Date2

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 20:33:43

rss

αναζήτηση

makripano

1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια 2022: Ο δημιουργός της μασκότ του μιλά για την έμπνευσή του (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

maskot mesogeia22

Ένας ξεχωριστός επιστήμονας και ταλαντούχος σκιτσογράφος, ο αρχιτέκτονας Ανδρέας Γιοβάνος, είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του χαρούμενου γαϊδαράκου που αποτελεί τη μασκότ του 1ου Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια 2022».

Μιλώντας στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» και τον Κώστα Τσαπάκη, ο κ. Γιοβάνος εξήγησε πώς εμπνεύστηκε τη μορφή της μασκότ μιλώντας παράλληλα και για άλλες δημιουργίες του που στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά πιο κοντά και στην αρχαία ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια 2022» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων και θα αποτελεί μια γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για κάθε ηλικία.

Διοργανώνεται με τη συνεργασία του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος «Η Άρτεμις», του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αθήνας και των Συλλόγων, Α.Ο Δρομέας Βάρης, Α.Σ Ήλιος, Α.Ε Μεσογείων Αμεινίας ο Παλληνεύς, Α.Σ. Δρομείς Κερατέας και ο Α.Σ.ΤΟ ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου.

Είναι δε μια μοναδική ευκαιρία για παιδιά από πέντε έως 12 ετών, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον στίβο και να δείξουν το ταλέντο τους.

Στο πλαίσιο λοιπόν ενός επίσημου πρωταθλήματος Κλασικού Αθλητισμού των Μεσογείων εντάχθηκαν και πολιτισμικές και πολιτιστικές  δραστηριότητες με κορυφαίους Έλληνες εισηγητές, πανεπιστημιακούς και επιφανείς Έλληνες όλων των ειδικοτήτων που θα μιλήσουν, θα παροτρύνουν και  θα εκπαιδεύσουν τους γονείς και τα παιδιά.

Επιπλέον εντάχθηκαν η παράδοση των Μεσογείων, η καθημερινότητα του τόπου, ο μικρός παραγωγός, ο έμπορος,  ο συντεχνίτης και η λαϊκή τέχνη, ενώ δημιουργούνται δράσεις με στόχο το πάντρεμα του κλασικού αθλητισμού με τις τέχνες, το θέατρο, τη μουσική αλλά και  την κουλτούρα της περιοχής, την παραγωγή και την τέχνη.

Ακούστε παρακάτω την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Ανδρέα Γιοβάνου στον planetwebradio.gr:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια