Date2

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024 18:31:10

rss

αναζήτηση

makripano

Απίστευτη περιπέτεια -αλλά με... χάπι εντ- για 160 οικογένειες στην Παλλήνη!



Αλλάξτε μέγεθος

ergatikes-pallini11

Μία απίστευτη και όμως... ελληνική ιστορία έζησαν το τελευταίο διάστημα 160 οικογένειες στην Παλλήνη, οι οποίες ξαφνικά πληροφορήθηκαν ότι έπρεπε να πληρώσουν συνολικά πρόστιμα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για πολεοδομικές παραβάσεις που δεν είχαν διαπράξει! Ευτυχώς, όμως, έστω και στο τέλος, πρυτάνευσε η λογική και απαλλάχθηκαν.

Να πώς έχουν τα πράγματα. Οι συγκεκριμένες οικογένειες κληρώθηκαν και πήραν διαμέρισμα στις εργατικές πολυκατοικίες «Γρηγόρης Λαμπράκης» μέσω του ΟΕΚ. Από την πλευρά της, η Πολεοδομία πραγματοποίησε έλεγχο και διαπίστωσε αυθαιρεσίες, οι οποίες όμως βάραιναν τον ΟΕΚ καθώς έλαβαν χώρα στο στάδιο της κατασκευής και όχι τους κατοίκους. Εντούτοις, τα εξαιρετικά υψηλά πρόστιμα καταλογίστηκαν στους ιδιοκτήτες, που όπως είναι φυσικό έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν τι συνέβη!

Πάντως, έπειτα από παρέμβαση του δημάρχου Αθανάσιου Ζούτσου και του δημοτικού συμβουλίου της Παλλήνης προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, το θέμα τακτοποιήθηκε και οι οικογένειες... αθωώθηκαν και φυσικά γλίτωσαν τα πρόστιμα.
Όπως αποφασίστηκε, το παράβολο που θα καταβληθεί, θα υπολογιστεί ανά οικοδομική άδεια και όχι με βάση την επιφάνεια και ως εκ τούτου, οι 160 κατοικίες θα πληρώσουν συνολικά 500 ευρώ, ήτοι 3 περίπου ευρώ για τον κάθε ιδιοκτήτη.

Η δημοτική αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην οποία αναφέρεται:
Απέφερε καρπούς η παρέμβαση του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου και της πρότασής του, η οποία υποστηρίχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, προς τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, με αποτέλεσμαοι ιδιοκτήτες των κατοικιών στις εργατικές πολυκατοικίες Παλλήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» να απαλλαγούν από τα βαριά πρόστιμα που επέφεραν οι πολεοδομικές παραβάσεις του ΟΕΚ.
Η πρόταση αφορούσε την τροποποίηση και επαναδιατύπωση του άρθρου 23 παρ.15 στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ: «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης-περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις».
Έτσι, με την εν λόγω τροποποίηση προκύπτει και η οριστική λύση στο πρόβλημα των κατοίκων, καθώς αποφασίστηκε ότι:
το παράβολο που θα καταβληθεί, θα υπολογιστεί ανά οικοδομική άδεια και όχι με βάση την επιφάνεια και έτσι
οι 160 κατοικίες θα πληρώσουν συνολικά 500 ευρώ, ήτοι 3 περίπου ευρώ για τον κάθε ιδιοκτήτη.
Στην επιτυχία αυτή καθοριστική συμβολή είχε και ο Πρόεδρος της αρμόδιας νομοπαρασκευαστικής επιτροπής της Βουλής, κ. Γεώργιος Βλάχος (Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής), με τον οποίο ο Δήμαρχος Παλλήνης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις».

Σχόλια