Date2

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 21:19:49

rss

αναζήτηση

makripano

Μαρκόπουλο, Σπάτα – Αρτέμιδα και Κορωπί αποκτούν Κοινωνικό ΦαρμακείοΑλλάξτε μέγεθος

koinfarmak koropi

Μια νέα δομή κοινωνικής φροντίδας για πολίτες που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται άμεσα από φτώχεια ή αστέγους, ξεκινάει την λειτουργία του στον Δήμο Κορωπίου και θα εξυπηρετεί και τις περιοχές των δήμων Μαρκοπούλου Μεσογαίας και Σπάτων-Αρτέμιδος.

Πρόκειται για το Κοινωνικό Φαρμακείο που θα παρέχει δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα σε τουλάχιστον 100 πολίτες από το Κορωπί το Μαρκόπουλο, τα Σπάτα και την Αρτέμιδα.

Η δομή στελεχώνεται με δύο φαρμακοποιούς και μία κοινωνική λειτουργό με σκοπό την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο στεγάζεται στο δημοτικό κτίριο της Πλατείας Ελευθερίας (απέναντι από το Δημαρχείο Κρωπίας, επί της Λεωφ. Βασιλ. Κωνσταντίνου) με καθημερινή 8ωρη λειτουργία από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-17:00).

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας» και είναι προϊόν συνεργασίας της ΜΚΟ «Κωστής Μπάλλας», του Δήμου Κρωπίας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης στο πλαίσιο του προγράμματος «"Άγγελος" – Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Ανατολική Αττική».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ποιοι δικαιούνται εξυπηρέτησης

Οι πολίτες που δικαιούνται εξυπηρέτησης από το Κοινωνικό Φαρμακείο πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να είναι άστεγοι (περιλαμβάνονται και όσοι διαβιούν σε ακατάλληλα οικήματα, χωρίς ρεύμα κ.α.) ή σε κατάσταση απόλυτης φτώχειας ή άμεσα απειλούμενοι από φτώχεια (ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, άνεργοι).

Εξετάζεται, ειδικότερα, η οικονομική εισοδηματική τους δυνατότητα (ετήσιο εισόδημα -σύμφωνα με την φορολογική δήλωση - μικρότερο των 8.000 ευρώ), η οικογενειακή κατάσταση, η κατάσταση της υγείας τους (όπως αυτή πιστοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία ή άλλο κρατικό ή ιδιωτικό ιατρικό φορέα) καθώς και οι συνθήκες της στέγασης.

Η τελική επιλογή γίνεται από Επιτροπή Αξιολόγησης (εγκεκριμένη η σύνθεσή της ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας) που συνεκτιμεί όλα τα στοιχεία διασφαλίζοντας τα προσωπικά δεδομένα και την αξιοπιστία της κοινωνικής δομής απέναντι στους πολίτες που αναγκάζονται λόγω της μεγάλης κρίσης να ενταχθούν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την αίτηση του ενδιαφερόμενου προκειμένου να αξιολογηθεί από την επιτροπή αξιολόγησης και έγκρισης είναι τα εξής:

1. Αίτηση με τα στοιχεία του ενδιαφερομένου (διατίθεται στο Γραφείο του Κοιν.Φαρμακείου).

2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 προς το Κοινωνικό Φαρμακείο (διατίθεται στο Γραφείο του Κοιν.Φαρμακείου).

3. Bεβαίωση ασφαλιστικών ταμείων ότι είναι ανασφάλιστος/η (ΠΡΟΝΟΙΑ-ΙΚΑ- ΟΑΕΕ-ΟΓΑ).

4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

5. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του Διαβατηρίου (επικυρωμένη).

6. Εκκαθαριστικό της εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους. Σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης, υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.

7. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας( από Δημοτολόγιο ή ΚΕΠ).

8. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ(εφόσον πρόκειται για ανέργους).

9. Πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση για τον ενδιαφερόμενο και συνοπτικό ιατρικό ιστορικό, που θα υπογράφεται από ιατρό Δημοτικού Ιατρείου ή άλλου κρατικού ή ιδιωτικού ιατρικού φορέα.

10. Κοινωνική έκθεση που συντάσσεται από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κρωπίας (προαιρετικό).

Είναι δυνατό η Επιτροπή Αξιολόγησης να ζητά επιπλέον δικαιολογητικά προκειμένου για την επιβεβαίωση των στοιχείων που δηλώνει ο δικαιούχος.

Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται καθημερινά από τις 10 Μαΐου (εκτός Σαββάτου-Κυριακής) στο γραφείο του Κοινωνικού Φαρμακείου, στην Πλατεία Ελευθερίας (απέναντι από Δημαρχείο Κρωπίας, Λ. Βασιλ. Κωνσταντίνου 47,) από 10:00 έως 14:30 για να καταθέτουν τις αιτήσεις τους. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 - 662 36 51 και στο mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τυπώστε εδώ την αίτηση που απαιτείται και τη σχετική υπεύθυνη δήλωση:

Σχόλια