηση

makripano

Δύο μικροσεισμοί με μικρό εστιακό βάθος έγιναν αισθητοί σε Μαραθώνα και Νέα Μάκρη



Αλλάξτε μέγεθος

seismoi marathon

Πρωινό ξύπνημα με μικροταρακουνήματα, σημάδεψαν δύο περιοχές του Δήμου Μαραθώνα την Τετάρτη, αφού το εστιακό βάθος τους ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση έντασης 1,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 8.41 και το επίκεντρό της ήταν μεταξύ των οδών Μάνου Κατράκη και Πλωμαρίου στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Μαρίνας, 3 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Νέας Μάκρης

Η δεύτερη σεισμική δόνηση, έντασης επίσης 1,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε 49 λεπτά αργότερα, στις 9.30 με επίκεντρο 3 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά του Μαραθώνα και συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Αυλώνος και Ηρώων Πολεμικού Ναυτικού, πολύ κοντά στη Βάση ελικοπτέρων.

Σεισμική δόνηση, έντασης 1,5 βαθμού της κλίμακας Ρίχτερ, είχε σημειωθεί και στις 18.54 της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αρτέμιδας, (με το επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης) και με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια