Date2

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 12:21:57

rss

αναζήτηση

makripano

Δ. Παπαχρήστου: «Τα καταφέρνουμε γιατί οι εργαζόμενοι του δήμου βάζουν πλάτη» (Βίντεο)Αλλάξτε μέγεθος

aspro mavro

Συνέντευξη στην διαδικτυακή εκπομπή Άσπρο-Μαύρο και στον Άρη Αρήφογλου παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Σαρωνικού, Δημήτρης Παπαχρήστου, εστιάζοντας στις 40 πρώτες ημέρες της νέας διοίκησης.

Ο κ. Παπαχρήστου προχώρησε στη διαπίστωση ότι κατά την προεκλογική περίοδο, έλειπε από τους δημότες η αίσθηση ότι υπάρχει μια διοίκηση που ασχολείται με την καθημερινότητά τους και συμπλήρωσε: «Εμείς πέρα από τα μεγάλα έργα που δρομολογούμε, για παράδειγμα την ανάπλαση της πλατείας της Π. Φώκαιας που σύντομα θα ολοκληρωθεί, κάθε μέρα προχωράμε σε παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής όλων μας».

Αναφερόμενος στον θεσμό των τοπικών συμβουλίων υπογράμμισε ότι δεν τους είχε δοθεί η απαραίτητη σημασία και προκειμένου να αναστραφεί η κατάσταση αυτή «η δημοτική μας ομάδα, μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει, εκ περιτροπής, σε κάθε μια από τις πέντε δημοτικές ενότητες, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματα, να δει τις στοχοθεσίες και την πορεία τους και να δρομολογήσει λύσεις».

Ο δήμαρχος Σαρωνικού εστίασε και στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας που ταλανίζει όλες ανεξαιρέτως τις κοινότητες. «Ήδη κατά τον πρώτο μήνα της διοίκησής μας μαζέψαμε 800 φορτηγά κλαδί. Επίσης, ξεκινήσαμε τις προηγούμενες ημέρες να κλείνουμε με σωστό τρόπο επικίνδυνες, μεγάλες λακκούβες που βρίσκονται στο παλιό, κατεστραμμένο οδικό δίκτυο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή αναζητά λύση για τα 2 εκατομμύρια αστικής οδοποιίας που είναι «στον αέρα», ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των δρόμων.

Σχετικά με τις κοινωνικές δομές του δήμου επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούν πολύ σωστά και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Έκανε σαφές όμως ότι «εμείς οφείλουμε να τις εξελίξουμε και να τις βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο».

Σε όσα έχουν ακουστεί περί χρεοκοπίας του δήμου, ο κ. Παπαχρήστου τα χαρακτήρισε ψεύδη τονίζοντας: «Το αφήγημα αυτό διακινήθηκε από όσους, τελικά, χρεοκόπησαν οι ίδιοι πολιτικά. Ο δήμος είναι ισορροπημένος οικονομικά και με μια σωστή κατανομή του προϋπολογισμού που δρομολογούμε, θα μπορέσει τον πρώτο χρόνο να παράξει και έργο».

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση της διοίκησης του δήμου ο δήμαρχος σημείωσε ότι «το 80% των αντιδημάρχων, εντεταλμένων και τοπικών συμβούλων είναι νέοι όχι μόνο ηλικιακά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό το στοιχείο δίνει σε όλους μας μεγάλη ζωντάνια και ενέργεια και στο τέλος της θητείας μας θα αποδειχθεί ότι αυτή η ομάδα θα γράψει ιστορία στον Δήμο Σαρωνικού».

Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους στον δήμο υπογραμμίζοντας πως «ό,τι έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής το καταφέραμε γιατί οι εργαζόμενοι βοήθησαν και τους ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτό. Δουλεύουν περισσότερες ώρες από το σύνηθες και βάζουν πλάτη σε ό,τι κάνουμε. Χωρίς αυτούς ο Δήμος Σαρωνικού δεν μπορεί να προχωρήσει».

Αναφερόμενος εξάλλου στον νέο γενικό γραμματέα του δήμου, Αντώνη Κουλουβράκη δήλωσε ότι «έχει εμπειρία από διοίκηση κι έρχεται να συμπληρώσει το όραμα μας, όχι μόνο να είμαστε καλοί αλλά να είμαστε οι καλύτεροι».

 

      Ακολουθήστε μας και στο twitter!     

Σχόλια