Date2

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 21:30:25

rss

αναζήτηση

makripano

Ευρώπη Κοσμίδη: Η κα Δούρου μετρήθηκε και παίρνει κάτω από τη βάση (Συνέντευξη)

Αλλάξτε μέγεθος

kosm doxthi

Τις σαφέστατες ευθύνες της νυν περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου για όλα τα τραγικά που συνέβησαν στη διάρκεια της θητείας της τα τελευταία 4,5 χρόνια επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα doxthi.gr, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Πατούλη, Ευρώπη Κοσμίδη.

Παράλληλα εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να μην ιδιωτεύσει αλλά να σταθεί ενεργά στο πλευρό του κου Πατούλη ώστε να βελτιωθούν ουσιαστικά και προς όφελος των πολιτών τομείς όπως, η ασφάλεια, οι υποδομές και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική μηχανικός από τις Αχαρνές δείχνει μέσα από τη συνέντευξή της αυτή τη διάθεσή της να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για σημαντικές αλλαγές στην ποιότητα ζωής του συνόλου των περιοχών της Ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Κοσμίδη:

Ερώτηση: Για ποιους λόγους αποφασίσατε κ. Κοσμίδη να είστε υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής και γιατί με τον κ. Πατούλη;

Απάντηση: Το γιατί αποφάσισα να είμαι υποψήφια νομίζω πως το απαντά η μέχρι σήμερα παρουσία μου στα κοινά. Το ξέρετε πολύ καλά πως ουδέποτε επέλεξα να ιδιωτεύσω αλλά πάντα επιδίωκα στο βαθμό που μου δινόταν  η ευκαιρία και η δυνατότητα να είμαι ενεργός πολίτης. Συνεπώς το βασικό στην ερώτηση σας είναι γιατί επέλεξα στην παρούσα συγκυρία, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τον κ. Πατούλη. Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη: Θεωρώ πως μετά από μία καταστροφική θητεία της κ. Δούρου, η Αττική αξίζει και πρέπει να γυρίσει σελίδα, μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους, από την επικοινωνία που θα μου επιτρέψετε να πω πως έδωσε βάρος η κ. Δούρου, στην ουσία. Η Αττική έχει ανάγκη από ένα οργανωμένο σχέδιο που θα δίνει βαρύτητα στην ασφάλεια των πολιτών, στην πρόληψη των φυσικών καταστροφών και στην ανάπτυξη. Αυτό το τρίπτυχο θεωρώ πως ο κ. Πατούλης στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μπορεί να τα υπηρετήσει καλύτερα από τον καθένα. Και είμαι μαζί του.

Ερ.: Έχετε αποκαλέσει καταστροφική τη θητεία της κας Δούρου. Της χρεώνετε αλήθεια λάθη και παραλείψεις προηγούμενων διοικήσεων, στα οποία οφείλονται στο μεγαλύτερο μέρος τους οι καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι; (μπαζωμένα ρέματα, αυθαίρετα, καταλήψεις δημόσιων επαρχιακών δρόμων από αυλές και μάντρες, καταπάτηση αιγιαλού και παραλιών). Καμία ευθύνη σε προηγούμενους Νομάρχες, Περιφερειάρχες, αλλά και Κεντρικές Κυβερνήσεις;

Απ.: Οι διαχρονικές ευθύνες είναι δεδομένες. Εγώ δεν έχω βαρίδια ώστε να μην το λέω, ούτε από μένα θα ακούσετε ποτέ να δίνω άφεση αμαρτιών στο παλιό πολιτικό σύστημα στο οποίο δεν ανήκω, με την έννοια πως δεν έχω ασκήσει ποτέ διοίκηση. Αυτό είναι άλλο από το να φτάνουμε στην άλλη άκρη, δηλαδή σε μία επικοινωνιακού τύπου διαχείριση, πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Η κ. Δούρου είναι η νυν περιφερειάρχης και για αυτό εξελέγη: για να αλλάξει τα κακώς κείμενα. Μετρήθηκε και παίρνει κάτω από την βάση. Ο καθένας που ασκεί διοίκηση θα πρέπει να έχει το θάρρος να πάρει την ευθύνη  των δικών του πράξεων ή για να το πω καλύτερα των δικών του παραλείψεων, ειδικά όταν αυτές αποδεικνύονται εγκληματικές.

Ερ.: Είναι εφικτή ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Περιφέρεια Αττικής, σε τομείς όπως, η ασφάλεια, οι υποδομές, η διαχείριση των απορριμμάτων και τόσους άλλους;

Απ.: Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες του κ. Πατούλη και θέλω με κάθε τρόπο να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση. Είπατε μία μαγική λέξη: υποδομές. Και λόγω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης, ως πολιτικού μηχανικού, μπορώ να σας πως οι υποδομές είναι η μισή δουλειά για να μην βιώσουμε ξανά τραγικές καταστάσεις στην Αττική. Οσον αφορά την ασφάλεια θεωρώ πως αποτελεί αυτή την στιγμή το νούμερο ένα πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο πως αποτελεί βασική προτεραιότητα του κ. Πατούλη και εγώ είμαι υποψήφια μαζί του. Σημαντικό και το ζήτημα των απορριμάτων. Θεωρώ πως οι ΣΔΙΤ είναι λύση, όπως σε τόσες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ερ.: Σε πρόσφατες δηλώσεις σας αναφέρατε πως θα δοθεί νέα πνοή στην Ανατολική Αττική με τα έργα που εξήγγειλε η Νέα Δημοκρατία. Σε ποια έργα αναφέρεστε;

Απ.: Στα οδικά έργα της Αττικής, ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται οι επεκτάσεις της Αττικής οδού προς σημαντικά σημεία της Ανατολικής Αττικής, προς Ραφήνα όσο και προς Λαύριο μέσω Μαρκοπούλου αλλά και προς το Ελληνικό. Μία τέτοια εξέλιξη αντιλαμβάνεστε πως θα αποτελέσει πραγματική πνοή για την περιοχή μας η οποία ειλικρινά πιστεύω πως έχει όλα τα φόντα να είναι πρωταγωνίστρια την επόμενη μέρα. Και αυτό δεν είναι υποσχεσιολογία. Υπάρχουν τόσα περιθώρια για βελτίωση που με λίγες κινήσεις η διαφορά θα φανεί άμεσα.

Ερ.: Για τις Αχαρνές υπάρχει πρόταση; Θα μπορέσει να βγει επιτέλους από την υποβάθμιση; Οι δικές σας προτάσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν χρόνια τώρα την περιοχή.

Απ.: Οι Αχαρνές είναι μία ξεχωριστή κατηγορία. Δεν το λέω επειδή είναι ο τόπος μου, εδώ μεγάλωσα, εδώ ζω και εργάζομαι, αλλά κυρίως γιατί έχω αρχίσει να πιστεύω πως πολλούς πολιτικούς όλα αυτά τα χρόνια τους βολεύει να υπάρχουν οι Αχαρνές σε αυτή την κατάσταση, καθώς όπως έχω ξαναπεί είναι τα ιδανικό προεκλογικό φόντο για να δείξουν κοινωνική ευαισθησία πριν από τις εκλογές. Αντιλαμβάνεστε τι λέω, καθώς από τις Αχαρνές πριν τις εκλογές έχουν περάσει οι πάντες, αλλά στο πηλίκο βλέπουμε πάντα μηδέν. Θεωρώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή μας είναι η αστυνόμευση και έπειτα οι υποδομές. Με αυτά τα δύο νομίζω πως θα έχουν γίνει δύο βασικά βήματα. Εχω μιλήσει διεξοδικά για τις Αχαρνές με τον κ. Πατούλη. Ξέρει τα προβλήματα και βλέπω βούληση να υπάρξουν αλλαγές. Από την πλευρά μου τα μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως τόσο στην περιφέρεια όσο και στην επόμενη κεντρική κυβέρνηση θα μεταφέρονται όλα τα θέματα που μας απασχολούν με στόχο την λύση τους.

Ερ.: Με ποιο τρόπο διασφαλίζετε τους συμπολίτες σας ότι όλα αυτά δεν είναι απλά προεκλογικές υποσχέσεις;

Απ.: Είναι πολύ απλό: την επόμενη των εκλογών εγώ θα συνεχίσω να κυκλοφορώ όπως τώρα ανάμεσα στους συμπολίτες μου. Θα είμαι εκεί και την επόμενη μέρα.

Ερ.: Για ποιο λόγο πιστεύετε εσείς ότι πρέπει να σας ψηφίσει ο κόσμος της Ανατολικής Αττικής;

Απ.: Για όσα σας είπα παραπάνω. Θεωρώ πως μαζί, μόνο μαζί, μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή με επίκεντρο τον άνθρωπο όπως συνηθίζω να λέω σε όλες τις προεκλογικές μου δράσεις. Μόνο με ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο, που η τοπική αυτοδιοίκηση από την φύση της υπηρετεί, μπορούμε να πάμε ένα βήμα παρακάτω. Και είμαι σίγουρη πως θα το κάνουμε.

Σχόλια