Date2

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 03:18:28

rss

αναζήτηση

makripano

Γερά δόντια στο Κορωπί για όλα τα παιδιάΑλλάξτε μέγεθος

stomigeia koropi paidia

Θέλεις 40” Samsung τηλεόραση 3D. Εχεις δώρο έως 99€! Πρόλαβε την προσφορά στο Public.gr  

Διακόσια και πλέον παιδιά της τρίτης τάξης όλων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Κορωπίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα στοματικής υγιεινής το οποίο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με εθελοντές οδοντιάτρους του Κορωπίου, με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής (Ο.Σ.Α) και ιδιωτική επιχείρηση – η οποία μάλιστα διέθεσε και την κινητή οδοντιατρική της μονάδα – και σε αυτό συμμετείχαν οι 8χρονοι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων 1ου, 2ου, 3ου, 4ου, Κίτσι και Αγ. Μαρίνας.

Σημειώνεται ότι η δευτέρα τάξη των δημοτικών σχολείων Κορωπίου είχε ήδη συμμετάσχει στο πανελλαδικό πρόγραμμα «Γερά Δόντια» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας που υλοποιήθηκε τη σχολική περίοδο 2012-2013 από τον οδοντίατρο του Κέντρου Υγείας Κορωπίου Ρήγα Κωνσταντινίδη ενώ η πρώτη τάξη εντάχθηκε στον πάγιο οδοντιατρικό έλεγχο του Κέντρου Υγείας Κορωπίου.

Ο έλεγχος αυτός έχει ξεκινήσει από το 2009 και συνεχίστηκε στις σχολικές περιόδους 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013 με πρώτο αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη μείωση του ποσοστού της τερηδόνας που προσβάλει τους μαθητές του Κορωπίου όπως δηλώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Ο πάγιος έλεγχος του Κέντρου Υγείας αφορά την πρώτη και δευτέρα τάξη των δημοτικών σχολείων, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κρωπίας-ΝΠΔΔ Σφηττός.

Ειδικά, φέτος οι παιδικοί σταθμοί εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Καλύτερη Στοματική Υγεία μέσα στην Οικογένεια» σε συνεργασία με την Στοματολογική Εταιρεία της Ελλάδος (ΣΕΕ) και ιδιωτική εταιρεία.

Η Δ. Ε. Υγείας Κορωπίου μαζί με τους οδοντιάτρους του Κορωπίου, θα συνοψίσει τα συμπεράσματα από τη υλοποίηση του προγράμματος και με τους συνεργαζόμενους φορείς προτίθεται να επαναλάβει σε σταθερή βάση στο νέο σχολικό έτος τη δράση αυτή και να την συμπεριλάβει στο συνολικό σχέδιο δημιουργίας του υγειονομικού χάρτη Κορωπίου και Ανατολικής Αττικής.

Ευχαρίστησε ονομαστικά

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του:

• Στους εθελοντές οδοντιάτρους του Κορωπίου, που έδωσαν ένα πρώτο δείγμα της ειλικρινούς θέλησής τους να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας αναδεικνύοντας το υψηλό επιστημονικό κύρος τους και την ποιότητα της επαγγελματικής τους κατάρτισης: Αθηνά Αγγελή, Ελένη Αδάμ, Βασίλη Δάβαρη, Ασημίνα Ελευθερίου, Χρυσούλα Γ. Κόλλια, Δήμητρα Πάλλη, Παναγιώτη Παπαντωνάτο, Άντζελα Ντούνη, Ιωάννη Σάμιο, Αλίκη Ροντογιάννη, Γεώργιο Νίκου, Μαρία Νουχάκη καθώς και τους λοιπούς οδοντιάτρους του Κορωπίου που παρότι ήθελαν δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν.

• Στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής και ιδιαίτερα στον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Αθανάσιο Υφαντή και τους συνεργάτες του στην επιτροπή πρόληψης του συλλόγου, για την επιστημονική υποστήριξη και την εξασφάλιση της κινητής οδοντιατρικής μονάδας της ιδιωτικής εταιρείας.

• Τον κ. Ιωάννη Αλαμάνο, εκπρόσωπο της επιχείρησης και τον κ. Κώστα Καστρίσιο, υπεύθυνο της κινητής οδοντιατρικής μονάδας για την άμεση ανταπόκρισή τους στα αιτήματά μας και στην άρτια οργάνωση της μονάδας τους.

• Τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών σχολείων Κορωπίου και τους γονείς και κηδεμόνες για την υποστήριξη του προγράμματος.

• Το υπουργείο Παιδείας και το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πολύτιμες εθελοντικές συμβουλές και υπηρεσίες παρείχαν ο οδοντίατρος του Κέντρου Υγείας Κορωπίου Ρήγας Κωνσταντινίδης, ο οδοντίατρος Μιχάλης Καλαβρυτινός, ο οδοντίατρος Ηλίας Μπερδούσης, η οδοντίατρος Ιουλία Μαύρου, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά Μαρία Μενενάκου, η αντιπρόεδρος Αγγελική Σεληνίδου, ο φοιτητής οδοντιατρικής σχολής ΕΚΠΑ Γεώργιος Κερατιώτης και ο Ιωάννης Κατιμερτζόγλου, πολιτικός επιστήμων και συνεργάτης Ο.Τ.Α..

«Θα συνεχίσουμε»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας Σπύρος Κόλλιας και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Ντούνης έκαναν λόγο για τον υποδειγματικό τρόπο που υλοποιήθηκε το πρώτο πρόγραμμα προληπτικής στοματικής υγιεινής που περιελάμβανε συμβουλές, οδοντιατρικό έλεγχο και φθορίωση.

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ειλικρινής θέληση των οδοντιάτρων Κορωπίου και του Δήμου Κρωπίας, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα μας και την τοπική κοινωνία, να εφαρμοστεί μια σταθερή στρατηγική για την πρόληψη της στοματικής υγιεινής, πάντα υπό την ευθύνη του Δήμου Κρωπίας και της ίδιας της εθελοντικής θέλησης και επιστημονικής ευθύνης των οδοντιάτρων και του συλλόγου τους, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Θα συνεχίσουμε και τη νέα σχολική περίοδο και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας σε όλες τις κοινωνικές δομές για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση που πλήττει καίρια τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και συνολικά τη λαϊκή οικογένεια», κατέληξαν στην κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Κόλλιας και Ντούνης.

Σχόλια