Date2

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 06:18:28

rss

αναζήτηση

makripano

Χρ. Κατσαμπάνης: Η εμβληματική προσφορά ενός απλού Έλληνα για τη μείνει ζωντανή η ιστορική μνήμη (Συνέντευξη)



Αλλάξτε μέγεθος

katsabanis sillogi

Ένας Έλληνας ο οποίος αποδεικνύει ότι ακόμη υπάρχουν πολίτες που όχι μόνο υποκλίνονται στην Ιστορία της πατρίδας μας αλλά κάνουν και ό,τι είναι δυνατόν για να τη διατηρήσουν ζωντανή προς όφελος και των επόμενων γενεών, «κρύβεται» πίσω από την Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων που συνδιοργανώνουν η ΚΕΔΜΑ-Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μαραθώνος και η Κοινότητα Μαραθώνα.

Ο λόγος για τον κ. Χρήστο Κατσαμπάνη ο οποίος μίλησε στον planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Ανατολικά» με τον Κώστα Τσαπάκη για την προσπάθεια ζωής που κάνει.

Αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια τη συλλογή παλιών βιβλίων (ακόμη από τον 15ο αιώνα), χαλκογραφιών, ξυλογραφιών, χαρτών αλλά και παλιών ελληνικών φορεσιών και αρμάτων της Επανάστασης του 1821 αλλά και την υλοποίηση των εκθέσεων ιστορικής μνήμης σε όλη την Ελλάδα.

Χαιρέτησε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη διάθεση των στελεχών του Δήμου Μαραθώνα να συμβάλλουν στην παρουσίασή τους.

Ήδη την έκθεση η οποία πραγματοποιείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, απέναντι από το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και θα διαρκέσει έως τις 11 Μαΐου, έχουν επισκεφθεί μεγάλος αριθμός σχολείων από την ευρύτερη περιοχή καθώς και μεμονωμένοι πολίτες, γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον κ. Κατσαμπάνη.

Ο οποίος μάλιστα δηλώνει πρόθυμος να οργανώσει ανάλογες εκθέσεις και σε άλλους δήμους της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο και μάλιστα παρά το γεγονός ότι τα αυθεντικά αυτά κειμήλια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή στη συντήρησή τους.

Σημειωτέον ότι όσοι επιθυμούν να επισκέπτονται τις εκθέσεις του κ. Κατσαμπάνη μπορούν να το πράττουν χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε στον planetwebradio.gr ο συλλέκτης και ερευνητής, Χρήστος Κατσαμπάνης:

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια