Date2

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 05:09:01

rss

αναζήτηση

makripano

Ευθύνες στην Περιφέρεια καταλόγισε ο Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στον τόπο του άδικου χαμού των τριών πολιτών στην Κερατέα! (Φωτός)

Αλλάξτε μέγεθος

lavr1

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση η οποία καταδεικνύει τις ευθύνες των αρμοδίων της Περιφέρειας – και όχι μόνο – ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε, το πρωί της Πέμπτης, το σημείο όπου χάθηκαν τρεις ανθρώπινες ζωές, στην ιρλανδική διάβαση στο Οβριόκαστρο Κερατέας.

Η κίνηση αυτή του κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο περιοδείας του στον Δήμο Λαυρεωτικής, προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες.

«Η Περιφέρεια όφειλε να έχει θωρακίσει καλύτερα την περιοχή. Απαιτούνται άμεσα έργα ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», δήλωσε μετά την επίσκεψή του στον τόπο της τραγωδίας ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τις ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής!

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαυρίου Δημήτρη Λουκά στο δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, υποψηφίων, εκπροσώπων παραγωγικών καθώς και εμπορικών φορέων της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα το ανεπαρκές δίκτυο συγκοινωνιών γεγονός που, όπως επισημάνθηκε, δυσχεραίνει τη διασύνδεση του Λαυρίου με την Αθήνα, η έλλειψη υποδομών με αναπτυξιακή προοπτική αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Η Αττική είναι τυχερή που έχει το Λαύριο»

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η ιστορία και η πολιτιστική παράδοση του Λαυρίου, όπως είναι αυτονόητο.

«Η Αττική είναι τυχερή που έχει το Λαύριο, μία περιοχή με μεγάλη ιστορική και μνημειακή αξία. Πρόκειται για ένα θησαυρό που η Περιφέρεια θα έπρεπε να έχει αναδείξει ως τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόλο. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να δημιουργηθούν σημαντικά έργα και υποδομές προκειμένου το Λαύριο να διασυνδεθεί με την υπόλοιπη Αττική.

Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να λειτουργήσει ως ένα “κυβερνείο ” και συντονιστικό όργανο το οποίο μαζί με τους 66 δήμους του Λεκανοπεδίου να διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων της κάθε περιοχής, την προσέλκυση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την οικονομική στήριξη της ομογένειας» τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου συγκοινωνιών με ταυτόχρονη επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο.

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης των απορριμμάτων επισήμανε την ανάγκη υιοθέτησης λύσεων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο τη μείωση του κόστους διαχείρισης μέσω της ενίσχυση της ανακύκλωσης και παροχής κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποτροπής της ταφής.

«Το Λαύριο πρέπει να βγει από την εσωστρέφεια»

Κατά την επίσκεψη του στο Λαύριο μετέβη στο αρχαίο Θέατρο Θορικού όπου όπως ενημερώθηκε ότι παρά το γεγονός πως εδώ και 2,5 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες ανάπλασης και ανάδειξης του σημαντικού αυτού πολιτιστικού μνημείου, παραμένει αφημένο στην τύχη του και δεν αξιοποιείται τουριστικά καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί τα αναγκαία έργα αναστήλωσης του.

Επιπροσθέτως επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή και απασχολεί 180 εργαζόμενους.

Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αν. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Α. Αναγνώστου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας. Σε δηλώσεις του επισήμανε πως προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο κάτω από δύσκολες συνθήκες και αναγνώρισε την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στη συνέχεια μετέβη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της μονάδας.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το τμήμα Αλλοδαπών καθώς και το Αστυνομικό τμήμα Λαυρίου, το πυροσβεστικό τμήμα καθώς, το κέντρο υγείας της περιοχής και το σταθμό ταξί. Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια αλλά και την υγεία των πολιτών καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

lavr2

«Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Αττική»

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία στο Λαύριο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και την ιχθυόσκαλα της περιοχής και συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς για το πώς κινείται η αγορά.

Σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Λαύριο είναι μία περιοχή με πολλά προβλήματα για τα οποία δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει δώσει λύσεις. Στόχος μας είναι να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος τόσο για το Λαύριο που βρισκόμαστε σήμερα, όσο και για όλους τους Δήμους της Αττικής. Δεν γίνεται για παράδειγμα να υπογράφονται έργα κόστους 2.5 δις ευρώ και τελικά να βλέπουμε να υλοποιούνται σε ετήσια βάση έργα με προϋπολογισμό της τάξης των 30 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μία αδιέξοδη τακτική που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αξιοποιώντας την εικοσαετή εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσουμε μαζί με τους Δημάρχους σε μία συλλογική προσπάθεια, ριζικές λύσεις μετατρέποντας την Αττική σε περιφέρεια-πρότυπο απ’ όπου θα δρομολογούνται δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο».

lavr3

lavr4

lavr5

lavr6

lavr7

lavr8

lavr9

Σχόλια