Date2

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 13:34:50

rss

αναζήτηση

makripano

Αγ. Μαρίνα και Αγ. Δημήτριος Κορωπίου: Νέο δίκτυο ύδρευσης μετά από μισό αιώνα (Video)



Αλλάξτε μέγεθος

idref agmarin

Σε χρόνο ρεκόρ, δύο περίπου ετών και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Κορωπίου κατάφερε να δημοπρατήσει ένα έργο που θα ανακουφίσει δεκάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι κατοικούν στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, προχωρά άμεσα η κατασκευή δικτύου ύδρευσης μήκους 35 χλμ. εντός σχεδίου πόλεως των δύο περιοχών.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ, αφορά την ολική αντικατάσταση και συμπλήρωση δικτύου ύδρευσης συνολικού μήκους 35.040 μέτρων και αναμένεται να δώσει άλλη αξία στο παραλιακό μέτωπο Κρωπίας και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οι κάτοικοι των δύο περιοχών αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα με την υδροδότηση των περιουσιών τους.

Σημειωτέον ότι το υπάρχον δίκτυο χρονολογείται από τις αρχές τις δεκαετίας του 1960 και είναι σαφές ότι εκτός της παλαιότητάς του δεν καλύπτει εδώ και πολλά χρόνια ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες των περιοχών που έχουν γνωρίσει ήδη από το 1980 εκρηκτική πληθυσμιακή αύξηση.

Σημαντικό εξάλλου στοιχείο είναι ότι η δημιουργία του νέου δικτύου θα βοηθήσει και τη σύνδεσή του με αυτό των υπόλοιπων περιοχών όταν και αυτές ενταχθούν στο σχέδιο.

Έτσι κι αλλιώς όμως η αποσυμφόρηση που θα δημιουργηθεί με τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δικτύου θα ωφελήσει και τις εκτός σχεδίου περιοχές.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Δείτε εδώ τι δήλωσε σχετικά στο notioanatolika.gr ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης:

Σχόλια