Date2

Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 00:47:47

rss

αναζήτηση

makripano

Πώς θα πάρουν ζωή τα κλειστά στίβου και βόλεϊ στην Παιανία (Συνέντευξη Μάδη)



Αλλάξτε μέγεθος

vol1

Το πρόγραμμα αξιοποίησης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων της Αττικής, μεταξύ των οποίων και αυτών της Παιανίας, για να ξαναλάμψουν όπως το 2004, παρουσιάστηκαν το πρωί της Τρίτης, στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για τα κλειστά του στίβου και του βόλεϊ στην Παιανία, ανακοινώθηκε η πλήρης ανακαίνισή τους, ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ σε συνεργασία με τη Lamda Development και ακόμα η κατασκευή νέου κλειστού (θόλος), η ανακατασκευή 16 ξενώνων φιλοξενίας αθλητών αλλά και η δημιουργία ανοιχτών εγκαταστάσεων μπάσκετ, στίβου κ.λπ., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Παιανίας.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «από το 2004 η πορεία των αθλητικών εγκαταστάσεων που φτιάχτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν διαρκώς καθοδική. Η χώρα, καθηλωμένη, από το 2010 και μετά, σε μια κρίση η οποία μας ταλαιπώρησε όλους πάρα πολύ, αμέλησε, παραμέλησε να προστατεύσει μια μεγάλη εθνική περιουσία».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτή η πορεία ανεστράφη επί δικής μας κυβέρνησης» ενώ αναφερόμενος στην εύρεση πόρων για την εκτέλεση του προγράμματος ο κ. Μητσοτάκης είπε: « ανέφερε: «Καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε -χωρίς ταμπού και χωρίς προκαταλήψεις- με τον ιδιωτικό τομέα. Αναφέρω ενδεικτικά ότι μόνο εδώ στο ΟΑΚΑ θα κινητοποιηθούν συνολικά πόροι οι οποίοι θα αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Πράγματι, ήταν αυτή η κινητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών πόρων που μας επέτρεψε να κινηθούμε με ταχύτητα και να μπορούμε να παρουσιάζουμε σήμερα τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς».

Σημειώνεται ότι τα έργα ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων της Παιανίας θα αναλάβει η Lamda Development.

Διαβάστε επίσης σχετικά: Στο υφυπουργείο Αθλητισμού παραχωρούνται οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας! (Όλη η τροπολογία)

Την παραμονή της ανακοίνωσης του προγράμματος αξιοποίησης του συνόλου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης παραχώρησε συνέντευξη στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό planetwebradio.gr και στην εκπομπή «Εντός Λεκανοπεδίου» και τον Κώστα Τσαπάκη.

Στη διάρκειά της εξήγησε όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι τα ακίνητα να περάσουν στα «χέρια» του υφυπουργείου Αθλητισμού υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι βιάστηκαν, χωρίς να έχουν πλήρη γνώση, να καταδικάσουν την εξέλιξη για τα ολυμπιακά ακίνητα.

Τους καταλόγισε δε ότι όφειλαν να ενημερωθούν προκειμένου να μάθουν πως αυτά ποτέ δεν ανήκαν στον Δήμο Παιανίας.

Πάντως ο κ. Μάδης έκανε σαφές ότι η παραχώρηση των Ολυμπιακών Ακινήτων είναι η επιτυχής κατάληξη μιας διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια μέσα από ενέργειες που έχουν γίνει για την αξιοποίησή τους.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου Παιανίας, Ισ. Μάδη:

 

 
vol3
vol2

Σχόλια